ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv-2019 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1879)

tile83 01.11.2017 17:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 69380)
Pa i nije tako, ja sam ozenjen i dete je skoro 10 godina... Istina je samo da nemam problem stambenog... Doduse zivim sa roditeljima u istoj kuci s tim da je kuca sa dva ulaza... Umoricu se i ja od DV lottery tacno za jos 3 sezone zbog uklapanja deteta i slicno. Ni ja ovde nemogu nesto da postignem ali ne odustajem od nijedne opcije jer kad se nadas samo lottery dobitku tesko da ce bilo sta biti od toga...

U pravu ste, apsolutno se ne sme podrediti zivot lutriji pa kakva god da je. Dobro bi doslo svima ali ne treba gubiti vreme, i mi spadamo u tu katrgoriju pa iako smo izvuceni radimo I na drugim opcijama jer smo reseni da odemo iz ovog haosa... srecno svima!

Gigo 01.11.2017 18:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 69380)
Pa i nije tako, ja sam ozenjen i dete je skoro 10 godina... Istina je samo da nemam problem stambenog... Doduse zivim sa roditeljima u istoj kuci s tim da je kuca sa dva ulaza... Umoricu se i ja od DV lottery tacno za jos 3 sezone zbog uklapanja deteta i slicno. Ni ja ovde nemogu nesto da postignem ali ne odustajem od nijedne opcije jer kad se nadas samo lottery dobitku tesko da ce bilo sta biti od toga...

Nemoj me pogresno shvatiti nisam mislio direktno na tebe nego sam rekao uopsteno.

vlada33 01.11.2017 19:49

Ne gledam ja na nista od ovoga licno, naravno da mozda izgleda da sam onako usput zainteresovan za lottery, sto i jeste tako, ja sam savet koji sam dobio na pocetku ucesca na ovom forumu shvatio doslovno i drzim se toga... Ponasam se kao da nikada necu ni dobiti na lutriji, planiram i zivim kao da se nisam ni prijavio, ako budem selectovan okrecem stranu i fokusiram se na to u smislu da preskacem ulaganja ovde i stedim za odlazak, naravno nastavljam da radim do dana poletanja ili bar skoro do poletanja...

Ivan30 01.11.2017 21:19

Ljudi dragi izgleda da nam ga TRUMP fuknuo,koliko sam cuo ukida se lutrija.....

Prenka 02.11.2017 21:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivan30 (Poruka 69395)
Ljudi dragi izgleda da nam ga TRUMP fuknuo,koliko sam cuo ukida se lutrija.....

Koliko sam ja procitao iz teksta koji je izasao na jednom od portala , kroz neki svoj komentar je provukao preispitivanje zelene karte , vise je naslov bio bombastican nego sto to izgleda . Naravno cak i da doticni bude uporan u tome, treba vrijeme da se lutrija ukine , da prodje odredjene procese u njihovoj administarciji , tako da u najgorem slucaju , ovogodisnji proces se ne moze ukinuti .

cobecar 02.11.2017 23:14

Ma bilo je to na svim vestima, dnevnicima, portalima....On je navodno izjavio da pokrece pred Kongresom proces ukdianja Zelene lutrije jer taj neki Uzbekistanac sto je pocinio teroriazam je upravo dosao preko Zelene lutrije ali svakako da je za to potreban proces tako da sam skoro pa siguran da ce ostati ove godine (a iskreno se nadam da ce se nastaviti i u kasnijem periodu)

Svenson 03.11.2017 12:46

Pogledao sam različite izjave i članke vezane za ovu temu. Koliko sam shvatio, akcenat je na ukidanje "chain immigration" i favorizovanje onih koji se useljavaju porodično. Ranije je bilo reči o tome da će se ukinuti mogućnost da vlasnici GC mogu da pozovu bliske rođake. Mislim da je cela priča vezana za ukidanje tih mogućnosti, pošto je, pkako tvrde, osoba koja je počinila teroristički napad u NYC, ušla preko DV Lottery, a preko nje (što je važnije) je, navodno, još 23 osobe dobilo GC. O ukidanju ovakvog načina dobijanja GC je ranije bilo reči, a sada je tome dodata i DV Lottery.
Da li sledi ukidanje Lutrije? Mislim da ne.

svetlana33 03.11.2017 16:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Svenson (Poruka 69439)
Pogledao sam različite izjave i članke vezane za ovu temu. Koliko sam shvatio, akcenat je na ukidanje "chain immigration" i favorizovanje onih koji se useljavaju porodično. Ranije je bilo reči o tome da će se ukinuti mogućnost da vlasnici GC mogu da pozovu bliske rođake. Mislim da je cela priča vezana za ukidanje tih mogućnosti, pošto je, pkako tvrde, osoba koja je počinila teroristički napad u NYC, ušla preko DV Lottery, a preko nje (što je važnije) je, navodno, još 23 osobe dobilo GC. O ukidanju ovakvog načina dobijanja GC je ranije bilo reči, a sada je tome dodata i DV Lottery.
Da li sledi ukidanje Lutrije? Mislim da ne.

Nažalost,ne bih se složila u potpunosti s navedenim. Predložena samo merit based imigracija označava kraj za većinu nas koji pokušavamo doći u USA sa našim svedodžbama, ili diplomama koje znače " zero "(dakle one koje nisu prirodne znanosti ), niti imamo neka specijalna iskustva ili employability skills required. Jedino što ljude s ovih prostora malko spašava jest jezik koji poznajemo bolje od većine uobičajenih tražitelja zelene karte. Razvijenije zemlje kao i naši visoko edukovani inžinjeri ne traže novi život preko bare u tolikoj meri, jer su traženi i preko kućnog praga.
Godine kao diskrimanatorni faktor također postaju otegotna okolnost.
Naravno Trump to zamata u celofan većine koja ulazi familijarnim putem, ali to je po meni tek "izvlačenje".
Međutim ova odluka bi bila ili će biti svakako pogubna i po meni opasno
moguća.
citiram "The merit-based system will select immigrants based on education, skills, work experience, language proficiency and age. The main argument for a merit-based system is that it favours immigrants who being skilled are in a position to contribute to the American economy. Low-skilled immigrants bring wages down and get more out of the economy than contributing to it.

The merit-based system helps Silicon Valley which looks for highly educated work .."

Svenson 03.11.2017 20:13

Pročitajte temu
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=465

od početka. Još 2009 se spominjalo ukidanje Lutrije. Ne brinite.

mostar 04.11.2017 07:33

Poštovanje,imam jedno za nas ozbiljno pitanje i molim starije clanove koji znaju da nam pomognu.Znaci jučer sam se posla prijaviti za lutriju preko internet explorer sa istog racunara sa kojeg sam slala prijavu i prošle godine,ali sam primjetila da u prijavi za DV2019 kako hoću da li kucam naše podatke on mi ih već nudi.Jeli to ok?Na kraju sam odustala, jer slika je bila manja od 600 pa nije mogla proci.Cak je i sliku kada sam posla prikaciti,prvo ponudio prošlogodišnju.Hvala!☺

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:28.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.