![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znaci: Odrzavanje servera, virtuelizacija, Windows server (domen, exchange, IIS, IAS...), Data centri, racunarske mreze i IP telefonija (Cisco, Avaya....). Programiranje: iskren da budem, mislim da ovo nije toliko zanimljivo mesto za programere... Vecina razvoja softvera i hardvera je u kaliforniji, ali opet, sigurno ima firmi koji se i time bave, tako da bi i sa tim verovatno mogao da prodjes (naravno Java, C# i ostali siroko primeljnivi jezici). Vezbaj, uci i stici iskustvo i preporuke. Ako se osetis dovoljno sigurnim u svoj posao, informisi se vise oko H1B vize i nacina kako da je dobijes, pa ne mora lutrija da ti bude jedini nacin da dodjes u USA. |
|
|||
|
|||
![]()
OK, hvala na savetima i piši nam o New York-u što češće
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pitao bih te da li poznajes nekog od nasih ili ne mora biti nas a da radi nesto kao nas "domar" u zgradi u kojoj i zivi? Cuo sam da to nije lose placeno s obzirom da ne placas stan i li ga placas manje nego onaj ko redovno stanuje u njoj. Koliko je isplativo ziveti van samog grada a putovati tj. raditi u njemu? Realno ili ne? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
E sad... Cetvoroclana porodica: odmah ti treba barem dvosoban stan, kablovska, telefoni, gas+struja, prevoz... Znaci, bez hrane, zdravstvenog osiguranja ti treba barem 2200-2500 dolara mesecno (minimum). Citat:
Drugi su domari u zgradi, ako puknu cevi ili neka druga havarija se desi, oni to moraju da srede, ali pored toga, ukoliko su potrebni neki veci radovi, pozivaju drugu firmu koja te radove izvodi. Ti ljudi najcesce imaju samo besplatno stanovanje, tako da obicno moraju da imaju jos neki posao. Citat:
I opet, sve zavisi gde ides na posao... Primera radi, Long Island City je udaljen 15 minuta od Times Square-a, 25 od Central Parka, 35 od Wall Street-a, 45+ od Brooklyna... Tako, da ako imas srece da radis blizu Penn Station (koja je zeleznicka stanica) mozes biti udaljen 45 minuta vozom od NYC-a, placati stan dosta manje (30-40%), a imati isti commuting kao osoba koja zivi na LIC a radi u Brooklynu Nadam se da sam pomogao. |
|
||||
|
||||
![]()
moram da pitam Njujorčane, a mogu da posavetuju i ostali koji su imali iskustva.
Potreban mi je smeštaj u NYC od 25. Maja do 30. Maja. Gledam razne hostele po internetu i našao sam jedan u Brooklyn-u gde me izađe $135 za tih 5 noći. Do Times Square ima jedno 40 minuta vožnje vozom. http://www.hostelbookers.com/propert...opertyid=62782 Da li imate neki savet, preporuku za neki hostel koji je sličan po ceni, a možda bliži centru? Hvala ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Za ovaj sam cuo da je dobar http://www.414hotel.com/
U svakom slucaju, moj savet ti je....sta god radio...nikako, ali nikako nemoj da odsednes u Pensilvanija hotelu. To je ubedljivo najskuplji i najgori hotel u kom sam bio u zivotu. |
|
||||
|
||||
![]()
deluje ok. Ali ako dam $1000 dolara za 5 nocjenja u NYC, nishta od mog DSLR-a bar mesec dana
![]() Hvala ti u svakom sluchaju ![]() Dolazi u obzir i ako znate neku bakicu, dekicu, druga/drugaricu koji imaju sobu ili bar kauch, i hteli bi da iznajme na 5 nocji...
|
|||
|
|||
![]()
Izvini, nisam dolazio na forum, pa nisam ranije video poruku...
Ima jedan hostel na Upper West Side-u http://maps.google.com/maps/place?ci...9&spn=0,0&z=19 Hostel je inace rupa, ali je super kraj, jako blizu centra i bio je dosta jeftin. Njihov broj je: Sky Hostel New York 106 West 83rd Street, West new York, NJ NY 10024 (212) 799-5299 Jedan moj drugar je proveo tu 5 dana pre dve godine, kaze da je bilo OK, u fazonu, nema buba, pacova i ostalo, jedno kupatilo na spratu, i da su cu cimeri bili ok. Zaboravio sam cenu, ali sto se tice lokacije i centra, sigurno je bolje nego u Bruklinu. Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ja licno ne verujem da bih ikada ziveo na Menhetnu, iz prostog razloga sto meni lepi stanovi na lepom mestu ne vrede toliko kolike su im cene. Naravno, ima kome vrede, pa onda njima i izdaju ![]() Naravno, postoje jos povoljnije lokacije koje mogu doci u razmatranje, jedna od njih je Sunnyside, malo jeste pusto, zato je valjda i jeftinije, ali zato imas liniju 7 koja je jedna od najboljih u NYC i koja te vodi do Grand Cetrala i Times Square-a za 17-20 minuta. Sve ukupno, u sirem smislu NYC-a ima toliko stanova i cena za njih da uvek mozes naci nesto za novac koji imas. Neko ce platiti 2000 dolara za malu garsonjeru na Menhetnu, a neko ce platiti nesto manje para za dvosoban stan u Kvinsu. Pozdrav |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kansas City, Missouri | sile2302 | Lokacije u USA | 0 | 24.12.2014 20:19 |
New York State, potom Florida | tiberije | Lokacije u USA | 5 | 03.11.2014 19:35 |
White Plains, New York | SRBghost | Lokacije u USA | 4 | 28.08.2014 07:14 |
City Data | xeg | Lokacije u USA | 0 | 17.07.2008 15:47 |
![]() |