![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Prva koverta stigla, a ja vec u SAD... » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!
Cestitam onima koji su dobili koverte za ovu godinu, a ostale koji su se prijavili ohrabrujem da se ponovo prijave sledece godine! Ja sam mislio da me nikada nece izvuci, ali dobio sam kovertu pre nekoliko dana. Imam jedno pitanje: Ja sam vec nekoliko meseci na studijama u Americi sa F-1 vizom. Sada mi je stiglo obavestenje da sam izvucen na lutriji. Da li predstavlja problem sto vec imam F-1 vizu (koja vazi do kraja sledece godine) i to sto sam vec u SAD, imam SS i studiram ovde? Da li mogu dokumenta i ostalo da posaljem u Kentaki odavde, ili mora da se posalje sa kucne adrese iz Srbije? Hvala unapred! |
|
||||
|
||||
![]()
Ukoliko si vec u SAD ti onda ides preko Adjustment of Status, trebalo bi da kontaktiras USCIS (United States Citizenship and Immigration Services) oni ce da ti daju dalje instrukcije kako da nastavis sa svojom aplikacijom. Prvo treba da utvrde da si podoban za Adjustment of Status, a onda da im dostavis svoju kovertu.
Ima o tome u prvoj koverti Srecno |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na brzom odgovoru!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aj pa javi nam sta si uradio. Pozdrav
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Moj ti je savjeti da kontaktiras USCIS sto prije, jer treba vremena da procesuiraju tvoju aplikaciju, jer ako si prijavljen za DV 2010 moras da dobikjes green card prije 31 septebra sledece godine, jer do tada tvoja aplikacije vazi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja bih ti savetovala da intervju odradis u BG. Ne mogu sada da trazim stranu, ali znam da sam svojevremeno naletela na slucaj na netu koji je bio istovetan tvojem. Koliko se secam, decko je bio na master studijama ovde i radio je adjustment of status - ono sto se njemu desilo je da je datum u USCIS zakazan negde u oktobru (brzina kojom obradjuju zahteve se razlikuje od office do office) i nisu mu dali GC jer , kao sto Petar rece, rok za izdavanje je poslednji dan septembra. Secam se i da se zalio i uzeo advokata ali nista nije vredelo, tako da...razmisli dobro.... Kao sto mozes da procitas na forumu, cak i da ti zakazu interview u toku semestra, mozes da ga odlozis za kasnije.
Ne znam koliko je tacno, ali ovo pise na sajtu jedne od kancelarija koje pruzaju usluge imigrantima: "Deciding whether to pursue consular processing or adjusting status can be a difficult choice. The chief advantage of consular processing is speed. Consular processing is generally much faster than adjusting status. Six to eight months is not unusual compared to one to three years at various USCIS offices around the US." |
|
||||
|
||||
![]()
Slazem se sa Zanom, jer USCIS procesuira sve oblike imigracije, i neki imigranti imaju prednost nad drugima, recimo Family based immigration (oni koji su u srodstvu sa Americkim drzavljanom) uvjek imaju prioritet itd . . . i mozda prodje puno vremena dok ne dodjes na red
A ovako preko ambasade si osiguran da ti nece zakazati kasno intervju osim ako ga ti sam ne odlozis, a intervju mozes da pomjeris ako recimo imas vazan ispit ili slicno . . . svakako sta je sigurno sigurno je ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na savetima.
Da li ja mogu da kontaktiram USCIS, dobijem neke naznake o roku odlucivanja i onda, ukoliko je rok predug, ipak se odlucim da idem preko ambasade? Ili ako jednom u USCIS nema vise povratka? |
|
||||
|
||||
![]()
Pa ti svakako mozes da kontaktiras USCIS telefonom, da se raspitas otprilike kako ce ici ta procedura. Ako odlucis da ides preko njih oni prvo mora da provjere da si podoban za promjenu statusa u Permanent Resident (koliko sam ja shvatio podoban je svako ko nije ilegalno boravio u SAD, ili ilegalno radio) onda posle toga im ti saljes kovertu koju si dobio sa popunjenim podacima, e mislim da posle toga nema povratka, jer ima u prvoj koverti u objasnjenu da ukoliko se odlucis da ides preko Adjustment of Status, i ukoliko proslijedis svoju kovertu u USCIS nema potrebe da vise kontaktiras Kentucky Consular Center jer je USCIS preuzeo tvoj slucaj.
Mora da ima na nijhovom web site-u kako da ih kontaktiras. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stigla druga koverta, ... | mvp977 | Druga koverta | 35 | 09.12.2008 14:04 |
Koverta stigla u aprilu, broj 24xx! | Nada | Prva koverta | 1 | 12.05.2006 03:04 |
Prijavio sam se za GC2007, kada stiže koverta? | NtC | Prva koverta | 2 | 20.12.2005 03:06 |
![]() |