![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Limit za prenos novca » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uglavnom transfer novca je pravo smaranje. Prvo EURE promenis u menjacnici u $$ zatim te $$ uplatis u banku a onda menjacnica nece da ti izda potvrdu da je zamenila a u banci nece da ti prime uplatu ako ne doneses potvrdu odakle ti $$$. Protom za svaku novcanicu moraju da zapisu serijski broj itd. Onda te $$ opet ne mozes da transferujes ako ne dokazes odakle ti itd...tako da sam ja uglavnom prebacivao po manje iznose vise puta za odrzavanje porodice i to je to. To ti bilo ko iz tvoje porodice ode u banku i kaze hocu da uplatim na taj US racun i to je to. |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala Vrhunski....Ti si verovatno koristio kao osnov za slanje izdrzavanje porodice, pa ti nisu trazili potvrdu o odjavi prebivalista, moracu i ja tako da probam...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ma da
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo sta mene zanima... Prijavili smo se supruga i ja oboje prvi put i skupljamo kes,stedimo u slucaju eventualnog izvlacenja. Imamo i svojih stvari,prilicno novih koje bi mogli prodati,no sve zajedno nije dovoljno za papirologiju,karte i pristojan pocetak tamo. Onda smo kontali,obzirom da smo oboje uposleni,podici dva kredita ukupne sume oko 10 000$ i raditi ovdje i otplacivati,dok ne bi dobili vize i otisli u usa odakle bi redovno i uredno placali rate.. Jel to moguce,i da li bi imali problem taj novac iznjeti vani jer selimo, da li bi nam u ambasadi pravili frku ili na granici...
|
|
|||
|
|||
![]()
To je cak i 'pozeljno' da uradite jer ce vam lakse biti na pocetku. Niko Vas nece pitati odakle Vam novac. Jedino sto ja mogu da vam savetujem jeste da ne uzimate kredit dok vas ne izvuku jer to moze i da 'potraje'
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nisam našao na forumu, a koliko se može izneti van iz SAD dolarića u šlajbuku?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Našao.
Može se izneti 10 000, sam ili ako obitelj. Ako je obitelj onda se zbraja, znaci ne moze ti 6000 a zena 7000. |
|
||||
|
||||
![]()
što se tiče amera, njih čini mi se boli briga koliko se unosi $, vole oni da se $$$ unose i troše tamo, samo sve lijepo prijaviti.
Zanima me da li carinski službenici na domaćem aerodromu proganjaju emigrante koji odlaze za USA u potrazi za prekoračenjima limita za iznos novca Može li se ponijeti više love ako se sve to dobro upakuje ili oni traže papirnate novčanice na skeneru i proganjaju emigrante kao vještice |
|
||||
|
||||
![]()
Od krijunčarenja, do prijavljivanja, preko slanja u koverti al da niko nenapipa pare pa sve do ne zna čega se ne načita na ovoj temi!!!
I ostadoše dva pitanja: 1)Da li se keš koji se ponese može ostaviti u banku kada se stigne u USA čak i ako se nema SSN i GC? 2)kKako najjeftinije prebaciti pare iz BIH u USA kada tamo otvorim račun.(Ovo detaljnije objasniti ne tipa PAYPALOM). Iz teme se uzdam u tebe "Vrhunski" ali i u sve ostale!!! PozZ i hvala...
04.10.2012. Prijava prvi put 15.05.2013. IZVUČEN - ODABRAN 2014EU00041448 22.05.2013. Poslata Koverta 20.06.2013. Your forms have been received. 02.10.2013. Prijava drugi put za svaki slučaj! Dve prijave! 01.05.2014. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave 07.08.2014. Naj tužniji dan!!! Izgubljena poslednja nada CUT OFF 40150 septembar ![]() 07.10.2014. Prijava treći put - dve prijave 06.05.2015. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave ![]() 22.10.2015. Prijava četvrti put - dve prijave |
![]() |
|
|
![]() |