|  | 
 | 
| 
 | |||||||
| Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA | 
| Lokacije u USA » Los Angeles, California » Bitni linkovi | ||||
| O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
  od LA do Pasadene po "gugletu" ima oko 40 km. U BG bi takva voznja kostala oko 35 dolara. I nije neka razlika ako uporedimo plate koje su svakako barem 6-7 puta nize nego u LA! E sada, posto je to kao recimo od Sremcice pa recimo do Panceva, takvu voznju bi BG taksisti, lopine, naplatili po 3 tarifi, u kom slucaju bi sve to izaslo oko 60$  Sta sam hteo da kazem... Ako dolazite sa Balkana, a na ovom forumu su, koliko sam video, vecinom ex-yugovici... Znam da nije lako, ali ako vec trazite drugu sansu i idete u USA, moj savet vam je, jurite najbolje. A to su Velika jabuka ili California. Ako se i ne snadjete bas 100% kako ste zamisljali, deca ce vam biti zahvalna. Obezbedicete im sansu u najboljim gradovima na svetu! Ja znam za stotine "nasih" ljudi koji su napravili ozbiljne karijere u CA tj. Orange County-ju. CA nije dzaba raj na zemlji i jedno od najpozeljnijih mesta za zivot! Ako pocinjete od nule, udrite "zver" u glavu! Uostalom, pobegli ste iz jedne rupe, nemojte ici u drugu, vec pucajte visoko! Mozda u tim nastojanjima rukama necete dodirnuti zvezde, ali necete sigurno ostati u blatu   | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
  Kada dobijete lutriju to je veliki, divni, zeleni znak. Pratite ga... | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

I ja ovo mogu isto da potvrdim samo sto ako ste iz IT-ija ili imate barem malo veze sa time mnogo je bolje da se ide u North California nego juznije dole ali svakako da je LA i Orange County "lepsi" tako da ono neki balans treba naci izmedju zelja i mogucnosti   Uglavnom ako vam je do toga da zaradite i ustedite neku kintu onda Kalifornija definitivno. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Naravno, legendarni centri informaticke industrije: San Jose, San Francisco, Palo Alto, Sacramento, Fresno, Mountain View, Menlo Park... Najveca koncentracija obrazovanih i bogatih ljudi na jednom mestu! | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

pozz nives, jeste li vec dosli u la?i jesi li uspela nesto da pronadjes preko neta?
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Zeleniiii :) 

Drugari, zena i ja smo dobili green card   Dolazimo pocetkom maja 2014. u LA. Inace smo iz Beograda i zelimo odavde da pobegnemo sto pre, znamo svi i zbog cega. A i ovakva prilika se ne propusta za zivota, pogotovo sto imamo 27, 28 godina. Kakva je situacija? Bacite neke info vezano za zivot i usputne stvari. Mi imamo tu podrsku u smislu sto nam je porodicna prijateljica vec 20 godina tu i jedna porodica bliskih rodjaka   Cekam odgovore   | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Preko GC ili na svoju ruku idete?   Nek je sa srecom kako god, LA je predivan   | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Novi poceci LA 

Zdravo svima, Htela sam da postavim par pitanja, kako bi mi mnoge stvari bile jasnije. Moj muz i ja, dobili smo green card i 6og maja selimo se za Los Angeles, Beverly Hills ili okolinu, jos trazimo stan. Jos uvek je rano da iznajmljujemo, ali priblizava se i to vreme. Gledam oglase po raznim sajtovima, cene su vrlo zanimljive, ali to je cena takvog mesta... Zanima me: *Sta treba da se prevede od dokumenata pre odlaska? *Sta je sve potrebno da bi nasao stan, tj pod kojim uslovima se iznajmljuje? *Gde traziti kola? (posto bez njih se ne moze, i super je sto se polaze brzo) * Ako neko ima neki savet za pocetak? Hvala i pozdrav MilenaLA | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Draga MilenaLA! I sam se sa ženom i djetetom spremam tjedan prije Uskrsa za LA. Neki danas sam baš pokrenuo novu temu i postavio pitanje i dobio sam izvrsne odgovore iz prve ruke vezano za (skupe) stanove u LA. Ne znam kako se postavlja link pa idi ovim redoslijedom da pronađeš temu: Život u USA-> Vodič za emigrante -> Kod rođaka ili u LA... Možda da pogledaš Airbnb koji tamo spominjem. Dobio sam s tog sitea dosta zanimljive ponude. Primit će te na mjesec dana za cca 1000$. Za to vrijeme pokušaš naci svoj stan. Pedjaas je u San Diegu našao bez ugovorne obaveze za 1200 ali to se stvarno rijetko nađe. Obično je onako kako je u toj mojoj temi navela Taji. Koliko sam shvatio svi traže neki ugovor. Nadam se da ćemo i mi biti te sreće. Uglavnom obeshrabriti će vas sa cijenama i uvjetima. Ali ne dajte se. Jedan je član foruma napisao da ako si već dobio na lutriji treba to iskoristiti i uhvatiti "Zver za glavu" kako je napisao- i probati u LA ili NY. U početku je teze, ali djeca će nam biti zahvalna. Što se tiče letova, sve agencije ovdje u Zagrebu nude mi Zagreb-London i poslije London- LA s Virgin Atlantic. Cijena jednosmjerne oko 1300€ za dvoje odraslih i dijete (karta za dijete je samo malo jeftinija). Pišite malo ako što zanimljivo saznate u vezi LA. Sretno! | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka | 
| San Diego, California | pence | Lokacije u USA | 174 | 23.05.2019 18:14 | 
| San Francisco, California | bibi | Lokacije u USA | 134 | 19.01.2019 09:14 | 
| San Jose, California (Bay Area) | poshtica | Lokacije u USA | 28 | 23.06.2017 16:10 | 
| Beverly Hills, California | Mitkoni | Lokacije u USA | 0 | 20.12.2014 13:43 | 
| Los Angeles - gluma | mihael92 | Vodič za emigrante | 101 | 19.12.2013 22:48 | 
|   |