![]() |
Još jedna nedoumica..
Sutra je intervju.. i ne mogu reci da nisam nervozan. Sutra je veliki dan i velika prekretnica u našim životima.. kako god da ispadne. Što se nas tiče, uradili smo sve što su tražili, i više od toga. Uostalom, posao onog službenika kome ćemo predati dokumenta, je da se uveri da smo sve doneli, da ne gubimo džabe vreme sa konzulom ako nismo.. jel tako?
Imam jedno pitanje: U prvoj koverti sam pročitao kako sam ja jedan od 100.000 koji su izvučeni za dalje razmatranje.. ali da karata ima svega 50-55.000. Predpostavljam da dobar deo od ovih 100.000 ne ispunjava osnovne uslove da dobije zelenu kartu. Međutim, da li je moguće da je takvih oko 50%? Ja predpostavljam da ameri odrede neki broj za svaku zemlju, npr. X za Srbiju.. i pošalju oko 2X prvih koverti u Srbiju. (Za Srbiju je taj broj verovatno manji od 2X dok je za neku tamo Somaliju verovatno veći i verovatno zavisi od pismenosti nacije, između ostalog.) E sad, da li oni primaju sve koji ispunjavaju uslove (što će biti negde oko X) ili jednostavno primaju sve koji ispunjavaju uslove do broja X a ove ostale otkače na intervjuu (nakon što im uzmu pare)? Očigledno nemaju tačan broj, čim kažu od 50 do 55 hiljada, tako da mi više pije vodu ova druga varijanta. Eto, to mi malo nije jasno, a plašim se zato što tek u januaru poslao formulare i tek sam dobio drugu kovertu. Iskreno, jedva čekam da prođe sledećih 24 časa! Inače, juče smo obavili lekarski.. i dobili rezultate. Predpostavljam da je sve u redu - valjda bi nam rekli da nije. Ja sam morao da primim dve vakcine, dok moja supruga nije. Inače, lekarski smo obavili u IMO (druga opcija) i uopšte nismo zadovoljni kako je sve ispalo. Ne znam kakva su iskustva u privatnoj ordinaciji (prva opcija) ali ovde smo čekali oko 3 sata zbog dva kratka pregleda od ukupno 10 min. (Zašto su nam onda svima rekli da dođemo u isto vreme?) Zatim su nas poslali kod radiologa, pa na vakcinaciju.. sve različita mesta u gradu. Mislim, ok, ali zašto su nam onda rekli preko telefona kada smo zakazivali da možemo sve kod njih da obavimo?!? Kad se sve sabere, izgubili smo ceo dan na 20 min efektivnih pregleda. Plus, svi su nešto čudno nadrndani.. osim onog za recepcijom.. koji je izgleda totalno odlepio.. :P Držite nam palčeve sutra. Pozdrav! |
Pozdrav Nikola, i dobro dosao!
Prvo, ne znam odakle pises, jedino mi je cudno sto su ti zakazali ljekarsko i intervju tako blizu. U BiH se ljekarsko mora uraditi barem 7 dana prije. U svakom slucaju, oni znaju sta rade. Drugo, znam da si u panici dan prije intervjua, i sama se sjecam kakva sam bila. Ne mogu ti opisati koji sve razlozi su meni padali na pamet, zbog cega bi me mogli odbiti. I naravno, nista od toga se nije desilo. Ne znam zasto se ljudi zamaraju statistikama. Jeste poslano 100.000 koverti i vjerovatno onaj ko ima broj 98.564 nece stici na red i nece dobiti vizu. Neki usput otpadnu, neki nemaju sve uslove, nekima se koverta izgubi usput, neki odustanu ... Ali u trenutku kad ti je vec zakazan intervju, o tome ne treba da razmisljas i tacka. Ako imate sve dokumente i ako nemate neku kriminalnu proslost ili niste bili u USA ilegalno, dobijate vizu 100%. Jeste da je ovo lutrija, ali ja sam sigurna da oni to ne dijele bas tako lako, dok ne provjere osobu koju ce pustiti. A s obzirom da ste vec dosli i do intervjua, nista ne brini! I sutra da nam napises kako je to sve izgledalo i kako je sve dobro zavrsilo! :) Pozdrav |
Znam ja da ću se sutra smejati na sve ovo što sam ovde pisao ali.. šta da radim, to je jače od mene.
Hvala na podršci.. a sutra vam javljam kako je prošlo :-_-;: |
Citat:
P.S.mnogo su mi simpaticni tvoji postovi (ovo x, x1, x2 ili mwsto A, B, ili C) Mora da si neki matematicar :) |
:1081::woohoo::w00t::ludak::clap::1097:
Nisam stigao juče da se javim od silnih obaveza.. ali evo sad sam tu. Sve je prošlo bez ikakvih problema. Službenik je bio neki kul lik, i verovatno neki zajebant kad mu se završi radno vreme. Sa njim smo se fino isćaskali dok je slagao one silne papire. Konzul nas je bukvalno pitao kako smo, tražio nam da se zakunemo da je sve što smo napisali/pričali istina, dao nam da se potpišemo i rekao da sutra u 3 dođemo po pasoše. To je sve trajalo 2 minuta. Gužva je bila juče u ambasadi pa izgleda da nije imao previše vremena za ćaskanje. Sve u svemu.. wooohoooooo!!! E sad je ostalo da se dobro pripremimo za naš novi život.. @sloba Hehe, u pravu si, tj. skoro. Studirao sam matematiku neko vreme pa sam prešao na programiranje. |
Cestitam vam nikola! Vidis kako je lako, sad ces i ti moci da ubjedjujes nekoga ko bude u panici pred svoj intervju. Naravno, nece ti povjerovati, ali Boze moj ... :D
Zelim vam sve najbolje u novom zivotu! |
Cestitam od srca Nikola! :bravo: Ne mogu da verujem da je moguce ovako lako proci intervju! Zelim vam sve najbolje!
|
Nikoli cestitke i od nas.:bravo:
Jeste li vi bili u BG ambasadi? Ajd napravi potpis i lokaciju da te lakse pratimo. Sve najbolje u novom zivotu! |
Cestitke i od mene:bravo:
|
Društvo, šta da kažem.. Najbolji ste!!! :grin:
@wingreen Ni ja još uvek ne mogu da verujem, ali izgleda da je sve što njih zanima upravo ono što su i napisali da moraš da ispunjavaš. Sve ostalo nema veze, a sigurno ne kako izgledaš, da li im se obraćaš sa gospodine/gospođo i sl. To bi bila diskriminacija, zar ne? @moni Da, bili smo u ambasadi u Beogradu. Evo ga i potpis napokon. Inače, u vezi one moje priče o broju viza koje dodeljuju, evo šta sam našao na uscis.gov Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:32. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.