![]() |
Uzgred, mozda pri odluci moze da pomogne i redni broj?
Moj je 2010EU00011*** Da li je ovo 'dobar' broj? Da li to znaci 11000. u EU ili ukupno? Kako sam shvatio sa nekih foruma, ukoliko je broj prilicno "nizak" onda i USCIS obrada ide ranije... P.S. Kontaktirao sam USCIS i rekli su mi da ne postoji nikakva sigurna informacija o periodu obrade... I jos samo pitanje - da li ja mogu dokumenta da posaljem odavde (Amerika) u Kentaki, u slucaju da se ipak odlucim za varijantu sa ambasadom? |
To je dosta dobar broj, tj. odlican, koliko ja znam za Evropu idu maksimalno do 20 000 ili 25 000 (varira od godine do gododine). Od toga ti i zavisi kada ce ti biti zakazan intervju u ambasadi, tj. kada dolazis na red. Brojevi preko 25 000 imaju veoma male sanse da budu pozvani na intervju zbog tog ogranicenja da na evropu ide max 25 000
Ti mozes kovertu da saljes odakle hoces. Samo pozuri sa odlucivanjem, jer koverta mora sto prije da se vrati, sa podacima. i srecno :bravo: |
Citat:
|
Pa, dobro - ako se unapred predvidi 25000, verovatno da jos par hiljada udje na racun toga sto neki odustanu, urade nesto pogresno...itd...u svakom slucaju i ti posalji sto pre dokumenta i veruj da ce ti dati vizu!
Hvala puno na korisnim informacijama Petre - javicu vam sta se desilo, kako bi slicni slucajevi znali sta da rade ubuduce! P.S> Pogledao sam za moj loaklni USCIS office, i pise da obradjuju prijavu u roku od 4 meseca - dakle od oktobra ove godine bi trebalo da odluce do febrauara- marta. Javicu vam kako je sve proslo! Pozdrav! |
Citat:
svakako javi nam kako je prosla procedura, jer mislim da jos niko na forumu nije isao preko USCIS-a |
Evo mene opet :)
Pocetak procedure za Adjustment of Status je - odlazak u lokalni USCIS radi potvrde 'podobnosti' za prijavu promene statusa. U slucaju pozitivnog odgovora, slanje DSP-112 formulara u KCC (moze i propratno pismo uz formular). Kasnije korake cu postaviti kada ih budem obavio - da bi bilo iz prve ruke. Broj(11XXX) ce najverovatnije biti 'aktivan' u decembru - tada sledi nastavak, s tim da se uplata cekom za DOS i medicinski pregled mogu obaviti u medjuvremenu. E sad - interesuje me jos samo ovo - koliki su ukupni troskovi kada se radi preko ambasade u BG? Za AOS troskovi su izmedju 1600-2000$, zavisno od toga da li zdravstveno osiguranje pokriva pregled kod lokalonog odktora i eventualnu vakcinaciju. |
Evo ti malo korisnog stiva:
http://www.laborlawtalk.com/showthread.php?t=71139 http://www.visalaw.com/99dec/20dec99.html Izgleda da sa tim nacinom svasta nesto moze da krene naopako.... pa ti vidi da li imas vremena da ispravljas krive drine, i da li materijalno mozes da pokrijes troskove advokata koji su sposobni da rese problem (zlu ne trebalo). Tvoja odluka naravno, ja svakako ne bih radila Adjustment. |
Pa OK, znam za slucajeve koji su zakasnili zbog AOS, ali evo nekoliko prijatelja ovde je radilo AOS i kazu da nisu imali nikakvih problema.
Na kraju, jedan od faktora je i finansijske prirode - zato me i interesuje koliko kosta kompletna procedura preko ambasade u BG (iskljucujuci troskove puta, i slicno). Moze li neko da mi da okvirno iznos? P.S. Vreme obrade je oko 4-7 meseci, tako da ako broj postaje 'aktivan' posle marta sledece godine, onda je jasno da je veoma uzak prozor za odradjivanje AOS - ali zato i postoji pravilo koje je doneseno pre neku godinu, da sva dokumenta za AOS mogu da se podnesu do 90 pre 'aktivacije' broja. Moj broj bi trebalo (statisticki gledano) da bude aktivan u decembru ili najkasnije u januaru, tako da mislim da ne postoji preveliki rizik. |
mislim da su troskovi u Ambasadi u BG oko 700 dolara po osobi (nisam siguran) + troskovi obaveznog pregleda
|
application, DV processing + surcharge $775,
lekarski pregled je $110, vakcine oko $ 50 |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:09. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.