ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.12.2010, 04:49
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milosdv Prikaz poruke
1. Ovo nije tačno oni nisu vezani na našu bazu, mogu oni da dobiju i za sat vremena informaciju, ali "osoba" koja traži studentsku ide normalnom procedurom ili uopšte ne ide na dalju proveru, to oni odluče.
Svako ko preda za F1 vizu (ako ispostuje ostale procedure) bi trebalo da dobije tu vizu. Osim ako niste terorista Naravno da rade neku proveru ali to je verovatno provera da li ste na poternici ili tako nesto.

Citat:
2. Ambasada ne traži od BIA već od manje instance pa ako tu ne prođete dalje sigurno ne idete u proceduru.
Da li će FBI da traži "background check" od BIA za vas ako prođete ovaj prvi deo?
Možda ako ste im nešto sumljivi, ali BIA sigurno neće da dostavlja njima gluposti na "500+" strana i "bukvalno sve" nego će opet proveriti Vašu "krimi" prošlost i dostaviti na jednom papiru možda i dva.
ovo sigurno nije tacno. Svaka zemlja ukljucujuci dominikansku republiku a kamoli US trazice ceo Vas dosije kako bi mogli tamo negde da ga zavedu. Niko danas ne daje drzavljanstvo tek tako. (u ovom slucaju green card). 100% sam siguran da ce izvrsiti bukvalno sve provere. Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno. Pouzdano znam nekoga kome su trazili (i na kraju ga odbili) za drzavljanstvo Paname bas zbog toga. (imao par uslovnih kazni).

Citat:
Inače ako je neko bio osuđen i odležo je kaznu nakon 5 godina imam prava da traži brisanje, samo što mu se sve gleda da li je bio "čist" tih 5 godina i težina kazne. Za uslovne kazne "lakše" prirode brisanje ide bez problema.
Ima prava po Zakonu ali to ne znaci da ce stvarno
da ga izbrisu iz svih sistema. Koliko znam po automatizmu ide brisanje iz osnovnih (kompjutera) i slicno ali iz policijske evidencije ne.

Citat:
3.Ovo za devojku kao nosioca i partnera koji ima krimi dosije je diskutabilno i zavisi kakav krimi dosije ima neko itd. Svako treba za sebe da proveri šta može i kako može a ne odma da odustane...
pazi nisam rekao da odustane vec da pusti devojku da dobije green card a onda kasnije (kad ona dobije) treba da se prijavi. (znaci dobice i on green card sa zakasnjenjem od 5 godina) ali barem ce jedno od njih sigurno imati green card pa ce partner moci da pokusava vise puta.
Reply With Quote
Staro 27.12.2010, 19:08
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Ima prava po Zakonu ali to ne znaci da ce stvarno
da ga izbrisu iz svih sistema. Koliko znam po automatizmu ide brisanje iz osnovnih (kompjutera) i slicno ali iz policijske evidencije ne.

ovo sigurno nije tacno. Svaka zemlja ukljucujuci dominikansku republiku a kamoli US trazice ceo Vas dosije kako bi mogli tamo negde da ga zavedu. Niko danas ne daje drzavljanstvo tek tako. (u ovom slucaju green card). 100% sam siguran da ce izvrsiti bukvalno sve provere.Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno. Pouzdano znam nekoga kome su trazili (i na kraju ga odbili) za drzavljanstvo Paname bas zbog toga. (imao par uslovnih kazni).

"Ima pravo...osnovni kompjuteri..."
Kako ti znaš kako funkcioniše mup, i koji su to osnovni kompjueri a koji glavni, sporedni ili već...

"Svaka zemlja ukljucujuci dominikansku republiku ..."
Šta fali dominikani ...

"US trazice ceo Vas dosije kako bi mogli tamo negde da ga zavedu"
Koji i kakav dosije ??? Pa nismo mi u Severnoj Koreji ili nekoj sličnoj zemlji da ne idemo kroz istoriju sad...

"Niko danas ne daje drzavljanstvo tek tako"
A kad je neko odobravao državljanstvo tek tako jedino ako to nije politički, ekonomski i sl...

"100% sam siguran da ce izvrsiti bukvalno sve provere. Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno."

Kako si ti to siguran? Na osnovu čega ? Jel ti to struka? Ili je ona stara "ja znam" tako je sto posto ...

"Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno."
Ja ti rekoh izvršiće "krimi" provere i složiću se ovde sa tobom da će možda proveriti porez što je normalno.
Ali ti si pominjao komunikaciju ambasada-fbi-bia, "500+ strana" (pa bia ne bi imala vremena od usa ambasade da radi bilo šta drugo...a gde su druge zemlje i sl...) i "bukvalno sve" "krediti, minusi na tekućim računima, sudari, prekrsaji, kazne, skola, imovina itd.."
Opet dolazimo do Severne Koreje. Pa pola ovoga im sam dostaviš kada obavljaš intervju.

To što ti "pouzdano znaš" i "što si 100% siguran" mani se toga.
Daj neke konkretne činjenice na osnovu čega sve ovo tvrdiš, nemoj to ja znam, moja je najmudrija...
Biće ti mnogo lakše i više ćete ceniti u životu kad direktno sa nekim razgovaraš (licem u lice).
Forum jeste za razmenu mišljenja i za još po nešto, ali natezanje oko praznih priča nema svrhe.

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 28.12.2010, 00:51
Proteran

Nepromenjeno

razgovarao sam sa pouzdanim ljudima oko takvog jednog slucaja (ne mogu ovde da navodim imena) ali ti kazem da su informacije pouzdane. Ako imas neko delo zavedeno u "K"a onda su ti sanse umanjene za dobijanje GC-a.

Bilo bi dobro kada bi se javio neko ko je imao neko krivicno 'delo' a dobio GC.
Reply With Quote
Staro 28.12.2010, 12:50
martinwerdel martinwerdel je offline
Drug član

Datum prijave: 16.06.2009
Nepromenjeno

Citat:
razgovarao sam sa pouzdanim ljudima oko takvog jednog slucaja (ne mogu ovde da navodim imena) ali ti kazem da su informacije pouzdane. Ako imas neko delo zavedeno u "K"a onda su ti sanse umanjene za dobijanje GC-a.

Bilo bi dobro kada bi se javio neko ko je imao neko krivicno 'delo' a dobio GC.
Zdravo svima,

E sad ovako, da razgranicimo sve...

Po Americkom imigraciskom zakonu, Aplikant koji ima neko krivicno delo moze dobiti GREEN CARD...Ali, ovo je veoma bitno, ovo se odnosi samo na "laksa" krivicna dela...
To se u zakonu zove "petty offense exception" INA 212(a)(2)(A)(ii)(II)
Za da aplikant bide kvalifikovan pod "petty offense exception" potrebni su 3 uslova:
1. Da aplikant ima SAMO 1 krivicno delo tokom celog zivota;
2. Da kazna koju je dobio aplikant ne nadmasuje period od 6 meseci zatvora (bilo to aktivna ili usovna zatvorska kazna);
3. Da maksimalna predvidjena kazna za to krivicno delo ne nadmasuje period od vise od godinu dana zatvora.

Nadam se da je sada malo vise jasno

Veliki pozdrav,
Reply With Quote
Staro 29.12.2010, 14:19
Proteran

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik martinwerdel Prikaz poruke
Zdravo svima,

E sad ovako, da razgranicimo sve...

Po Americkom imigraciskom zakonu, Aplikant koji ima neko krivicno delo moze dobiti GREEN CARD...Ali, ovo je veoma bitno, ovo se odnosi samo na "laksa" krivicna dela...
To se u zakonu zove "petty offense exception" INA 212(a)(2)(A)(ii)(II)
Za da aplikant bide kvalifikovan pod "petty offense exception" potrebni su 3 uslova:
1. Da aplikant ima SAMO 1 krivicno delo tokom celog zivota;
2. Da kazna koju je dobio aplikant ne nadmasuje period od 6 meseci zatvora (bilo to aktivna ili usovna zatvorska kazna);
3. Da maksimalna predvidjena kazna za to krivicno delo ne nadmasuje period od vise od godinu dana zatvora.

Nadam se da je sada malo vise jasno

Veliki pozdrav,

Hvala. Konacno si to razresio. Evo jos jedan URL za tu temu.
http://www.americanlaw.com/exclude3.html

Verujem da izmedju ostalog pise da ako nisi ucinio nikakvo delo u zadnjih 5 godina onda nema veze.
Reply With Quote
Staro 06.01.2011, 16:43
nenad84 nenad84 je offline
Član

Datum prijave: 05.01.2011
Nepromenjeno

Citat:
Hvala. Konacno si to razresio. Evo jos jedan URL za tu temu.
http://www.americanlaw.com/exclude3.html

Verujem da izmedju ostalog pise da ako nisi ucinio nikakvo delo u zadnjih 5 godina onda nema veze.
Imao sam krivicno delo protiv bezbednosti u saobracaju, krivicna prijava podneta , dogovorio se sa ostecenim i na kraju tuzilac odbaci prijavu. Kad budem (AKO ME IZVUKU NA LUTRIJI) uzimao potvrdu is suda i iz policiji bicu cist. Da li postoji sanse da zbog toga budem nepodoban za dobijanje GC?
Reply With Quote
Staro 06.01.2011, 17:14
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Krivično delo ili prekršaj?
Ako je tužilac odbacio prijavu i nisi bio u ćorci, ne verujem da ćeš imati problema...
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 06.01.2011, 18:02
nenad84 nenad84 je offline
Član

Datum prijave: 05.01.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNenad Prikaz poruke
Krivično delo ili prekršaj?
Ako je tužilac odbacio prijavu i nisi bio u ćorci, ne verujem da ćeš imati problema...
Krivicno delo, nanosenje lakih telesnih povreda. Platio 30000 din ostecenim i javni tuzilac odbacio krivicnu prijavu..
Reply With Quote
Staro 07.01.2011, 17:27
Proteran

Nepromenjeno

neces imati problema 100%. Niti ce te ko pitati za to.
Reply With Quote
Staro 20.01.2011, 12:27
Andy Capp Andy Capp je offline
Član

Datum prijave: 16.10.2010
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Ух, ух, ух...

Врхунски, нема потребе да пишеш са толиком дозом сигурности ствари за које ниси сигуран јер тиме уносиш пометњу међу неупућене чланове. Ово што ћу написати је проверено у пракси у мом блиском окружењу.
Дакле:

ПОТВРДА ИЗ СУДА И ПОЛИЦИЈЕ СЕ ТРАЖИ И ЗА НЕУСЕЉЕНИЧКЕ ВИЗЕ (Х2Б, Ј1) За остале типове неусељеничких виза нисам сигуран, али за ова два јесам.

ПРОВЕРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРШИ НА ТАЈ НАЧИН КОЈИ СИ ТИ НАПИСАО (БИА, 500+ страна?!?) Прво, нико па ни БИА нема податке о свим грађанима земље, па сад на нечији захтев они извуку из фиоке 500 страна(?!?). Подаци се прикупљају оперативним радом, тако да здрава логика каже да би за потребе издавања виза, што усељеничких,што неусељеничких Државна безбедност требала да ради само на прикупљању података за разне амбасаде (САД, Велика Британија, Канада, Аустралија...) Друго, ни једна државна институција није у ОБАВЕЗИ да пружи податке другој држави о својим држављанима већ се то ради на основу индивидуалне процене. Треће, размисли колико би требало времена да се физички испроверава свако ко аплицира за визу на начин који си ти поменуо. Опет напомињем оних 500 поменутих страна (и даље не могу да се начудим да си тако нешто написао). И на крају, да се поступак изводи на тај начин,потврда из полиције и суда не би ни била тражена, јер чему би служио тај папир ако амбасада има приступ поменутим подацима.

Поента свега је, будите искрени, донесите потврде које се траже и уколико спадате под категорију коју је martinwerdel написао не би требали да имате проблема.

Поздрав и свако добро.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja