ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Uslovi za prijavu DV-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=609)

Alex25 14.10.2010 15:50

Ukoliko nekom bozijom srecom budem izvucen , sto moram da posaljem u odgovoru kad mi posalju kovertu prvu i u kojem roku se mora odgovoriti ?
Kad se prevode diplome,ljekarski i sl ?

A sto se brata tice , dali on moze ako bude izvucen da u medjuvremenu polozi neku razliku za 4. godinu ?

Pozz

dragance 14.10.2010 15:56

Za brata, ne može.Vanredno položeno se ne računa, nažalost.

spectra 14.10.2010 17:46

Ako je brat kojim slucajem ozenjen ili je u ozbiljnoj vezi (ovo podrazumijeva da bi se vjencali), moze se prijaviti njegova ljepsa polovina.. :;D:

dixon 14.10.2010 18:37

pozdrav,
zanima me da li lice koje je krivicno osudjivano moze da ucestvuje na lutriji

Isabelle 14.10.2010 19:15

Pa mozes da ucestvujes ja mislim, ali da li ces dobiti vizu kasnije u proceduri ne znam....Cisto sumnjam, tako da mislim da ti nista ne znaci ni da se prijavis...

lover 14.10.2010 22:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Alex25 (Poruka 18901)
Ukoliko nekom bozijom srecom budem izvucen , sto moram da posaljem u odgovoru kad mi posalju kovertu prvu i u kojem roku se mora odgovoriti ?
Kad se prevode diplome,ljekarski i sl ?

A sto se brata tice , dali on moze ako bude izvucen da u medjuvremenu polozi neku razliku za 4. godinu ?

Pozz

Obicno su slali u roku od sedam dana. Bitno je da se posalje sto prije, to bolje.
Od ove godine nece stizati koverta, vec ce biti obavjestenje ko je izvucen na web stranici i mislim da ce se slati dokumenti preko neta.

P.S. Ove godine vidim da smo bas aktivni iz BIH, za razliku od proslih. Jos kad bi nas izvuklo vise nego lani,...sto bi to bilo odlicno!
Pozzz

vrhunski 15.10.2010 08:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA (Poruka 18890)
Sto se brata tice, on ne ispunjava uslove za lutriju. Naime, potrebno je 12-ogodisnje obrazovanje, odnosno 4-godisnja srednja skola ili 3-godisnja sa odredjenim radnim iskustvom...

To enter the lottery, you must meet either the education or work experience requirement of the DV program: You must have either a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education; OR two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years of training or experience to perform. The U.S. Department of Labor’s O*Net OnLine database will be used to determine qualifying work experience.

To qualify for a DV on the basis of your work experience, you must have, within the past five years, two years of experience in an occupation that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher.

dixon 15.10.2010 14:35

Da li mi neko, ko je dobio green card moze reci, da li je potvrda o neosudjivanosti uslov, odnosno neophodan dokument za dobijanje vize, ako vas izvuku naravno...

Isabelle 15.10.2010 15:14

Evo prijatelj je dobio green card, i da, treba ti uvjerenje da nisi hapsen i da nisi osudjivan....Frisak naravno...

pekka 15.10.2010 15:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dixon (Poruka 18915)
Da li mi neko, ko je dobio green card moze reci, da li je potvrda o neosudjivanosti uslov, odnosno neophodan dokument za dobijanje vize, ako vas izvuku naravno...

Taj dokument je jednostavno na spisku obaveznih dokumenata za razgovor u ambasadi, tako da je ligicno neophodan dokument za potencijalno dobijanje vize. Mislim da je sada nedvosmisleno jasno o cemu pricamo.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:52.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.