![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Cekaj bre johnny, nemoj zezati. Lepo sam te pitao sta predlazes koje su mi opcije, a ti raspalio sa brdo tema i linkova. Mani se tih fora politicara gde su pitani jedno, a oni pricaju nesto drugo. Nisam ti ja nikakvo veslo sa neke cuke pa da me muzes tako. Na konkretno pitanje, osoba koja je izbacila milion linkova (izvini sto nisam ni jedan otvorio) i teza mora da ima neki odgovor.
Pricas o propaloj britaniji, a ja bi po prst na ruci dao za svako moje dete koje mi ode ziveti tamo. Zar je moguce da sam ja toliko slep na oci da sam spreman dati dva prsta na rukama da vidim moja dva deteta kako odrastaju u toj britaniji, propaloj jos pre drugog svetskog rata. O tome sta ce da se desi u americi ne mogu niti zelim da pricam jer nit sam vidovnjak, nit sam neki znalac geopolitike, a najmanje sam sposoban da proricem sudbinu. Ti pricas o ekonomskoj propasti, neko drugi o new madrid zoni, neko o pucanju brane u sf, neko o novom ledenom dobu, neko o staklenoj basti, neko o yellowstone, opet neko drugi o vezuvu, prasku u cernu, 21.12.2012., raznoraznim virusima, o raznoraznim prorocima da i ne govorim... ma da ne nabrajam vise... Svi najavljuju senzacije neke, a jedino u sta sam ja siguran je to da ako zelim dobro ovoj mojoj deci, moram da bezim iz ove nase lepe srbije. Ovde vise nema perspektive i meni je jedina aktivna opcija amerika. Da li je ona prva, druga ili pedeseta u tim parametrima koje si ti naveo, meni nista ne znaci dokle god je kvalitet zivota takav kakav jeste. Britanija je imala svoje uspone i padove, ali je tu gde jeste. Amerika je imala i imace svoje uspone i padove, ali ce biti tu gde jeste. Kakav je kvalitet zivota u nekoj drzavi mene kao roditelja mnogo vise interesuje, nego to koja zemlja ima najvise triliona ili trilijardi dolara, jena, rubalja... u trezoru. Nego ajde sad jovo nanovo. Sta mi ti predlazes. Ozbiljan sam kad ovo pitam, zaista nisam cinican. Kina, Rusija, Indija, i pored svega USA ili da se ostane u Srbiji, ili nijedno od toga? Po mogucstvu da nabacis i neke argumente, ali molim te ne u obliku brda linkova, nego lepo i razumljivo, tvojim recima da moze da se cita.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Pa brate, razmišljaj šta pišeš. Pisao si o tome kako je dinar jači od jena, pa si dobio detaljan odgovor o tome da je dolar kao rezervna valuta i globalno sredstvo plaćanja - gotov. Gotov dolar kao r.v. i g.s.p. = životni standard ide žestoko dole = tvoja poruka i jeftina patetika o nekom dobru za klince automatski pada u vodu. ![]() Nema veze što nisi pročitao, neko drugi će, nismo sami na forumu. Citat:
![]() Zato se razlikujemo - ti ćeš kao noj držati glavu u pesku dok te nešto slično ne udari po glavi, a ja ću proračunavati i paziti šta radim. ![]() Citat:
Dakle, govorili smo o stvarima koje su se već desile. Citat:
![]() Citat:
![]() Znači, UK nije na istom mestu. Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Anyway, ne znam, traži državu koja ne grca u dugovima, Nemačka (ako znaš nemački), Australija, Kanada...Možeš i u SAD, ako budeš mogao da izdržiš udare kakve su Amerikanci doživeli 2008., kolaps dolara i co. Nisu svi izgubili posao niti ostali da žive u kamp kućici, tako da srećno. ![]() Je l' ti je dobar odgovor? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
E jos ja kad bih ukapirala kakve veze sad ima necije razmatranje gde bi ili da li bi da se provodi, ima li ili nema tata firme, imaju li se deca ili ne, sa vestima iz Amerike?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jel citas ti Dzonny sta pises? Tri stotine godina je UK unutar prvih 6 ekonomija sveta? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.telegraph.co.uk/news/poli...-of-money.html Nego sam pogrešio, a pošto i nemaš pojma o čemu pričaš, ti to naravno nisi ni saznao. ![]() UK je sedma, čak ju je i Brazil pretekao. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._%28nominal%29 ![]() Država koja je računala na gotovo 40% svega što svet proizvede, a danas ni na 2% je fijasko i pad neprikosnoveni. Usput možeš da vidiš koliko je danas mala razlika između Kine i SAD. Kina raste 7,8% godišnje, USA svega 2%. ![]() Nego, ti nariktaj sat do istorijskog događaja 2016. Citat:
Dakle Džordže, public debt je dug koji građani neke države "drže" (tkz. "dugovanje samom sebi" kroz kredite građana), external debt je spoljni dug i označava dugovanje države, a on iznosi čak i više: 430% ![]() What is the UK External Debt? According to National Statistics the UK External Debt – Gross is £6,290 bn (this is roughly 430% of GDP) (of which only £26bn is owed by General government). The biggest balance is the banking sector which owes nearly £4,000 bn. These banking liabilities should be cancelled out by an equal amount of foreign assets. http://www.economicshelp.org/blog/17...-foreign-debt/ Malo detaljnije: http://www.tradingeconomics.com/unit...-external-debt I kako sad sa tobom da se vodi diskusija kad si nekopetentan za istu? ![]() Želiš još da te spuštam ili se vraćaš u ćebence? ![]() Last edited by dzonny; 02.04.2013 at 07:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Nego da postavim jednu vest od juče. Gradovi u SAD i dalje doživljavaju bankrote.
![]() ![]() Citat:
Doduše i cela Kalifornija je bankrot ( http://reason.com/archives/2012/07/2...-goes-bankrupt ), tako da grad ko grad, sitnica u kalifornijskom, da ne spominjem čitavom američkom dugu. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
I da se nadovežem, oduševićeš se ovim.
![]() Citat:
![]() Dakle, kada se sve sabere, brojke su još vruće - ekonomija SAD ima $15t prema $12t Kine. Dakle, prisustvujemo istorijskom događaju promene moći u svetu i poslednjim danima američkog vođstva. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._GDP_%28PPP%29 EDIT: I tek sada vidim da je UK pala na osmo mesto. ![]() ![]() Last edited by dzonny; 02.04.2013 at 08:38. |
|
|||
|
|||
![]()
U pravu si posramio sam se potpuno idem od depresije u krevet sledeca tri dana.
Svako dobro i srecno gde god odlucis da ides! ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako naći najpovoljniji let za Ameriku | stizeljeto | Vodič za emigrante | 882 | 18.01.2023 18:20 |
Pljeskavica osvaja Ameriku :-) | dreamerns | Vaša strana | 20 | 29.08.2010 16:06 |
Vesti iz zemlje | TheNenad | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 0 | 29.07.2010 21:59 |
Idemo u Ameriku (dokumentarci) | perodot | Lokacije u USA | 4 | 27.10.2009 14:41 |
![]() |