![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Čestitam svima. Lepo je čuti (pročitiati) sve ove pozitivne stvari.
Nego može li neki savet za dobitnike DV2014 - kako prekratiti vreme do ... tamo negde marta, aprila sledeće godine :grin: |
|
||||
|
||||
![]()
Drugari forumasi docekao sam i ja taj dan...
Stigao sam ispred ambasade u 08:00 a imao sam zakazano za 08:30. Ispred same ambasade bilo je negde oko 100-ak studenata za J1 vizu odnosno work&travel. U 8:10 izasao je sluzbenik sa spiskom koji je rekao za neuseljenicke procitacu spisak od 08:15-08:30 a nakon toga citam za useljenciku vizu... Forimarana je dugacka kolona za J1,dok su nas za useljenicku odmah usmerili do samog ulaza. Usao sam u ambasadu u 08:30,standardna procedura,ostavlja se telefon,kljuc od auta,i metalne stvari.Prilikom vadjenja stvari za skener,obezbenje mi je prokomenetarisalo novcanik sa Americkom zastavom i natpisom ,,land of freedom". ,,Imate lep novcanik,a ja njima:hvala Vam,obozavam Ameriku''.A sluzbenik meni:,,I ja je obozavam,ona me hrani''...:grin: Nego da nastavim dalje,nakon toga prosao sam kroz prelepo dvoriste nove ambasade i usao konzulat.Tu su me docekale nase devojke sa CAO,i dale su mi broj.Seo sam pored gomile studenata sto mi je na prvu loptu bilo cudno,nisam video ostale useljenike.Vratio sam se nazad i upitao ,,ja se izvinjavam,ali nisam za work&travel vec za usljenicku".A one meni:,,joj sorry,izgledas kao student".Tako da obratite paznju oko toga,uglavnom brojevi za useljenike pocinju sa 5xx,moj je bio 502. U 09:00 usao sam u sobu broj 10,i predao papire nasem sluzbeniku. -pasos -2 slike 5x5(obe je uzeo) -diplomu iz srednje(+kopija) -diplomu prevedenu kod sudskog tumaca(kopija)-uzeo je i to i da napomenem da sam to preveo jer mi trazi cooking iz Miami-a,a ne zbog intervjua. -stranicu da mi je zakazan intervju(vracena odmah) -lekarski -pozivno pismo -izvod iz maticne knjige(+kopija) -potvrde iz suda(+kopija) -potvrde iz policije(+kopija) Pitanja su bila standardna,gde sam bio u Americi,sta studiram(Bezbednost-rekoh u sebi mislice da sam spijun)koliko sam ostao dugo,ko je osoba koja me poziva,sta planiram da radim. E nakon toga je usledilo cekanje i nervoza cak do 10:50,mislio sam da su me poptuno zaboravili.Stiglo je na red placanje vize 330$ i sve novcanice su odmah prosle. 11:00 - dao sam otiske,leva saka-desna saka,palcevi... Mislio sam da ce jos jedna tura cekanja od 2 h,medjutim display pokazuje 502 satler 3,kod finog konzula crnca... Prvo sto je trazio da uradim je otisak, i da se zakunem,zatim da potpisem dsp 230 i vratio mi je potpisan racun koji sam platio od 330$(izvadio sam onaj cuveni novcanik da ubacim racun i spontano mu izmamio osmeh) 1.Pitao me je gde sam bio u Americi? Odgovor"Bio sam na Aljasci ,a posle toga u Njujorku. Pod pitanje je bilo kako ti se svideo Njujork,rekao sam prelepo(verovatno je Njujorcanin:grin:). 2.Koliko mi je ostalo do zavrsetka fakulteta? Odgovor:Jos jedan ispit Tu sam vec pomislio da ce mi reci,zavrsi fax pa dodji. Zanimljivo je to da me uopste nije pitao nista za srednju skolu,mozda jer sam mu odneo prevedenu diplomu pa je tu sve pisalo. 3.Cime planirate da se bavite? Za pocetak radicu kod drugara u gradicu Deltona,posto ima restoran a za kasnije da otvorim Karate skolu i da zavrsim college . I to je to,COME BACK TOMORROW FOR YOUR VISA,CONGRATULATION.. Ukupno je sve trajalo sa konzulom 2 minuta maximalno. Izasao sam iz ambasade 11:23,sa osmehom do usiju-prelep osecaj bar meni jer Ameriku i Miami sanjam od detinjstva. Tek sada vidim koliko je sve ispalo laganica,a bolela me je glava oko svega godinu i 15 dana. Za 6 dana krecem,destinacija Miami,tacnije South Beach,na samom uglu Lincoln Road-a. Zivecemo drugar sa foruma Maruko i ja. Nadam se da je i veoma simpaticna porodica iz Novog sada dobila danas vizu,posto su ostali posle mene. Ne odjavljujem se sa foruma,tek cemo se druziti i pomagati. Srecno svima
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) Last edited by ivanmilosavljevic; 15.05.2013 at 22:32. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=ivanmilosavljevic;38714]Drugari forumasi docekao sam i ja taj dan...
Stigao sam ispred ambasade u 08:00 a imao sam zakazano za 08:30. Ispred same ambasade bilo je negde oko 100-ak studenata za J1 vizu odnosno work&travel. U 8:10 izasao je sluzbenik sa spiskom koji je rekao za neuseljenicke procitacu spisak od 08:15-08:30 a nakon toga citam za useljenciku vizu... Forimarana je dugacka kolona za J1,dok su nas za useljenicku odmah usmerili do samog ulaza. Usao sam u ambasadu u 08:30,standardna procedura,ostavlja se telefon,kljuc od auta,i metalne stvari.Prilikom vadjenja stvari za skener,obezbenje mi je prokomenetarisalo novcanik sa Americkom zastavom i natpisom ,,land of freedom". ,,Imate lep novcanik,a ja njima:hvala Vam,obozavam Ameriku''.A sluzbenik meni:,,I ja je obozavam,ona me hrani''...:grin: Nego da nastavim dalje,nakon toga prosao sam kroz prelepo dvoriste nove ambasade i usao konzulat.Tu su me docekale nase devojke sa CAO,i dale su mi broj.Seo sam pored gomile studenata sto mi je na prvu loptu bilo cudno,nisam video ostale useljenike.Vratio sam se nazad i upitao ,,ja se izvinjavam,ali nisam za work&travel vec za usljenicku".A one meni:,,joj sorry,izgledas kao student".Tako da obratite paznju oko toga,uglavnom brojevi za useljenike pocinju sa 5xx,moj je bio 502. U 09:00 usao sam u sobu broj 10,i predao papire nasem sluzbeniku. -pasos -2 slike 5x5(obe je uzeo) -diplomu iz srednje(+kopija) -diplomu prevedenu kod sudskog tumaca(kopija)-uzeo je i to i da napomenem da sam to preveo jer mi trazi cooking iz Miami-a,a ne zbog intervjua. -stranicu da mi je zakazan intervju(vracena odmah) -lekarski -pozivno pismo -izvod iz maticne knjige(+kopija) -potvrde iz suda(+kopija) -potvrde iz policije(+kopija) Pitanja su bila standardna,gde sam bio u Americi,sta studiram(Bezbednost-rekoh u sebi mislice da sam spijun)koliko sam ostao dugo,ko je osoba koja me poziva,sta planiram da radim. E nakon toga je usledilo cekanje i nervoza cak do 10:50,mislio sam da su me poptuno zaboravili.Stiglo je na red placanje vize 330$ i sve novcanice su odmah prosle. 11:00 - dao sam otiske,leva saka-desna saka,palcevi... Mislio sam da ce jos jedna tura cekanja od 2 h,medjutim display pokazuje 502 satler 3,kod finog konzula crnca... Prvo sto je trazio da uradim je otisak, i da se zakunem,zatim da potpisem dsp 230 i vratio mi je potpisan racun koji sam platio od 330$(izvadio sam onaj cuveni novcanik da ubacim racun i spontano mu izmamio osmeh) 1.Pitao me je gde sam bio u Americi? Odgovor"Bio sam na Aljasci ,a posle toga u Njujorku. Pod pitanje je bilo kako ti se svideo Njujork,rekao sam prelepo(verovatno je Njujorcanin:grin:). 2.Koliko mi je ostalo do zavrsetka fakulteta? Odgovor:Jos jedan ispit Tu sam vec pomislio da ce mi reci,zavrsi fax pa dodji. Zanimljivo je to da me uopste nije pitao nista za srednju skolu,mozda jer sam mu odneo prevedenu diplomu pa je tu sve pisalo. 3.Cime planirate da se bavite? Za pocetak radicu kod drugara u gradicu Deltona,posto ima restoran a za kasnije da otvorim Karate skolu i da zavrsim college . I to je to,COME BACK TOMORROW FOR YOUR VISA,CONGRATULATION.. Ukupno je sve trajalo sa konzulom 2 minuta maximalno. Izasao sam iz ambasade 11:23,sa osmehom do usiju-prelep osecaj bar meni jer Ameriku i Miami sanjam od detinjstva. Tek sada vidim koliko je sve ispalo laganica,a bolela me je glava oko svega godinu i 15 dana. Za 6 dana krecem,destinacija Miami,tacnije South Beach,na samom uglu Lincoln Road-a. Zivecemo drugar sa foruma Maruko i ja. Nadam se da je i veoma simpaticna porodica iz Novog sada dobila danas vizu,posto su ostali posle mene. Ne odjavljujem se sa foruma,tek cemo se druziti i pomagati. Srecno svima[/quote] Vidis, lepo sam ja rekao da ne treba da se nerviras oko ovoga. Sve je laganica kao i svima proslo. I naravno sve cestitke :)
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Sve čestitke!Ti si baš bio siguran da će ti biti sve u redu pa si i kartu kupio. Da smo mi to uradili baš bi se prešli.
|
||||
|
||||
![]()
Samo da javimo da smo intervju uspesno obavili uz dosta cekanja i ako smo bili prvi jer smo imali prednost zbog bebe koja je show pravila po cekaonici, ali se sve zavrsilo kako treba.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ivanmilosavljevic;38714]Drugari forumasi docekao sam i ja taj dan...
Stigao sam ispred ambasade u 08:00 a imao sam zakazano za 08:30. Ispred same ambasade bilo je negde oko 100-ak studenata za J1 vizu odnosno work&travel. U 8:10 izasao je sluzbenik sa spiskom koji je rekao za neuseljenicke procitacu spisak od 08:15-08:30 a nakon toga citam za useljenciku vizu... Forimarana je dugacka kolona za J1,dok su nas za useljenicku odmah usmerili do samog ulaza. Usao sam u ambasadu u 08:30,standardna procedura,ostavlja se telefon,kljuc od auta,i metalne stvari.Prilikom vadjenja stvari za skener,obezbenje mi je prokomenetarisalo novcanik sa Americkom zastavom i natpisom ,,land of freedom". ,,Imate lep novcanik,a ja njima:hvala Vam,obozavam Ameriku''.A sluzbenik meni:,,I ja je obozavam,ona me hrani''...:grin: Nego da nastavim dalje,nakon toga prosao sam kroz prelepo dvoriste nove ambasade i usao konzulat.Tu su me docekale nase devojke sa CAO,i dale su mi broj.Seo sam pored gomile studenata sto mi je na prvu loptu bilo cudno,nisam video ostale useljenike.Vratio sam se nazad i upitao ,,ja se izvinjavam,ali nisam za work&travel vec za usljenicku".A one meni:,,joj sorry,izgledas kao student".Tako da obratite paznju oko toga,uglavnom brojevi za useljenike pocinju sa 5xx,moj je bio 502. U 09:00 usao sam u sobu broj 10,i predao papire nasem sluzbeniku. -pasos -2 slike 5x5(obe je uzeo) -diplomu iz srednje(+kopija) -diplomu prevedenu kod sudskog tumaca(kopija)-uzeo je i to i da napomenem da sam to preveo jer mi trazi cooking iz Miami-a,a ne zbog intervjua. -stranicu da mi je zakazan intervju(vracena odmah) -lekarski -pozivno pismo -izvod iz maticne knjige(+kopija) -potvrde iz suda(+kopija) -potvrde iz policije(+kopija) Pitanja su bila standardna,gde sam bio u Americi,sta studiram(Bezbednost-rekoh u sebi mislice da sam spijun)koliko sam ostao dugo,ko je osoba koja me poziva,sta planiram da radim. E nakon toga je usledilo cekanje i nervoza cak do 10:50,mislio sam da su me poptuno zaboravili.Stiglo je na red placanje vize 330$ i sve novcanice su odmah prosle. 11:00 - dao sam otiske,leva saka-desna saka,palcevi... Mislio sam da ce jos jedna tura cekanja od 2 h,medjutim display pokazuje 502 satler 3,kod finog konzula crnca... Prvo sto je trazio da uradim je otisak, i da se zakunem,zatim da potpisem dsp 230 i vratio mi je potpisan racun koji sam platio od 330$(izvadio sam onaj cuveni novcanik da ubacim racun i spontano mu izmamio osmeh) 1.Pitao me je gde sam bio u Americi? Odgovor"Bio sam na Aljasci ,a posle toga u Njujorku. Pod pitanje je bilo kako ti se svideo Njujork,rekao sam prelepo(verovatno je Njujorcanin:grin:). 2.Koliko mi je ostalo do zavrsetka fakulteta? Odgovor:Jos jedan ispit Tu sam vec pomislio da ce mi reci,zavrsi fax pa dodji. Zanimljivo je to da me uopste nije pitao nista za srednju skolu,mozda jer sam mu odneo prevedenu diplomu pa je tu sve pisalo. 3.Cime planirate da se bavite? Za pocetak radicu kod drugara u gradicu Deltona,posto ima restoran a za kasnije da otvorim Karate skolu i da zavrsim college . I to je to,COME BACK TOMORROW FOR YOUR VISA,CONGRATULATION.. Ukupno je sve trajalo sa konzulom 2 minuta maximalno. Izasao sam iz ambasade 11:23,sa osmehom do usiju-prelep osecaj bar meni jer Ameriku i Miami sanjam od detinjstva. Tek sada vidim koliko je sve ispalo laganica,a bolela me je glava oko svega godinu i 15 dana. Za 6 dana krecem,destinacija Miami,tacnije South Beach,na samom uglu Lincoln Road-a. Zivecemo drugar sa foruma Maruko i ja. Nadam se da je i veoma simpaticna porodica iz Novog sada dobila danas vizu,posto su ostali posle mene. Ne odjavljujem se sa foruma,tek cemo se druziti i pomagati. Srecno svima[/QUOTE] :udri::udri: pa ja tek sad vidim da si ti još na Balkanu... :bravo: bravo nesvjesti moja karta je bila kupljena, jel'da i u potpisu stajalo Miami-Florida ? Enough for me, što se mene tiče ti si bio preko bare:grin: ja još pitam da drugoj temi jesi pokušao nešto na temu priznavanja diplome:lool: U svakom slučaju želim ti sretan put i puno sreće u "novom životu" |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala svima na cestitkama.Morao sam tako brzo da sve odradim i verovatno sam rekoder od dana izdavanje vize posle 6 dana paljba.
Da dodam i to da cekam intervju godinu dana pa sam se odavno spremio,kao i kupovinu karte jer mi je ispao stan na vrhunskoj lokaciji i nisam smeo da propustim a ujedno i 1.juna imam prvenstvo Floride(kvalifikacije za prv.Amerike) u karateu,a 8 juna Miami open.Ja sam covek koji voli da se kocka,pa sam tako stavio sve na kartu da ce biti ok!
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ivanmilosavljevic;38744]Hvala svima na cestitkama.Morao sam tako brzo da sve odradim i verovatno sam rekoder od dana izdavanje vize posle 6 dana paljba.
Da dodam i to da cekam intervju godinu dana pa sam se odavno spremio,kao i kupovinu karte jer mi je ispao stan na vrhunskoj lokaciji i nisam smeo da propustim a ujedno i 1.juna imam prvenstvo Floride(kvalifikacije za prv.Amerike) u karateu,a 8 juna Miami open.Ja sam covek koji voli da se kocka,pa sam tako stavio sve na kartu da ce biti ok![/QUOTE] čestitam!! :bravo: živ bio i sretno ti bilo u promised land... :grin: nemoj zaboravit nas tu na forumu... :nene: :grin:
|
|||
|
|||
![]()
Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic
Drugari forumasi docekao sam i ja taj dan... Stigao sam ispred ambasade u 08:00 a imao sam zakazano za 08:30. Ispred same ambasade bilo je negde oko 100-ak studenata za J1 vizu odnosno work&travel. U 8:10 izasao je sluzbenik sa spiskom koji je rekao za neuseljenicke procitacu spisak od 08:15-08:30 a nakon toga citam za useljenciku vizu... Forimarana je dugacka kolona za J1,dok su nas za useljenicku odmah usmerili do samog ulaza. Usao sam u ambasadu u 08:30,standardna procedura,ostavlja se telefon,kljuc od auta,i metalne stvari.Prilikom vadjenja stvari za skener,obezbenje mi je prokomenetarisalo novcanik sa Americkom zastavom i natpisom ,,land of freedom". ,,Imate lep novcanik,a ja njima:hvala Vam,obozavam Ameriku''.A sluzbenik meni:,,I ja je obozavam,ona me hrani''... Nego da nastavim dalje,nakon toga prosao sam kroz prelepo dvoriste nove ambasade i usao konzulat.Tu su me docekale nase devojke sa CAO,i dale su mi broj.Seo sam pored gomile studenata sto mi je na prvu loptu bilo cudno,nisam video ostale useljenike.Vratio sam se nazad i upitao ,,ja se izvinjavam,ali nisam za work&travel vec za usljenicku".A one meni:,,joj sorry,izgledas kao student".Tako da obratite paznju oko toga,uglavnom brojevi za useljenike pocinju sa 5xx,moj je bio 502. U 09:00 usao sam u sobu broj 10,i predao papire nasem sluzbeniku. -pasos -2 slike 5x5(obe je uzeo) -diplomu iz srednje(+kopija) -diplomu prevedenu kod sudskog tumaca(kopija)-uzeo je i to i da napomenem da sam to preveo jer mi trazi cooking iz Miami-a,a ne zbog intervjua. -stranicu da mi je zakazan intervju(vracena odmah) -lekarski -pozivno pismo -izvod iz maticne knjige(+kopija) -potvrde iz suda(+kopija) -potvrde iz policije(+kopija) Pitanja su bila standardna,gde sam bio u Americi,sta studiram(Bezbednost-rekoh u sebi mislice da sam spijun)koliko sam ostao dugo,ko je osoba koja me poziva,sta planiram da radim. E nakon toga je usledilo cekanje i nervoza cak do 10:50,mislio sam da su me poptuno zaboravili.Stiglo je na red placanje vize 330$ i sve novcanice su odmah prosle. 11:00 - dao sam otiske,leva saka-desna saka,palcevi... Mislio sam da ce jos jedna tura cekanja od 2 h,medjutim display pokazuje 502 satler 3,kod finog konzula crnca... Prvo sto je trazio da uradim je otisak, i da se zakunem,zatim da potpisem dsp 230 i vratio mi je potpisan racun koji sam platio od 330$(izvadio sam onaj cuveni novcanik da ubacim racun i spontano mu izmamio osmeh) 1.Pitao me je gde sam bio u Americi? Odgovor"Bio sam na Aljasci ,a posle toga u Njujorku. Pod pitanje je bilo kako ti se svideo Njujork,rekao sam prelepo(verovatno je Njujorcanin). 2.Koliko mi je ostalo do zavrsetka fakulteta? Odgovor:Jos jedan ispit Tu sam vec pomislio da ce mi reci,zavrsi fax pa dodji. Zanimljivo je to da me uopste nije pitao nista za srednju skolu,mozda jer sam mu odneo prevedenu diplomu pa je tu sve pisalo. 3.Cime planirate da se bavite? Za pocetak radicu kod drugara u gradicu Deltona,posto ima restoran a za kasnije da otvorim Karate skolu i da zavrsim college . I to je to,COME BACK TOMORROW FOR YOUR VISA,CONGRATULATION.. Ukupno je sve trajalo sa konzulom 2 minuta maximalno. Izasao sam iz ambasade 11:23,sa osmehom do usiju-prelep osecaj bar meni jer Ameriku i Miami sanjam od detinjstva. Tek sada vidim koliko je sve ispalo laganica,a bolela me je glava oko svega godinu i 15 dana. Za 6 dana krecem,destinacija Miami,tacnije South Beach,na samom uglu Lincoln Road-a. Zivecemo drugar sa foruma Maruko i ja. Nadam se da je i veoma simpaticna porodica iz Novog sada dobila danas vizu,posto su ostali posle mene. Ne odjavljujem se sa foruma,tek cemo se druziti i pomagati. Srecno svima Reci mi oko pozivno pismo jesi imao form I-134 ili obicno pozivno pismo??? Mene to muci, ko je taj sto moze da garantuje, sem ako imas roditelje, sestre ili braca... sta treba da stoji u pozivno pismo???? |
|
||||
|
||||
![]()
Nema zbog čega da te muči opusti se.Imao sam običan email,ostavi mi email pa ću ti poslati formu email-a.To može da ti pošalje bilo ko iz Amerike sa green cardom ili državljanstvom.
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Dv 2013 izvuceni maj-oktobar | Milosdv | Prva koverta | 716 | 13.04.2013 18:46 |
Prijava za lutriju DV-2013 | jovke | Stare teme | 1006 | 08.08.2012 11:04 |
Rezultati 2013 pomoc | alen.su | Stare teme | 3 | 04.05.2012 15:45 |
Lista Dobitnika DV 2013 | Milosdv | Prva koverta | 0 | 04.05.2012 00:16 |
Intervijui dv2010 - Iskustva | Bane | Stare teme | 366 | 26.07.2010 15:17 |
![]() |