![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
da ga izbrisu iz svih sistema. Koliko znam po automatizmu ide brisanje iz osnovnih (kompjutera) i slicno ali iz policijske evidencije ne. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kako ti znaš kako funkcioniše mup, i koji su to osnovni kompjueri a koji glavni, sporedni ili već... "Svaka zemlja ukljucujuci dominikansku republiku ..." Šta fali dominikani ... ![]() "US trazice ceo Vas dosije kako bi mogli tamo negde da ga zavedu" Koji i kakav dosije ??? Pa nismo mi u Severnoj Koreji ili nekoj sličnoj zemlji da ne idemo kroz istoriju sad... "Niko danas ne daje drzavljanstvo tek tako" A kad je neko odobravao državljanstvo tek tako jedino ako to nije politički, ekonomski i sl... "100% sam siguran da ce izvrsiti bukvalno sve provere. Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno." Kako si ti to siguran? Na osnovu čega ? Jel ti to struka? Ili je ona stara "ja znam" tako je sto posto ... "Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno." Ja ti rekoh izvršiće "krimi" provere i složiću se ovde sa tobom da će možda proveriti porez što je normalno. Ali ti si pominjao komunikaciju ambasada-fbi-bia, "500+ strana" (pa bia ne bi imala vremena od usa ambasade da radi bilo šta drugo...a gde su druge zemlje i sl...) i "bukvalno sve" "krediti, minusi na tekućim računima, sudari, prekrsaji, kazne, skola, imovina itd.." Opet dolazimo do Severne Koreje. Pa pola ovoga im sam dostaviš kada obavljaš intervju. To što ti "pouzdano znaš" i "što si 100% siguran" mani se toga. Daj neke konkretne činjenice na osnovu čega sve ovo tvrdiš, nemoj to ja znam, moja je najmudrija... Biće ti mnogo lakše i više ćete ceniti u životu kad direktno sa nekim razgovaraš (licem u lice). Forum jeste za razmenu mišljenja i za još po nešto, ali natezanje oko praznih priča nema svrhe. Pozdrav
|
|||
|
|||
![]()
razgovarao sam sa pouzdanim ljudima oko takvog jednog slucaja (ne mogu ovde da navodim imena) ali ti kazem da su informacije pouzdane. Ako imas neko delo zavedeno u "K"a onda su ti sanse umanjene za dobijanje GC-a.
Bilo bi dobro kada bi se javio neko ko je imao neko krivicno 'delo' a dobio GC. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E sad ovako, da razgranicimo sve... Po Americkom imigraciskom zakonu, Aplikant koji ima neko krivicno delo moze dobiti GREEN CARD...Ali, ovo je veoma bitno, ovo se odnosi samo na "laksa" krivicna dela... To se u zakonu zove "petty offense exception" INA 212(a)(2)(A)(ii)(II) Za da aplikant bide kvalifikovan pod "petty offense exception" potrebni su 3 uslova: 1. Da aplikant ima SAMO 1 krivicno delo tokom celog zivota; 2. Da kazna koju je dobio aplikant ne nadmasuje period od 6 meseci zatvora (bilo to aktivna ili usovna zatvorska kazna); 3. Da maksimalna predvidjena kazna za to krivicno delo ne nadmasuje period od vise od godinu dana zatvora. Nadam se da je sada malo vise jasno ![]() Veliki pozdrav, |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala. Konacno si to razresio. Evo jos jedan URL za tu temu. http://www.americanlaw.com/exclude3.html Verujem da izmedju ostalog pise da ako nisi ucinio nikakvo delo u zadnjih 5 godina onda nema veze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Krivično delo ili prekršaj?
Ako je tužilac odbacio prijavu i nisi bio u ćorci, ne verujem da ćeš imati problema...
|
|||
|
|||
![]()
Krivicno delo, nanosenje lakih telesnih povreda. Platio 30000 din ostecenim i javni tuzilac odbacio krivicnu prijavu..
|
|
|||
|
|||
![]()
neces imati problema 100%. Niti ce te ko pitati za to.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ух, ух, ух...
Врхунски, нема потребе да пишеш са толиком дозом сигурности ствари за које ниси сигуран јер тиме уносиш пометњу међу неупућене чланове. Ово што ћу написати је проверено у пракси у мом блиском окружењу. Дакле: ПОТВРДА ИЗ СУДА И ПОЛИЦИЈЕ СЕ ТРАЖИ И ЗА НЕУСЕЉЕНИЧКЕ ВИЗЕ (Х2Б, Ј1) За остале типове неусељеничких виза нисам сигуран, али за ова два јесам. ПРОВЕРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРШИ НА ТАЈ НАЧИН КОЈИ СИ ТИ НАПИСАО (БИА, 500+ страна?!?) Прво, нико па ни БИА нема податке о свим грађанима земље, па сад на нечији захтев они извуку из фиоке 500 страна(?!?). Подаци се прикупљају оперативним радом, тако да здрава логика каже да би за потребе издавања виза, што усељеничких,што неусељеничких Државна безбедност требала да ради само на прикупљању података за разне амбасаде (САД, Велика Британија, Канада, Аустралија...) Друго, ни једна државна институција није у ОБАВЕЗИ да пружи податке другој држави о својим држављанима већ се то ради на основу индивидуалне процене. Треће, размисли колико би требало времена да се физички испроверава свако ко аплицира за визу на начин који си ти поменуо. Опет напомињем оних 500 поменутих страна (и даље не могу да се начудим да си тако нешто написао). И на крају, да се поступак изводи на тај начин,потврда из полиције и суда не би ни била тражена, јер чему би служио тај папир ако амбасада има приступ поменутим подацима. Поента свега је, будите искрени, донесите потврде које се траже и уколико спадате под категорију коју је martinwerdel написао не би требали да имате проблема. Поздрав и свако добро. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potvrda | mvp977 | Druga koverta | 4 | 12.09.2008 10:32 |
![]() |