ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Lutrija za Zelenu Kartu DV-2018 Prijavljivanje (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1735)

lenaye 04.09.2016 18:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik wakizashi (Poruka 62978)
Neka je sa srecom, valjda ce biti neka GC kao poklon za rodjendan :D

H V A L A na lepim zeljama!!! I ja se nadam. :1072:

borrko 04.09.2016 19:04

jedno pitanje, mozda je offtopic a mozda i nije

ako roditelji koji imaju dete, podnesu zahtev - i nekim slucajem bude izvucen otac npr, znaci svo troje dobijaju gc...

moje pitanje je da li npr zena moze sama da ode bez njih dvoje iako nije ona licno izvucena?

SEEUSAIC 04.09.2016 19:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik borrko (Poruka 62981)
jedno pitanje, mozda je offtopic a mozda i nije

ako roditelji koji imaju dete, podnesu zahtev - i nekim slucajem bude izvucen otac npr, znaci svo troje dobijaju gc...

moje pitanje je da li npr zena moze sama da ode bez njih dvoje iako nije ona licno izvucena?

Ne. Clanovi porodice mogu uci u USA sa dobitnikom ili kasnije, obrnuto nije dozvoljeno.

Sup.Mod.

Sladjana pejovic 06.09.2016 07:33

Pozdrav svima ljudi!
Vec sam pisala na drugim temama nisam nasla ovu za prijavu sad u Oktobru.
Pa prijavljujem se i ja :naughty:
Da se predstavim - imam 25 godina, i u vanbracnoj zajednici sam. Imamo dete od 21 mesec. Radim kao ugovorac u VS, sto i nijr neki posao. :nene:
Imam srednju zavrsenu skolu Ekonomska je u pitanju, smer poslovni administrator (sto verujem u USA mogu da okacim macku o rep, kao sto sam to jel'te uradila u Srbiji).
Muz je rodjen u Hrvatskoj ima 27godina, ali je izbegao 95-te. Znaci on se prijavljuje po mestu rodjenja sto znaci da su nam dve drzave u opticaju?
Trenutno radi u Fr, pvc stolariju ugradnju i montazu (ne znam koliko je to dobar posao u USA, i da li moze naci posao sa tim zanatom) ima SSS zavrsio za prehrambenog tehnicara.
On generalno nije za prijavu, ja sam punoooo vise, ali nije svestan da njegovim planovima upravlja neka mocna sila, visoka svega 173cm :grin:
Zelim svima puuuuno srece, da svi dobijemo taj famozni GC, a onda - ciao amore!
Interesuje me jos da li postoji neka tema na forumu (nasla sam par slicnih, ali nisu isli u detalje) ko je sa kojim stepenom obrazovanja otisao u USA i sta radi trenutno, jer koliko god citam sve su to Fakultetski obrazovani ljudi, dok za nas sa SSS i nema puno, pa me interesuje cime se ti ljudi bave? Sta ja kao vojnik sa Ekonomskom skolom i moj muz za Prehrambenom moze da radi tamo?
Mozda sam malo offtopic, ali ja razmisljam dugorocno :==D:
Ne libim se ja poslova kao sto je ciscenje i konobarisanje....
Da ne duzim vise, jedva cekam Oktobar :1072:

stanema 06.09.2016 11:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sladjana pejovic (Poruka 63018)
Pozdrav svima ljudi!
Vec sam pisala na drugim temama nisam nasla ovu za prijavu sad u Oktobru.
Pa prijavljujem se i ja
Da se predstavim - imam 25 godina, i u vanbracnoj zajednici sam. Imamo dete od 21 mesec. Radim kao ugovorac u VS, sto i nijr neki posao.
Imam srednju zavrsenu skolu Ekonomska je u pitanju, smer poslovni administrator (sto verujem u USA mogu da okacim macku o rep, kao sto sam to jel'te uradila u Srbiji).
Muz je rodjen u Hrvatskoj ima 27godina, ali je izbegao 95-te. Znaci on se prijavljuje po mestu rodjenja sto znaci da su nam dve drzave u opticaju?
Trenutno radi u Fr, pvc stolariju ugradnju i montazu (ne znam koliko je to dobar posao u USA, i da li moze naci posao sa tim zanatom) ima SSS zavrsio za prehrambenog tehnicara.
On generalno nije za prijavu, ja sam punoooo vise, ali nije svestan da njegovim planovima upravlja neka mocna sila, visoka svega 173cm
Zelim svima puuuuno srece, da svi dobijemo taj famozni GC, a onda - ciao amore!
Interesuje me jos da li postoji neka tema na forumu (nasla sam par slicnih, ali nisu isli u detalje) ko je sa kojim stepenom obrazovanja otisao u USA i sta radi trenutno, jer koliko god citam sve su to Fakultetski obrazovani ljudi, dok za nas sa SSS i nema puno, pa me interesuje cime se ti ljudi bave? Sta ja kao vojnik sa Ekonomskom skolom i moj muz za Prehrambenom moze da radi tamo?
Mozda sam malo offtopic, ali ja razmisljam dugorocno
Ne libim se ja poslova kao sto je ciscenje i konobarisanje....
Da ne duzim vise, jedva cekam Oktobar

Pozdrav i tebi!

Svi odgovori se nalaze bas na ovom podforumu... Ali ukratko ide ovako:
1. Drzava rodjenja se gleda. Muz prijavljuje da je rodjen u HR, a ti u SR (ako je tako).
2. Mozete se prijaviti posebno, ali da biste otisli zajedno morate se vencati. Mozete se vencati i posle prijave ako vas izvuku, ali treba da bude pre intervjua u ambasadi dobitnika.
3. Preko DV lutrije su odlazili svi koji imaju barem 12 godina skole (8 osnovna + 4 srednja), ili radno iskustvo u njihovim deficitarnim zanimanjima.
4. Sa trzistem navedenih poslova u SAD nisam upoznat. :cool:

Trazene teme su:
Uputstvo za prijavu na lutriju
vanbracna zajednica

Sladjana pejovic 06.09.2016 11:52

Stanema hvala na odgovoru :pozz:
Vec sam puno stvari procitala na forumu i bas je koristan u smislu kako se prijaviti, sta i kako dalje sto se papirologije tice, i to non stop citam i gledam sta sve treba da ne jurim u zadnji cas.
Ono sto me malo buni je to sto su se ranije slale koverte sto je delovalo jednostavnije nego ovo sad, nije mi jasno sta dalje kad vidis da si izvucen... No to sad nije bitno, iscitacu ja jos i uklaviricu do maja meseca, ako mi nije jasno citacu opet. :==D:
Volela bih da nadjem iskustva ljudi koji nisu fakultetski organizovani, gde su radili i da li su im srednjoskolske struke pomogle u tome?
Da li i od kojih poslova moze prisrojno da se zivi - a da za njih ne treba Fakultet.
Kako citam forum sve mi se cini da su sve sami inzinjeri otisli u USA, i da za nas "neobrazovane" tamo nema 'leba.
A i za to je kriva ova Srbija u kojoj zivimo. Volim je, ali nije mi pruzila mogucnost daljeg skolovanja :nene:
Sta je tu je guram dalje.

radeLe 06.09.2016 18:33

Citat:

Ono sto me malo buni je to sto su se ranije slale koverte sto je delovalo jednostavnije nego ovo sad, nije mi jasno sta dalje kad vidis da si izvucen
Sve informacije imaš na forumu, samo pročačkaj malo, ima vremena do maja. Neka nas izvuku, lako ćemo posle, to su slatke muke :). Ne može nikako jednostavnije biti slanje poštom, jer ti je sada bukvalno sve na klik. Vidiš da si izvučen, popuniš DS260 obrazac, pošalješ i čekaš intervju. I to je to. Samo ne treba padati u euforiju, jer su šanse realno male (1-2%).

jasmin_nikol 07.09.2016 07:47

Sladjana, sto se tice obrazovanja i posla- nista ne brinite! Svi manje-vise krecemo od iste startne pozicije. Bitna je volja, duh da radite i napredujete! I kao sto su Vam rekli, nemojte previse da ocekujete. Ja sam danima bolovala nakon lutrije. Moja drugarica je cak danima plakala jer je svim srcem verovala da ce biti izvucena. Tako da, opusteno. druzimo se ovde, svi imamo isti cilj, zelje, muke.... pozdrav!

entelehija 08.09.2016 11:35

E, ajde i ja da pokusam. Prijavljujem se u oktobru za DV2018. Da li neko moze da mi kaze da li je 1963. godiste kasno da otpocne novi zivot u Americi. Hvala na odgovoru, unapred.

borrko 08.09.2016 13:45

Moje misljenje je da nikad nije kasno :D
Tata moj je godinu dana stariji od tebe, rado bih ga poveo sa sobom :D

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:27.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.