![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Drugari nemam mira vec nedelju dana od kad sam poslao prijavu...
O cemu se radi: u polju obrazovanje sam upisao-stiklirao vocational school, da bi dan posle video da se ona ne prihvata.. "Qualifying Education OR Training You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit [url]http://online.onetcenter.org/[/url] {this link will open in a new window} to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa." Lottery Green Card ..Sad me zanima da li ce mi zbog toga odbiti prijavu?.. Inace sam zavrsio visu poslovnu skolu...dakle imam i srednju, ali eto moja glupost...mislio sam da je vocational school slicna nasoj visoj skoli |
|
||||
|
||||
![]()
Jel ti viša škola spada pod fakultet? Ako da mislim da si trebao najbolje staviti University degree jer je u pitanju diploma koju fakultet izdaje (opet je i više zvanje nego srednja škola),
viša škola je inače Associate degree, ali pošto toga nema u prijavi najbliže/najbolje je staviti Universiy degree (ako ti spada pod fakultet). Ako ti ne spada, trebao si staviti High School Degree (minimalni uvjet za prijavu), no mislim da ipak ne treba da se brineš, imaš diplomu četverogodišnje srednje škole + diplomu više škole koje lako pokažeš u ambasadi ako te izvuku. Pogriješio si sa stavljanjem Vocational school, ali znajući kakve su sve teške greške ljudi radili (bilo je par spomenutih na forumu), mislim da ne treba da se brineš, ispunjavaš minimalni uvjet, imaš čak i diplomu više škole te već u daljnjim formularima (ako te izvuku) navedeš srednju školu + višu koju si završio te iste diplome pokažeš u ambasadi i mislim da bi bilo onda sve u redu, u svakom slučaju samo smireno čekaj 1. Maj i sretno! :)
|
||||
|
||||
![]()
davno je bilo, pa ne mogu da se setim - da li mozes da stikliras samo jedno? Ako si stiklirao samo vocational school, onda si u problemu, jer to sto imas diplomu srednje ne znaci nista ako nisi stiklirao i da imas zavrsenu srednju.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreadnot;33608]davno je bilo, pa ne mogu da se setim - da li mozes da stikliras samo jedno? Ako si stiklirao samo vocational school, onda si u problemu, jer to sto imas diplomu srednje ne znaci nista ako nisi stiklirao i da imas zavrsenu srednju.[/QUOTE]
Samo jedno moze da se stiklira.A da posalje KCC-u email sa confirmation number,i da im objasni???
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mare78;33595]Drugari nemam mira vec nedelju dana od kad sam poslao prijavu...
O cemu se radi: u polju obrazovanje sam upisao-stiklirao vocational school, da bi dan posle video da se ona ne prihvata.. "Qualifying Education OR Training You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit [url]http://online.onetcenter.org/[/url] {this link will open in a new window} to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa." Lottery Green Card ..Sad me zanima da li ce mi zbog toga odbiti prijavu?.. Inace sam zavrsio visu poslovnu skolu...dakle imam i srednju, ali eto moja glupost...mislio sam da je vocational school slicna nasoj visoj skoli[/QUOTE] Ja sam se malo umorila od objasnjavanja, ali ajde opet.... Kao prvo, citat koji si stavio nije korektan jer to ne pise u instrukcijama na zvanicnom sajtu, pogotovo ne pise da Vocational School nije dovoljna. Kao drugo Vocational School - poznatiji kao Trade College ili Career College je prava clasifikacija za Vise skole jer nemaju generalno obrazovanje, te su upravo to - ekvivalentne navedenoj skoli. Vocational School je post-secondary education (sto ne treba mesati sa vocational education/courses u Mid i High Schools koje je secondary education, sto je kao industrijska obuka, zanati, itd.). Ja, kao i mnogi drugi ljudi ne mogu da kontrolisem interchangable koriscenje School/Education - sto je velika greska jer se izrazi ne odnose na iste opcije. U tvom citatu znaci treba izmeniti School sa training i onda bi bilo tacno (nadam se da ovo nije previse konfuzno). [B]Znaci od svih ljudi koji su popunili prijave a imaju Visu skolu - ti si jedini za sada koji je uradio pravilno (sto i pozicija opcije moze da ti pokaze, jer se nalazi posle High School, a ispred University Degree). [/B] Evo linkova za [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_education"]Post-secondary[/URL] education (gde pripada i Vocational/Trade School) i evo za [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Secondary_education_in_the_United_States"]Secondary[/URL]. Kome sad sve to jos uvek nije jasno, moze uvek da posalje email nadleznim institucijama (sto u ovom slucaju [U]nije[/U] Consular Center) i da ih zamoli za definition. Ili, jednostavno - popunite kako mislite da je najbolje :) Zana |
|
|||
|
|||
![]()
Evo vam zvanicni dokument njihovog Ministarstva obrazovanja [URL="http://nces.ed.gov/pubs2008/2008035.pdf"]klikni[/URL]
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dulobar;33601]Jel ti viša škola spada pod fakultet? Ako da mislim da si trebao najbolje staviti University degree jer je u pitanju diploma koju fakultet izdaje (opet je i više zvanje nego srednja škola),
viša škola je inače Associate degree, ali pošto toga nema u prijavi najbliže/najbolje je staviti Universiy degree (ako ti spada pod fakultet). Ako ti ne spada, trebao si staviti High School Degree (minimalni uvjet za prijavu), no mislim da ipak ne treba da se brineš, imaš diplomu četverogodišnje srednje škole + diplomu više škole koje lako pokažeš u ambasadi ako te izvuku. Pogriješio si sa stavljanjem Vocational school, ali znajući kakve su sve teške greške ljudi radili (bilo je par spomenutih na forumu), mislim da ne treba da se brineš, ispunjavaš minimalni uvjet, imaš čak i diplomu više škole te već u daljnjim formularima (ako te izvuku) navedeš srednju školu + višu koju si završio te iste diplome pokažeš u ambasadi i mislim da bi bilo onda sve u redu, u svakom slučaju samo smireno čekaj 1. Maj i sretno! :)[/QUOTE] pa visa skola je bila 3 godine tako da se ne tretira kao fax, ali mozda kao univerzitetska diploma.....svejedno,mogao sam navesti high school, ali eto moja glupost...a za ovo drugo nadam se da si u pravu druze.. U svakom slucaju sretno i tebi i svima ostalima u maju |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Zana;33611]Ja sam se malo umorila od objasnjavanja, ali ajde opet....
Kao prvo, citat koji si stavio nije korektan jer to ne pise u instrukcijama na zvanicnom sajtu, pogotovo ne pise da Vocational School nije dovoljna. Kao drugo Vocational School - poznatiji kao Trade College ili Career College je prava clasifikacija za Vise skole jer nemaju generalno obrazovanje, te su upravo to - ekvivalentne navedenoj skoli. Vocational School je post-secondary education (sto ne treba mesati sa vocational education/courses u Mid i High Schools koje je secondary education, sto je kao industrijska obuka, zanati, itd.). Ja, kao i mnogi drugi ljudi ne mogu da kontrolisem interchangable koriscenje School/Education - sto je velika greska jer se izrazi ne odnose na iste opcije. U tvom citatu znaci treba izmeniti School sa training i onda bi bilo tacno (nadam se da ovo nije previse konfuzno). [B]Znaci od svih ljudi koji su popunili prijave a imaju Visu skolu - ti si jedini za sada koji je uradio pravilno (sto i pozicija opcije moze da ti pokaze, jer se nalazi posle High School, a ispred University Degree). [/B] Evo linkova za [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_education"]Post-secondary[/URL] education (gde pripada i Vocational/Trade School) i evo za [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Secondary_education_in_the_United_States"]Secondary[/URL]. Kome sad sve to jos uvek nije jasno, moze uvek da posalje email nadleznim institucijama (sto u ovom slucaju [U]nije[/U] Consular Center) i da ih zamoli za definition. Ili, jednostavno - popunite kako mislite da je najbolje :) Zana[/QUOTE] ako je tako, onda super...onda nema razloga za brigu .. Inace citat koji sam stavio je sa nekog americkog sajta koji se bavi uslovima za prijavu na lutriju...Ali ima smisla to sto kazes da je vocational school po redosledu posle high school.. u svakom slucaju hvala svima |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vuxanne;33618]Evo vam zvanicni dokument njihovog Ministarstva obrazovanja [URL="http://nces.ed.gov/pubs2008/2008035.pdf"]klikni[/URL][/QUOTE]
I ovo potvrdje ono sto je zana napisala... drugari hvala vam...mislim da mogu mirno da cekam maj srecno svima koji su aplicirali i blago svima koji su vec izvuceni |
|
|||
|
|||
![]()
Znači, sada smo došli do sigurnog odgovora da Višu školu treba tretirati kroz polje "Vocational school" u prijavi a i kasnije u obrascima koje šaljemo u Kentaki.
Šta sa igračima kao i ja koji smo označili University degree za Višu školu a budemo izvučeni? Da li preći na Vocational school u daljoj proceduri u obrascima koji se šalju u Kentaki? Da li će praviti frku oko toga ako budemo mijenjali? Druga stvar. Kako je prema američkom sistemu najbolje nazvati našu Višu školu? Jedni su na forumu pominjali recimo za mašinstvo "Advanced school of mechanical engineering", dok je bilo i pominjanja "Higher school of...", ili treba nešto treće. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ovde policajac a šta tamo biti? | anci | Vaša strana | 15 | 07.10.2014 09:50 |
Kada ce ove godine biti lutrija? | Irvine | Stare teme | 8 | 17.06.2012 13:49 |
prijava za lutriju | a_ilcic | Stare teme | 3 | 21.10.2011 18:30 |
Izvlacenje ce biti ponovljeno 15.jula 2011. | MrDax | Prva koverta | 97 | 25.07.2011 10:38 |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
![]() |