ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Staro 30.04.2009, 04:01
nikolar nikolar je offline
Član
 
Datum prijave: 30.04.2009
YU lokacija: Beograd
Poruke: 19
Nepromenjeno Nedoumice, nedoumice.. Molim savet, hitno!

Pozdrav društvo! Sjajno je što postoji ovakav sajt, i svaka čast onome ko se setio i uložio truda. Kad god sam googlao, uvek je to bilo na engleskom, a tada se pojavljuju samo agencije. Za ovaj sajt sam čuo off-line što je najsmešnije. Ali dobro, sad sam tu, i nadam se da nije kasno.

Da pređem na stvar. Početkom maja supruga i ja imamo zakazan intervju. Isčitao sam dobar deo sajta ali i dalje imam neke nedoumice koje mi ne daju mira i moram da ih razrešim do intervjua, inače ću tamo biti nervozan ko pas - a to nije dobro.

1. U trenutku slanja formulara (iz prve koverte) sam imao položene sve ispite na mojoj višoj školi, i ostao mi je samo diplomski. U tom trenutku mi se činilo ispravno da čekiram polje "College, No degree" u delu o obazovanju, ali se sad plašim da sam pogrešio? Šta vi mislite? Šta da radim povodom toga? Ako jesam, onda da li da zovem ambasadu i pokušam da im objasim pre intervjua da sam preveo pomalo bukvalno i zeznuo stvar, ili da sačekam intervju pa šta bude? Ne bih voleo da steknu pogrešan utisak o nama zbog takve gluposti.. [B]Šta da radim?[/B]

2. Drugo, već duži period živim na A adresi, a prijavljen sam na B. To je zbog toga što na toj B adresi moji roditelji izdaju stan, što naravno nije prijavljeno i ne plaćamo porez na izdavanje. Kako smo venčani tek nekoliko meseci, supruga je još uvek prijavljena na staroj C adresi (kod tetke gde takođe nikad nije živela), iako od kako smo se uzeli živimo kod mene na B adresi. (Inače, dve godine dok smo se zabavljali, živeli smo na D adresi). Da ne dužim, moje pitanje je [B]šta da odgovorimo konzulu kad nas pita zašto živimo na različitim adresama a u braku smo, kao i zašto nismo i prijavljeni tamo gde živimo?[/B] Ako počnem da mu/joj objašnjavam verovatno će pomisliti da smo kriminalci koji se kriju od policije i bave se utajom poreza :) A istina je da živimo zajedno od treće nedelje od kako smo zajedno, i da moji roditelji muče muku kao i svi ostali i da ne žele da poklanjaju ovoj prokletoj državi ništa što apsolutno ne moraju, a pogotovu ne 3-4 mesečne kirije godišnje na nekakav porez.

3. I na kraju, zanima me, [B]da li je iko imao loše iskustvo?[/B] Pročitao sam za onog dečka što je vanredno završio srednju i nisam mogao da verujem. Iskreno, tim službenicima ne treba sve slepo verovati. Moje lično iskustvo: Supruga i ja smo tek u januaru poslali formulare, čim smo se uzeli, jer sam razumeo da moramo biti u braku da bi išli zajedno. Kada sam kontaktirao KCC da to pitam, dobio sam vrlo formalan odgovor.. Zeznuo sam, u svakom slučaju.. ali to sad nije bitno. Bitno je da kad sam u januaru otišao u ambasadu po dodatni primerak formulara za moju suprugu, službenik mi je rekao da je "bezpredmetno sada poslati formulare" tj. da je "kasno". Ja sam i pored toga poslao pa šta bude, i posle mesec-dva dobio odgovor, tj. drugu kovertu. Dakle, kako sad "kasno"?

Na kraju se svede na to.. da li da pričamo apsolutnu istinu, kakva god da je.. a za ovu našu postoje razumna objašnjenja.. ili da počnemo nešto da muljamo.. Plašim se da to neće da ispadne na dobro.. Slabo lažemo.

Hvala na strpljenju i savetima koji će nadam se uslediti.. Srdačan pozdrav!

Nikola R.
  #2  
Staro 30.04.2009, 05:43
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator
 
Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Poruke: 730
Nepromenjeno

[quote=nikolar;9671]Pozdrav društvo! Sjajno je što postoji ovakav sajt, i svaka čast onome ko se setio i uložio truda. Kad god sam googlao, uvek je to bilo na engleskom, a tada se pojavljuju samo agencije. Za ovaj sajt sam čuo off-line što je najsmešnije. Ali dobro, sad sam tu, i nadam se da nije kasno.[/quote]

Ako nije problem, napiši kako si tražio... ja sam gledao skoro, za sve kombinacije reči "zelena karta" i "lutrija" smo na prvoj strani (sa poljacima i ekipom koji slično pišu ove reči)... javi pa da vidimo kako da ispravimo. :obrva:

[quote=nikolar;9671]1. U trenutku slanja formulara (iz prve koverte) sam imao položene sve ispite na mojoj višoj školi, i ostao mi je samo diplomski. U tom trenutku mi se činilo ispravno da čekiram polje "College, No degree" u delu o obazovanju, ali se sad plašim da sam pogrešio? Šta vi mislite? Šta da radim povodom toga? Ako jesam, onda da li da zovem ambasadu i pokušam da im objasim pre intervjua da sam preveo pomalo bukvalno i zeznuo stvar, ili da sačekam intervju pa šta bude? Ne bih voleo da steknu pogrešan utisak o nama zbog takve gluposti.. [B]Šta da radim?[/B]
[/quote]

Nemaš brige, identičnu situaciju sam imao. Nisu ni oni mutavi, razumeju oni da je prošlo 1+ god od onda, pa je, je li, logično da se može situacija promeniti u međuvremenu (doduše, ne unazad; nemožeš baš pasti sa srednje na osnovnu školu, je li....). :;D:

[quote=nikolar;9671]2. Drugo, već duži period živim na A adresi, a prijavljen sam na B. To je zbog toga što na toj B adresi moji roditelji izdaju stan, što naravno nije prijavljeno i ne plaćamo porez na izdavanje. Kako smo venčani tek nekoliko meseci, supruga je još uvek prijavljena na staroj C adresi (kod tetke gde takođe nikad nije živela), iako od kako smo se uzeli živimo kod mene na B adresi. (Inače, dve godine dok smo se zabavljali, živeli smo na D adresi). Da ne dužim, moje pitanje je [B]šta da odgovorimo konzulu kad nas pita zašto živimo na različitim adresama a u braku smo, kao i zašto nismo i prijavljeni tamo gde živimo?[/B] Ako počnem da mu/joj objašnjavam verovatno će pomisliti da smo kriminalci koji se kriju od policije i bave se utajom poreza :) A istina je da živimo zajedno od treće nedelje od kako smo zajedno, i da moji roditelji muče muku kao i svi ostali i da ne žele da poklanjaju ovoj prokletoj državi ništa što apsolutno ne moraju, a pogotovu ne 3-4 mesečne kirije godišnje na nekakav porez.[/quote]

Dovoljno bi bilo da jedan od vas promeni pasoš i da stavi adresu onog drugog. Uopšte njih ne zanima gde ti spavaš. Ti si prijavljen na jednu adresu i to je tvoja adresa, nju pišeš svugde... Takođe, ta pitanja ne postavljaju na intervjuu; tada njih više ni ne zanima gde sad živiš. Jedino pasoši ako im budu sumnjivi (što mi pada na pamet)... A to se lako da srediti...

[quote=nikolar;9671]3. I na kraju, zanima me, [B]da li je iko imao loše iskustvo?[/B] Pročitao sam za onog dečka što je vanredno završio srednju i nisam mogao da verujem. Iskreno, tim službenicima ne treba sve slepo verovati. Moje lično iskustvo: Supruga i ja smo tek u januaru poslali formulare, čim smo se uzeli, jer sam razumeo da moramo biti u braku da bi išli zajedno. Kada sam kontaktirao KCC da to pitam, dobio sam vrlo formalan odgovor.. Zeznuo sam, u svakom slučaju.. ali to sad nije bitno. Bitno je da kad sam u januaru otišao u ambasadu po dodatni primerak formulara za moju suprugu, službenik mi je rekao da je "bezpredmetno sada poslati formulare" tj. da je "kasno". Ja sam i pored toga poslao pa šta bude, i posle mesec-dva dobio odgovor, tj. drugu kovertu. Dakle, kako sad "kasno"?[/quote]

Stigla ti druga koverta; i dalje si u proceduri. I tačka. Ko njih šiša. :bravo: Ne šalju oni koverte, uostalom. Oni će samo iz Kentakija dobiti instrukcije da ti otvore termin za intervju i to je to.



Apsolutno ne vidim nikakvog razloga da se za bilo šta laže. Oni su normalni i razumni ljudi, videćeš i sam kad izađeš iz ambasade (s olakšanjem). Takođe, (ovo moram da napomenem) apsolutno je neprihvatljivo lagati o bilo čemu. Ne bih da te plašim, ali odgovoran si za sve što si napisao/rekao (ono za školu nije laž, inače, kad si slao, tada je bio taj status, uvek mogu da pogledaju da je diploma izdata kasnije, uostalom), pa mogu zakonski da te gone, i to svetski, ako te u'vate u laži. Dakle, bolje je ne lagati i ići otvoreno s njima. I tako (ponavljam) imaš čistu situaciju, koliko sam mogao da zaključim iz ove tvoje poruke.

E da... i dobro nam došao na forum. :;D: Svako dobro.
__________________
Lutrija - Zelena, ne Srbije
  #3  
Staro 30.04.2009, 08:01
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer
 
Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Poruke: 1 165
Nepromenjeno

Eh, posto se VELIKI SHEF licno ukljucio.. ja nema pa nista da kazem..:)

Salim se.. evo da ti i ja pozelim dobrodoslicu na forum.

Sto se tice tvoje "situacije" :), pod 1) isti je slucaj bio i kod mene. Ja sam diplomirao par dana poslije slanja prve koverte nazad i tek na intervjuu sam morao prepraviti to u DS obrascu. I navesti mjesec i godinu kad sam diplomirao.

2) Slicna situacija i kod mene. Moja supruga je prijavljena na adresi kod mojih roditelja, ja sam prijavljen na adresi gdje nam je porodicna kuca, a supruga i ja zivimo u nasem stanu na totalno drugoj adresi. (Sinoc smo zadnji put prespavali u nasem stanu, jer ga od sutra izdajemo i jako los osjecaj..)..
Nista apsolutno oko toga nas nisu pitali niti ih je to bilo briga.

3) Sto se tice ovoga pod tri nemoj se sekirati.

I Taji je dobila tek u decembru svoju kovertu, pa je juce imala intervjuu ali se jos nije javila.. nadam se da je i njoj sve proslo OK..

puno srece i javljaj se..
__________________
2009EU00018xxx
22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu
21.05.2008 - dobio prvu kovertu
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio
_____________________________________

U Americi od 24.05.2009.
  #4  
Staro 30.04.2009, 08:17
Gringo Gringo je offline
Drug član
 
Datum prijave: 06.09.2008
Poruke: 73
Nepromenjeno

Buduci da sam ja bio u slicnoj situaciji sto se tice vjencanja, pored onog sto si vec cuo od starijih kolega :naughty: da bi trebalo govoriti istinu ma kakva da je, mogu ti samo preporuciti da poneses sto vise dokaza da si sa sadasnjom suprugom i ranije bio u vezi. Dakle, slobodno ponesi sto vise zajednickih fotografija s putovanja, nekih porodicnih slavlja, rostiljanja s prijateljima... sto god ti padne na pamet. Mi smo ponijeli otprilike stotinak fotki plus racune o uplacenim ljetovanjima i jos nekih sitnica koje mozda izgledaju smijesno ali vam mogu olaksati intervju. Puno srece vam zelim, a nadam se da ce nam se i Taji javiti s dobrim vijestima.
__________________
Lokacija: BiH
Case No: 2009EU00017XXX
Prva koverta: 2.6.2008.
Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008.
Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008.
Druga koverta: 6.2.2009.
Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009.
Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009.

Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009.

U USA od 25.9.2009.
  #5  
Staro 30.04.2009, 08:37
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator
 
Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Poruke: 730
Nepromenjeno

Odličan savet, Gringo. Hvala na dopuni. :;D:
__________________
Lutrija - Zelena, ne Srbije
  #6  
Staro 30.04.2009, 11:22
nikolar nikolar je offline
Član
 
Datum prijave: 30.04.2009
YU lokacija: Beograd
Poruke: 19
Nepromenjeno

Ljudi, ne znam šta da kažem osim [B]veliko hvala[/B]! Ne mogu da verujem da sam za svega nekoliko sati od postavljanja teme dobio ovoliko odgovora. Izgleda da se ovde okuplja sjajna ekipa :bravo:

Izgleda da se nismo razumeli što se tiče obrazovanja. Ja još uvek nisam diplomirao.. to treba svaki dan da se dogodi, ali definitivno ne može pre razgovora.. koliko god ja to želeo. Sada kad ponovo gledam [URL="http://www.zelenalutrija.com/prva-koverta/dsp-122-p1.jpg"]DSP122[/URL] plašim se da sam pogrešio što nisam upisao "High School Degree" umesto "Coledge, No Degree". S obzirom na to da još uvek nisam diplomirao, ja u najboljem slučaju mogu da tražim od Više Škole da mi izda spisak položenih ispita i da dodaju da mi je ostalo samo da diplomiram.. nešto u tom stilu.. pa da sa tim odem na razgovor i pokažem im ako me nešto pitaju. Videću da nazovem ambasadu i pitam ih da li za tim ima potrebe.

Mnogo mi je laknulo što i drugi imaju sličnu situaciju i što je sve prošlo kako treba.

@srjevic
Problem je što mojoj malenkosti na neku foru nije palo na pamet ni da pokuša da googla na srpskom, [U]već samo na engleskom[/U].. Eee, a moglo je sve biti drugačije :smrc: :grin:

Još jednom, veliko hvala i veliki pozdrav! Čujemo se uskoro čim bude nekih novosti..
  #7  
Staro 30.04.2009, 11:28
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer
 
Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Poruke: 1 165
Nepromenjeno

Prijatelju ne sekiraj se to nije nikakva laz niti greska..

Nemas razloga za paniku. Poz.
__________________
2009EU00018xxx
22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu
21.05.2008 - dobio prvu kovertu
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio
_____________________________________

U Americi od 24.05.2009.
  #8  
Staro 30.04.2009, 12:40
nikolar nikolar je offline
Član
 
Datum prijave: 30.04.2009
YU lokacija: Beograd
Poruke: 19
Nepromenjeno

Upravo sam zvao ambasadu.. i na sva moja pitanja su mi odgovorili sa: "nema veze" ili u prevedu "ma šta se tripuješ, oooopuštenooo.." tako da :woohoo:
  #9  
Staro 30.04.2009, 20:20
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Poruke: 419
Nepromenjeno

[QUOTE=Gringo;9678] mogu ti samo preporuciti da poneses sto vise dokaza da si sa sadasnjom suprugom i ranije bio u vezi. Dakle, slobodno ponesi sto vise zajednickih fotografija s putovanja, nekih porodicnih slavlja, rostiljanja s prijateljima... [/QUOTE]

Nadji i procitaj iskustvo Zivkovica Nis (cini mi se) pazite da slike ne budu samo od vas dvoje nego da ima i rodbine i sl.
Mi smo nosili jedan mali albumcic sa 30-ak slika a sto se adrese tice, mislim da je bitno da vam ista adresa stoji u pasosu a gde zivite...pa to nije bitno.
Evo nas dvoje cemo opet menjati adrese u licnim kartama (olaksice za porez ili sta god) ali posto vec imamo vize to nikog ne zanima
Dobrodosli i sa srecom
__________________
2009EU000119xx
17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu
20.05.2008 - dobio prvu kovertu
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
  #10  
Staro 30.04.2009, 21:40
Misa Misa je offline
Drug član
 
Datum prijave: 02.06.2008
US lokacija: San Diego, CA
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Poruke: 84
Nepromenjeno

Samo da se nadovezem...ne moraju da budu ni iste adrese u pasosu. U novom pasosu moje zene je adresa njenih roditelja, a u mom novom pasosu adresa mojih roditelja (u prijavi smo napisali zajednicku adresu stana koji rentamo;zivimo zajedno 3 godine) i niko nikada nije nista komentarisao na tu temu...

Srecno!
__________________
Generacija DV2009
 


Pravila pisanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Isključeno
Smajliji: Isključeno
[IMG] kod je Isključeno
HTML kod je Isključeno
Pređi u forum

Similar Threads
Tema Pokretač teme Forum Odgovori Poslednja poruka
Pomoc, savet, sugestija bilo sta!!!!!!!!!!! pence Vaša strana 117 18.05.2009 17:22

Newsletter E-mail:
Name:

Newsletter sent using Email Marketing Software by ActiveCampaign

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:41.


Copyright ©2005 - 2024, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.