![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - 2014 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Deneska bese moeto intervju u da se pofalam dela zedov viza. Utre ke gi podignime vizite i koga ke dojdam do podobar internet ke vi go pisam moeto iskusrvo. Pozz do site
|
|
|
|||
|
|||
|
Cestitki i cekame detali za toa kako se odvivase intervjuto, dokumentite koi gi nosevte
|
|
|
|||
|
|||
|
Cestitki na site koi uspesno go zavrsija intervjuto i vi posakuvam mnogu sreka vo ponatamosniot zivot vo USA
|
|
|
|||
|
|||
|
Johnny i Miaa, cestitke i srecno!
Srecan put i sve po redu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Iskrene cestitke Johnny i Miaa puno srece i lepih poslova preko bare.
https://www.facebook.com/pages/DV-Lo...4409461?ref=hl |
|
|
|||
|
|||
|
Cestitki Miaa, vi posakuvam se najdobro i so sreka vo USA.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cestitke dobitnicima! Videli ste i sami da je sve to samo jedna formalnost.
Puno srece zelim i ostalima koji tek treba da dodju na red. Bice to sve ok, samo se opustite Forum nam je svima mnogo pomogao. Ni ja ga necu zaboraviti iako je sve vec zavrseno. Vidimo se preko bare
|
|
|
|||
|
|||
|
cestitki za dobitnicite i so sreka vo noviot svet
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Pa eve dojde redot i jas da go kazam moeto iskustvo. naprvin fala na site za cestitkite i na site koi treba da pojdat na intervju mu pozeluvam mnogu sreka. Najprvin da kazam deka jas bev izvlecena na 1 maj no mnogu pokasno go vidov toa i gi prativ dokumentite vo Cenntacky vo oktomvri.Jas bev letoto vo USA preku Work and Travel i vednas koga se vrativ se zedovme so decko mi ( so koj sme zaedno okolu 8 godini) i gi prativme dokumentite.
kako dokumenti na intervju gi nosevme slednive - pasos so edna fotokopija (i za mene i soprugot) i dvete gi zedoja - Diplomite moi (od sredno, od faks, i od magistraturata) i od soprugot (od sredno) zaedno so kopii zavereni na notar - gi zedoja kopiite samo od mojte diplomi od soprugot ne ni ja pobaraja diplomata. - Internacionalen izvod na rodenite - i za mene i za soprugot - Internacionalen izvod na vencani - i za mene i za soprugot - Uverenie za neosuduvanost (od sud) - i za mene i za sopugot - Uverenie deka ne se vodi kaznena procedura (od policija) i za mene i soprugot - affidavit f support zaedno so taksite - kopija od stedna kniska i izvod od banka - album so sliki - po edno slikce (5*5) - kovert so medicinskite pregledi od Remedika Intervjuto ni bese zakazano vo 8 h. Nie bevme tamu od 7h, no pocekvme do 8h. Vo 8h pocnaa da prozivaat i ete go prviot problem. Na spisokot bev samo jas a go nemase mojot soprug. no odma se sredi ovoj problem posle eden telefonski povik do sluzbata koi odobrija i toj da vlezi. Koga vlegovme najprvin ne preceka eden coek ni gi pregleda dokumentite koj ni trebaat i gi podrede pod nekoj niven redosled i ni rece da sednime i da pocekame. nabrzina potoa ne povikaa na salter kade edna zena ni gi zede dokumentite i vo meguvreme ne prasuvase prasajna kako od koga sme zaedno, koga se zedovme, od kaj ni e garantnoto pismo itn. Potoa plativme za dvajcata 660$ (po 330 od coek) i dadovme otpecatoci. Potoa pocekavme nekoi 30 min. koga ne vikna dr zenska (dali bese konzul ili vice konzul nz). Najprvin se zakolnavme deka se sto kazuvame e vistina i zapocna intervjuto. Najgolem del od prasajnata bea povrzani za nasata vrska i brak. Ne prasa kolku vreme sme zaedno i od koga, koga ni bese registacijata a koga veidbata. isto ne prasa zosto ne naprajvme nekoja golema proslava no nie i odgovorivme deka so tie pari nie sakame da go zapocnime nasiot zivot vo amerika. Nekolku pati go razgleda nasiot foto album koj mislam deka bese nasiot najjak dokaz bidejki imase sliki od pred 8 godini. Ne prasa isto taka so rabotime a na soprugot mu rece da kazi nesto za mene. potoa rece ve informiram deka vasite vizi se odobreni mozi da gi podignite utre. Intervjuto traese okolu 20tina min. Toa bese moeto iskustvo ako nekoj ima prasajna slobodno mozi da postavi kako vo vrska so inervjuto taka i vo vrska so vadejneto na dokumentite. Pozz |
![]() |
|
|