ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 19.08.2020, 17:46
Manrika Manrika je offline
Drug član

Datum prijave: 18.11.2019
Nepromenjeno

Ljudi,počelo je.Izašao je novi visa bulletin!!!Po onome što sam pročitao za generaciju dv2021 svi brojevi će stići na red na intervju.Daj bože da bude tako!Srećno svima!!!
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 18:12
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Ne znam šta si i gde čitao, ali ja u ovom trenutku ne bih bio tako optimističan. Mnogo, ali baš mnogo ljudi je izvučeno (40.000 više nego prošle godine) i plus ovaj Trampov ban i korona. Ne želim da mračim, ali prvi pokazatelji nisu baš dobri za visoke brojeve. Ostaje da se vidi response rate, koji je u principu i najbitniji, ali to ćemo moći da vidimo tek u januaru.
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 18:37
Drug član

Nepromenjeno

Da,u pravu si.Ja sam pročitao onaj deo gde piše da će svi brojevi verovatno doći na red jer od prvih 55000 se neće javiti svi i onda sam počeo da se radujem i onda sam posle pogledao ostale visa bulletine i isto to piše u svakom,copy/paste i tek mi je sad jasnije al stvarno ogroman broj,strašno.Ne znam šta da mislim više.
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 18:41
Drug član

Nepromenjeno

Mislim da će posebno za Evropu biti krkljanac za visoke brojeve.Za Afriku će verovatno da prebace 50000 na osnovu istorijskih podataka koje sam video a za Evropu ne znam šta da mislim i još su krenuli do broja 2500 a kada su stizali do visokih brojeva uglavnom su bili na +5000 startni broj.Da li je moguće nekako predvideti rupe u brojevima i gde saznati najveći case number za Evropu,ako znaš,ne mogu da nadjem?
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 19:00
Drug član

Nepromenjeno

Raspravljam sam sa sobom,nema veze.Sabrao sam sve izvučene za Evropu i došao sam do cifre od oko 45000.Šta mislite koliki li je onda najveći case number?Ja bih kao laik pomnožio sa 1,5(na osnovu izlaganja Brit Simona i rupa od 50 posto) i dobio preko 60000???Ili su u taj broj uračunati žena i deca pa je manji broj?
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 20:15
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Nebitan je najveći case number. Npr. 2018., izvučeno je ukupno oko 115.000 ljudi. U Evropi te godine, najveći broj je bio oko 40.000, a stiglo se na kraju samo do 25775 i bilo je podeljeno skoro 21.000 viza.

Najbitnija stvar kod ove lutrije je response rate tj. broj ljudi koji je nastavio proces posle izvlačenja, i refuse rate, ali on ne igra toliku ulogu u EU regionu, zato što je taj broj relativno zanemarljiv, za razliku od nekih drugih regiona, najviše Afrike i delom Azije.
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 22:12
Drug član

Nepromenjeno

Na nekoj prethodnoj temi sam pročitao da ima ukupno 45000 u Evropi što sam i ja izračunao i da će vize dobiti 20000 ljudi.Ja sam sada računao za godinu 2015-u i došao sam do sledećih podataka :
125514 osoba izvučeno
redni broj na kome se zaustavilo 43050 od 46000
region EU : ukupno 40029
Podeljeno 19096 viza
Znači ili se pola nije javilo ili ne znam šta se desilo tada.
Reply With Quote
Staro 19.08.2020, 22:49
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Svaka godina je za sebe, ne može se upoređivati ni sa jednom, zato što ima puno varijabli, kao što su gustina tj. koliko kejsova ima na 1000 brojeva, pa koliko ima derivata tj. koliki je derivative rate.

Primer. Imamo 500 kejsova na 1000 brojeva. I sad imamo derivative rate npr. 2,0, što znači 500 kejsova X 2 = 1000 potencijalnih dobitnika viza, a ako bi derivative rate bio npr 1.8 ili 2.2 dobijamo 900, odnosno 1100 potencijalnih dobitnika. Sledeći je response rate tj. stopa odgovora. Ako je on npr 50% to znači da će od onih 500 kejsova, 250 nastaviti proces i kada se taj broj pomnoži sa derivative rate-om dobije se koliko će viza biti podeljeno na 1000 brojeva. Zbog toga je response rate najbitniji, zato što on direktno utiče na to koliko će viza biti podeljeno. Par procenata više ili manje može dosta da utiče na krajnji rezultat.

Takođe derivative rate je promenljiv, zato što se dosta ljudi venča posle izvlačenja. U Evropi obično taj početni bude oko 1.8, a krajnji ode na preko 2, obično 2.2/2.3, što u prevodu znači da ovaj početni broj izvučenih nije i krajnji. Uzmimo npr. ove godine 45000 izvučenih uz derivative rate od 1.8 i kada se taj broj poveća na 2.2 broj izvučenih skače na 55000. (Ne znamo derivative rate još uvek, ove brojeve sam uzeo samo kao primer)

Sve u svemu, ovo je iz ugla brojeva dosta komplikovan proces, mnogo je varijabli, a u ovom trenutku praktično nemamo nikakve podatke, osim broja izvučenih, koji sam po sebi govori dosta, ali ipak nedovoljno za bilo kakvu ozbiljnu prognozu. I još na sve to imamo ovaj ban, koji ukoliko ne padne, bukvalno skraćuje godinu za 3 meseca, pa još na to i korona i zatvorene ambasade. Po mom mišljenju, trenutno niko nije siguran. Naravno, manji brojevi imaju veće šanse, ali ja u ovom trenutku se ne bih usudio nikome da kažem da ne brine i da će sigurno dobiti vizu, bez obzira na broj.
Reply With Quote
Staro 20.08.2020, 12:27
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Unhappy

DV-2021 bi mogla biti kao i DV-2020 jako loša godina za biti "dobitnik"...

U DV-2020 i prije Korone KCC je bio toliko spor da to nije bilo normalno.
I pored tolikih rupa i rekordno niskog broja izvučenih godina je bila prespora.
Katastrofa im je proces između dva departmenta koji nemaju kontakt između sebe.
Sada ova sva zbrka sa Koronom i banovi + ogroman broj izvučenih... Ne sluti na dobro ali nadajmo se svi da će se situacija stabilizovati.

Po mom skromnom mišljenju ne treba žuriti sa popunjavanjem i slanjem DS-260 jer je to ozbiljan pokušaj imigracije, najbolje sačekati i vidjeti kako će se godina odvijati.
Do kraja Augusta saznaćemo šta će biti sa tužbama protiv zabrane pa tada ćemo znati da li je DV-2021 u startu u minusu 4 mjeseca ili ide sve po planu...
Treba imati na umu i da su Ambasade i dalje zatvorene, te da nema naznaka nekog skorijeg otvaranja.

Ne preostaje ništa dobitnicima nego da strpljivo čekaju svoju šansu i prate razvoj situacije...
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 20.08.2020, 18:34
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Manrika Prikaz poruke
Na nekoj prethodnoj temi sam pročitao da ima ukupno 45000 u Evropi što sam i ja izračunao i da će vize dobiti 20000 ljudi.Ja sam sada računao za godinu 2015-u i došao sam do sledećih podataka :
125514 osoba izvučeno
redni broj na kome se zaustavilo 43050 od 46000
region EU : ukupno 40029
Podeljeno 19096 viza
Znači ili se pola nije javilo ili ne znam šta se desilo tada.
Postoje "rupe" u broju od 45000, pa je broj "uspesno" selektovanih mnogo manji.
https://dvcharts.github.io/ceacFY15.html
https://dvcharts.github.io/FY2015-ceac-current.csv
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja