![]() |
|
|
|||||||
| Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
| Lokacije u USA » Los Angeles, California » Bitni linkovi | ||||
| O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Ja bih priupitao ljude koji su bili u L.A. kakav je nocni (muzicki) zivot tamo? Zana mi je svojevremeno pisala za Austin da je dosta bogat ali niko, bas apsolutno niko ne pise o muzici u klubovima, hotelima...itd. Kakvi band-ovi sviraju, veliki il mali orkestri, koja vrsta muzike, koji istrumenti...a ako jos neko zna (u sta sumnjam) kako se i honorari krecu, bilo bi savrseno. To pitam iz razloga sto sam (muzicar-klarinetista, saksofonista) - negde sam se vec predstavio pa da ne pisem opet. Na Craig's list vidim da se dosta traze muzicari svih fela...za gde tj. gde sviraju. Hajde molim vas....svetski ljudi...javite se i pisite
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mi planiramo Kaliforniju, San Diego ili Santa Moniku. Minus je, što gledajući cene svega, stvarno je mnogo skuplje, ali je zato tu i veliki plus - Kalifornija bejbe. Vodimo se tim da dok smo još mladi (relativno) i ludi (definitivno) idemo na full experience! Mislim da je sada već vreme da se ožive malo teme o gradovima... drugi krug se bliži, destinacije se planiraju.... Ako ima naših u ovom kraju Amerike, molio bih za malo objektivnih razloga ZA i PROTIV. |
|
|
||||
|
||||
|
Pozzz
![]() Ima li tko preporuku gdje pogledati za poslove, stanove, dječje vrtiće online? Većina postova je iz 2008./2009./2010., kakav je život u LA-u danas, koliko je recesija utjecala na pronalazak posla? Hvala
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
imas jedan dobar klub zove se BOULEVARD 3 -potrazi ga na karti ili izguglaj dosta ljudi idu na gay mesta /klubove jer je tu najbolja muzika VIPER ROOM/HUSE OF BLUES /WHISKEY/CHATEAU MARMONT/SKYBAR/PURPLE LOUNGE itd su ti svi jako blizu jedan drugoga na sunsetu...nemoj da se iznenadis velicinim tih mesta -vecina je tipa dvosobnog stana u koji se nagura 1000 ljudi - after party ti je glavna zabava - jer se sve zatvara u 3 posle ponoci ali vec oko 2 ljudi beze kuci ili na afterparty -tokom nedelje je sve mrtvo ..znaci samo subota uvece ili evntualno petak ali je i to pod znakom pitanja...e sad muzika i zabava kad udjes u klub ..ameri su rezervisani -veoma povrsan kontakt sa njima ako uopste i bude - uglavnom najbolje ide sa strancima/turistima u LA-ju -upoznavanje ili nesto vise ...muzika ti je tipa disco iz 70-tih i 80 -tih godina nesto roka iz 90-tih (american idol gluposti) pice papreno skupo /ulaz isto svuda deru pa otkidaju...rekoh vec par puta opsti utisak o nocnom zovotu u amricikim gradovima je totalno bezveze -bez sadrzaja i ideje - posao zavisi- par profesija se drze dok ih ne otakce (na primer IT- sad ce da me pljuju It-evci zbog ovog )ostalo cimanje isto kao u Hrvatskoj -plate beda uglavnom osim ako nemas neku semu za ekstra sa strane -baksis ili ''ugradnja ''-imas neke druge profesije za koje treba americka skola -navodno medecinskom osoblje se dobro placa premda sam upoznao tone medicinarki koje jedva orezivljavaju u la-ju..sve ti zavisi od srece izgleda -nista znanje i jos maje diploma ovde neznace --upoznah jednu spanjolku u LA koja nije imala ni vize ni znanja engleskog ali je dobila posao i sponzorstvo od jedne turisticke agencije i ok platu -isto nekog like iz beograda koji radi neki biznis sa nekretninama ( nije agent )-ide mu bas dobro - tu kombinaciju cuvam za sebe kad budem opet isao u LA pa i ja da radim isto |
|
|
||||
|
||||
|
Hvala Bora!
![]() Budući da ja planiram povesti u LA dvoje djece, može li mi tko reći ako je imao iskustva sa vrtićima i školama u LAu? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Isto tako, ako mi tko može reći koji je najbolji dio L.A. za živjeti s djecom, a ujedno da nije daleko od recimo Universal studios i sličnih? Hvala
|
|||
|
|||
|
ja koliko znam svi pokusavaju dase uguraju u west LA -prema santa monici
vrtici su problem -skupi su ako se nevaram nisam nesto verziran oko toga informacije oko vrtica i skola sam pokupio ''usput'' ...west LA nekako najbezbedniji za zivot |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
montesori vrtici su odlicni. svaki grad ima dobre i lose delove a to se ogleda u tome koliko su dobre skole. dobre skole imaju rejting 8-10 i ti delovi grada su skuplji sa sanovima. u mom kraju postoje odlicne tri skole sve tri imaju rejting 10. cena stanova u nasem kraju je trenutno za 1bd od $1650+ do 1800+ za 2bd. kad imas decu onda mesto stanovanja trazis po tome kakva je skola a ne koje su atrakcije u tom delu grada ![]() Stanovi na santa monici su recimo od $2500+ za 2bd. vrlo cesto se desava da menadzeri zgrada nece da izdaju 1bd stan porodici sa dvoje dece jer se smatra da to nisu zadovoljavajuci uslovi za decu, bez obzira sto za nas mozda jesu. u LA ti za cetvoroclanu porodicu treba minimum $6000 mesecno (stan, rezije, klopa,gorivo, skola(boravak)/vrtic za decu,rata za auto, osiguranje za auto, zdravstveno osiguranje). |
|
|
||||
|
||||
|
Jel ima negde na netu da se vidi rejting svih skola, ne samo u LA?
EDIT: eh najlakse je na prvu pitati, a gugl ima odgovore na sve jel ovde to? http://www.greatschools.org/ nisam zalazio jer me jos ne interesuju lokacije, ali ono cisto da memorisem sajt pa kad (ako) zatreba...
(Amer u pokusaju od 01.11.2012.)!!!!!!!!! DV 2014 x2 DV 2015 x2 DV 2016 x2 DV 2017 x2 DV 2018 x2 DV 2019 x2 DV 2020 x2 DV 2021 x2 DV 2022 x2 Last edited by ASSI; 13.11.2012 at 00:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() ![]() stvarno mi je puno pomoglo hvala ti
|
|