![]() |
A ja stavio university degree, a dopisao sam associate degree, sto bi fakticki trebalo to da znaci....
E sad ako mi to uzmu za zlo onda sam ga pop...o... Prvo ispada da nisam mogao da se prijavim zbog 3 god srednje pa visa, sad ovo....Mislim da cu ja odustati od svega...:no: |
Ja sam bila na predavanju konzularnog odeljenja americke ambasade pre mesec dana,odgovarali su na pitanja u vezi sa lutrijom.Postavila sam pitanje u vezi sa tretiranjem nase Vise skole - sluzbenik je rekao da uopste nije bitno sta se stiklira jer oni iskljucivo traze dokaz o zavrsenoj srednjoj skoli.Moze da se upise i Vocational school i University degree - za njih je validna samo zavrsena srednja skola.Cak nam je rekao jednu cinjenicu koja me je bas iznenadila - a,to je da i od tih 300 srecnih dobitnika godisnje svake godine polovina odustane od iseljenja kada shvati koliko im je novca potrebno da se presele u Ameriku i tamo zapocnu novi zivot.I kao po pravilu,obicno dobiju ljudi koji odigraju iz zabave i koji ustvari nemaju zarku zelju niti spremnost da odu u USA.
|
Znaci onda definitivno nemam sta da trazim na intervjuu sa mojom "edukacijom" sa kojom izgleda u zadnje vreme ne mogu ni onu stvar izbrisati jer je tvrd papir.
Mislio sam ipak da odem na intervju posto sam vec izvucen, da razresimo taj mit sa trogodisnjom srednjom + visa....ali iskreno vidim da nema svrhe. Ne znam ni zasto sam se toliko nadao upste da mi moze biti bolje....ne kazu dzabe too good to be true...:smrc: |
Citat:
|
Citat:
Ta prica da pola izvucenih ljudi odustane nema utemeljenja jer da ima u Oktobru bi bilo mnogo vise dodatnih dobitnika a ne tako malo da se na prste jedne ruke mogu izbrojati. Stereotip i samo njima znane price iz ambasade i Kentakija. |
Citat:
Drugo, zaista sam siguran da mnooogi odustanu bilo zbog neozbiljnosti ili zbog toga sto su napredovali u necemu sto nece da ostave, a da ne pricamo o onima koji ne mogu da obezbede pare za sve to. Primer jedan za igru procenata i odluka: Bilo letos na nekokj televiziji kako dvoje reportera jure po gradu i traze par koji bi pristao da ode (valjda) 7dana na neko turisticko putovanje gde bi ama bas sve imali placeno, dakle apsolutno nista od para im ne treba jer i dzeparac dobiju pre polaska. Potrosili su masu vremena i pitali jako puno ljudi dok nisu nasli par koji je pristao na to. Da li to nesto govori? No comment! Jos jedan primer za slicno: Ajf da uzmemo za primer Kineski restoran u N.Sadu. (ako jos postoji, davno kad sam bio postojao je)...pitanje se moze postaviti u vidu ankete da vidimo koliko ljudi je bilo u tom restoranu (naravno novosadjani) ili i drugi-nebitno i kad je to zadnje bilo. Siguran sam da mnogi nikad nisu bili a i oni koji su bili, bili su daaavno. Pa ako je tako, kako se tom restoranu isplati da radi? Pa jednostavno, zbog igre brojeva i cinjenice da se nalazi na najprometnijem mestu - u samom centru. Nek 1000 ljudi prodje pored njega i 1001. udje, njima je ok. Zato jer ko zna koliko hiljada ljudi dnevno prodje pored. Zasto prosjaci prose pred crkvama? Zasto je jedan poznati amer. biznismen i sada bogatas, kada je bio klinac, prodavao zenske carape sistemom od vrata do vrata? Pa zato jer se vodio racunicom: Pokucam na 10 vrata (redom naravno), otvore se 7, dakle troje nema kuci ili nece da otvore...od tih 7 cetvoro nece da kupe carape, ostaje 3-je otvorenih vrata gde ce recimo dvoje kupiti a jedan nece jer...nema para ili sta vec. I sad...kad uzme i izracuna koliko je zaradio, podeli to na 10 vrata i dobije da je svakim kucanjem na vrata zaradio recimo...5centi (lupam)...poenta je da na sto vise vrata treba pokucati i bice vise prodaje. Slicno ko i kod nas...treba sto vise ljudi da apliciraju da bude ispunjen bonus tj. procenat onih koji dobijaju GC i odlaze. Naravno, vec poznato....ako ih manje se prijavi veca sansa da budes selekt ali opet ISTA PROCENTUALNA SANSA od tih selektovanih, da ce ti selektovani i zavrsiti ceo proces i otici. Meni je to sasvim logicno. Karta koja nedostaje su SAMO ONI KOJE NE ZNAMO I NIKADA NECEMO NI SAZNATI KO SU a otici ce za USA. (a mi cemo da se i dalje druzimo na forumu i sanjarimo). :) DODATAK: A mogli bi da napravimo i statistiku koliko je njih selektovano sa foruma a da nisu nastavili tj. otisli...samo...nece se prijaviti da su odustali a mnogi vise i ne posecuju sajt. |
Mijane,nije stereotip.Konzularni sluzbenik nam je lepo objasnio da je struktura dobitnika takva da ljudi dobiju na lutriji,pozovu ambasadu i onda kad saznaju ( a tek tada saznaju,sto je neverovatno ) da sami snose troskove vize,lekarskog,leta,da sami nalaze posao,da nema finansijske pomoci - onda ti isti ljudi odustanu od cele price.Rekao je da u proseku svake godine otkad lutrija postoji skoro polovina dobitnika iz Srbije uopste ne ode Ameriku.Covek radi to i nema razloga da laze i to pred americkim sluzbenicima koji su takodje bili tu.Mnogi se prijave iz zezanja,mnoge prijavi neko drugi,a sanse da se dobije su zaista minimalne.
|
Meni je ovo osma prijava i poznajem lutriju bolje od tebe. Sluzbenici pricaju stereotipe vec odavno i u sustini nista novo i ne prate oko lutrije da bi preneli igracima nego ono sto su pricali i pre 10 godina znaju da ponove kao papagaji. Nije samo nas forum aktivan pa ima i drugih foruma pa ne videsmo tamo silne nove dobitnike iz Evrope i sveta. Ja znam da mnogi odustanu ali kada budemo videli nihove zamene u Oktobarskom izvlacenju onda mogu nesto pricati o lutriji i njenoj regularnosti. Neka dokazu i reci i dela, a ne samo reci. Videcemo vas nove igrace kada popadate 1. maja da li cete tada biti euforicni kao sada. :;D:
|
.
Citat:
Da im je bitna samo srednja skola,ne bi ni ponudili opciju za obrazovanje kod prijave prve prijva-stavili bi samo high school opciju ,ne bi u ambasadi uzimali ni diplomu sa faxa vec bi ti trazili samo high school diplomu. Iskuliraj ko sta prica,spremi se za intervju! |
Na tebi je da probas pa kako zelis.Srednja skola je ono je preduslov za ucesce,ali ti ces sam da odlucis kako i sa cim ides na intervju.
Mijane,da svi sve znaju ne bi bilo ovoliko pitanja i raznih iskustava,svakako je korisno procitati i druga misljenja.Da ti bas sve znas,ne bi bio na forumu.Na kraju je odluka kako raditi od trenutka dobijanja samo licna.Nema razloga da sve shvatas preozbiljno i da budes nepristojan.Ovde je bitna razmena informacija i sagledavanje stvari iz vise uglova.I naravno,kao i za mnoge stvari u zivotu - za ovu lutriju pre svega treba imati mnogo srece da te izvuku,na filtriran ili nefiltriran nacin.A to je dato malom broju ljudi odavde.I sam vidis koliko si puta igrao pa nista. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:39. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.