ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv-2019 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1879)

RICKO 04.11.2017 08:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mostar (Poruka 69452)
Poštovanje,imam jedno za nas ozbiljno pitanje i molim starije clanove koji znaju da nam pomognu.Znaci jučer sam se posla prijaviti za lutriju preko internet explorer sa istog racunara sa kojeg sam slala prijavu i prošle godine,ali sam primjetila da u prijavi za DV2019 kako hoću da li kucam naše podatke on mi ih već nudi.Jeli to ok?Na kraju sam odustala, jer slika je bila manja od 600 pa nije mogla proci.Cak je i sliku kada sam posla prikaciti,prvo ponudio prošlogodišnju.Hvala!☺

Što se tiče podataka,vjerojatno njihov sustav pamti ono što se posljednje upisivalo, kao i npr. internetski pretraživači, pa zato izbacuje ono što ste prošle godine upisivali. Meni je isto tako sve izbacivalo, vjerojatno kao svojevrsni podsjetnik i na kraju sam se uspješno prijavio bez greške ili nekakvih smetnji. Ne treba vas to zabrinjavati, jer ćete se normalno i uspješno prijaviti ukoliko sve popunite kao što ste i do sada popunjavali. Što se tiče slike, to svakako morate srediti da bude u traženom formatu,ali prije nego što uđete u prijavu, predlažem da sliku ubacite u PHOTO TOOL kako biste ju tamo izrezali i na kraju u prijavi samo ubacili u traženo polje. :;D:

mostar 04.11.2017 09:14

Hvala Vam puno,jer do sada nisam nigdje pročitala da je i drugima tako bilo,pa mi je bilo zabrinjavajuće,a za sliku sam kontaktirala foto studio da isprave.☺

SarMan89 04.11.2017 22:34

Prva prijava poslata :naughty:

Jedno pitanje. Sad bi i supruga trebala da pošalje drugu prijavu? Neće biti problem ako je sa istog browsera i pc-a?

PS ovi za fotke što se brinu. Bitno je samo da bude prirodna fotka i bez ikakvih odsjaja i naravno 600x600 i veličine od ispod 250kb.

BetterFuture 04.11.2017 23:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SarMan89 (Poruka 69455)
...Jedno pitanje. Sad bi i supruga trebala da pošalje drugu prijavu? Neće biti problem ako je sa istog browsera i pc-a?...

Da, i supruga treba da posalje prijavu ako ispunjava uslove lutrije, i ne zaboravite da oboje treba da navedete svoju decu (ukoliko ih imate).

SarMan89 04.11.2017 23:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 69456)
Da, i supruga treba da posalje prijavu ako ispunjava uslove lutrije, i ne zaboravite da oboje treba da navedete svoju decu (ukoliko ih imate).

Thx i neka je svima sa srećom. Ajmo do rekorda ove godine po broju izvučenih :grin:

Svenson 05.11.2017 00:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mostar (Poruka 69452)
Poštovanje,imam jedno za nas ozbiljno pitanje i molim starije clanove koji znaju da nam pomognu.Znaci jučer sam se posla prijaviti za lutriju preko internet explorer sa istog racunara sa kojeg sam slala prijavu i prošle godine,ali sam primjetila da u prijavi za DV2019 kako hoću da li kucam naše podatke on mi ih već nudi.Jeli to ok?Na kraju sam odustala, jer slika je bila manja od 600 pa nije mogla proci.Cak je i sliku kada sam posla prikaciti,prvo ponudio prošlogodišnju.Hvala!☺

Razlog je jednostavan: Nije obrisan History :grin:

To treba povremeno raditi.Nepotrebno zauzima prostor na disku.

mostar 05.11.2017 07:02

History svaki dan kliknem,pošto je u pitanju računar s posla.Jeste da ga samo ja koristim,ali čisto eto.

sax 05.11.2017 11:16

do kada traju prijave sad? jesu li to produžili?
do 7. ili 22...?

misternice 05.11.2017 11:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sax (Poruka 69462)
do kada traju prijave sad? jesu li to produžili?
do 7. ili 22...?

Jeste li isli na stranicu Lutrije? Sve je vrlo jasno napisano.
Srecno!!!

kreta 05.11.2017 13:43

Cao drustvo! Evo i ja opet stadoh u red. Vidimo se u Maju. Srecno nam svima!

king_julien 06.11.2017 19:44

Postovani, izvinjavam se sto postavljam pitanje koje se sigurno negde provuklo na koje ja nisam lepo obratio paznju ili mi se pomesalo u "moru" odgovora i pitanja.
Ono sto me zanima da li izvuceni roditelji mogu da povedu svoju decu stariju od 21 godinu koja nisu vencana(nemaju bracnog druga i decu) ili u drugom slucaju izvuceno dete da li moze da povede svoje roditelje ?
Hvala na odgovoru i jos jednom se izvinjavam ako postavljam pitanje koje je vec postavljeno...

BetterFuture 06.11.2017 19:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik king_julien (Poruka 69485)
Postovani, izvinjavam se sto postavljam pitanje koje se sigurno negde provuklo na koje ja nisam lepo obratio paznju ili mi se pomesalo u "moru" odgovora i pitanja.
Ono sto me zanima da li izvuceni roditelji mogu da povedu svoju decu stariju od 21 godinu koja nisu vencana(nemaju bracnog druga i decu) ili u drugom slucaju izvuceno dete da li moze da povede svoje roditelje ?
Hvala na odgovoru i jos jednom se izvinjavam ako postavljam pitanje koje je vec postavljeno...

Na zalost, na oba pitanja odgovor je negativan. I u pravu ste, vise puta je odgovoreno na njih.

Nikola Conic 07.11.2017 17:31

Da li neko zna da li trebam da stavim za prezime " iC " ili " iĆ " ????
Prezime mi se zavrsava na " iĆ "

vojkaninho 07.11.2017 18:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nikola Conic (Poruka 69492)
Da li neko zna da li trebam da stavim za prezime " iC " ili " iĆ " ????
Prezime mi se zavrsava na " iĆ "

Pise tu u napomeni prezime i ime pises kao u pasosu cini mi se, znaci bez č i ć

Katleja Liki 07.11.2017 18:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vojkaninho (Poruka 69493)

Za Vas i sve one koji imaju bilo kakve nedoumice oko prijave, evo detaljnog uputstva za popunjavanje, koji stoji u prvoj temi na ovom forumu "Prijava na Lutriju" : http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=9 i http://www.zelenalutrija.com/prijava...rification.jpg

Andrew Wiggins 07.11.2017 19:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vojkaninho (Poruka 69493)

Meni je prezime u pasošu sa ić. Kako moze vama da bude bez?

MatijaX 07.11.2017 20:23

I ja se prijavih. Dakako, sretno svima, te prijave traju do 22.11. Svako izbjegnite posljednjih tjedan prijava, jer može biti opterećenja servera. Kao što i piše u uputama na engleskom.

Ekipa, više psihološki ide se prijavljivati pred sam kraj prijava, misleći da si time povećavaju šanse.

Međutim, sve je to random, odnosno lutrija. Kao tombola.
:-)

BetterFuture 07.11.2017 22:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins (Poruka 69496)
Meni je prezime u pasošu sa ić. Kako moze vama da bude bez?

Pisali smo vise puta o ovome. Pigledajte kako je zapisano u traci ispod slike (tu gde pored imena postoje i drugi simboli). To je merodavno za lutriju.

Lazar023 08.11.2017 04:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 69350)
Statistika kaze da, u proseku, oko 1.5% prijavljenih iz Srbije bude izvuceno.

U pravu si.
Sad bas gledam sanse na:
http://www.usadiversitylottery.com/g...ng_chances.php
(stoji podatak samo za 2013. godinu,ali verujem da je to neki opsti prosek)

OK,znaci,na nekih 66-67 prijavljenih iz Srbije bude izvucen jedan.
Oh well...

EDIT:
Teoretski gledano - treba da igrate lutriju 66-67 godina,da bi bili jednom izvuceni :)

king_julien 08.11.2017 07:59

@BetterFuture da li mozete da mi kazete vi ili neko ovde kako je uopste moguce da se roditelji posle provuku sa detetom u USA?
Jel to nista u startu ne moze da se uradi,pa sve ako zelis moras tamo da zavrsavas?

vlada33 08.11.2017 08:07

Ja sam to vec preboleo, tu matematiku... 1,5% a dve prijave supruga i ja to je 3%,ako se ja pitam to je velika verovatnoca, ljudi igraju loto gde je verovatnoca 1:milijardu i vise pa ipak poneko dobije, ovo je u rangu kladionice i klasicnog tiketa 4 utakmice i 3 moguca rezultata i tu je verovatnoca manja (ako me matematika sluzi to je 1:81) nego na lutriji pa ljudi dobiju...

Najkrace,ako imate srece dobicete i loto sedmicu, lutriju je lakse dobiti ali takodje treba sreca...

Svenson 08.11.2017 08:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik king_julien (Poruka 69504)
@BetterFuture da li mozete da mi kazete vi ili neko ovde kako je uopste moguce da se roditelji posle provuku sa detetom u USA?
Jel to nista u startu ne moze da se uradi,pa sve ako zelis moras tamo da zavrsavas?

Ne bih želeo da dajem lažnu nadu, ali moram da prokomentarišem iskustvo jednog mog druga:
On kaže da mogu da dođu deca koja imaju više od 21 godine preko zahteva za spajanje porodice (otprilike tako se zove). Proces traje par godina. Ako roditelji imaju državljanstvo, onda je veća verovatnoća za dobijanje pozitivnog odgovora.

Da li je ovo tačno? Treba se raspitati kod advokata u USA. Ne želim da vam dajem lažnu nadu, ali mislim da treba iskoristiti sva sredstva i probati. Ne može da škodi. Uostalom, puno se priča, da iz drugih država dovode čak i dalje rođake.

mact 08.11.2017 09:38

Pozdrav svima, molila bih za pomoc. Naime, pre mesec dana sam se preselila sa decom kod muza u Nemacku (spajanje porodice), viza je odobrena. Ja zelim da se prijavim na lutriju. Ono u sta nisam sigurna je sta napisati pod rednim brojem devet? "9.Država u kojoj trenutno živite: Ova adresa određuje ambasadu koja će upravljati Vašim slučajem." To znaci da ce se ovde u DE u Americkoj ambasadi upravljati nasim slucajem, intervju itd, ukoliko upisem Nemacka, kako i jeste. Medjutim, ne znam da li cu tim napraviti problem, jer smo se za ovo tesko izborili, ali Amerika mi je zelja, od koje ne bih da odustanem. Pa ako se desi... desi.. Svaki savet je dobro dosao. Hvala.

king_julien 08.11.2017 12:24

@Svenson, zahvaljujem puno na brzom odgovoru. Negde sam i ja iskopao da tako moze da se spoji porodica, ali ipak sam hteo da mi jos neko potvrdi. Sto se tice pravog odgovora definitivno to mora sa njima da se vidi.
Takodje sam citao(mislim i ovde) da neko iz nekih drzava povuku sva moguca kolena sa sobom i to im odobre,kod nas dal bi to proslo ne znam,ali deca-roditelje i roditelji-decu to bi bilo u redu... Hvala jos jednom na odgovoru!

mveruovic 08.11.2017 23:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik king_julien (Poruka 69504)

Ne treba nista da se raspituje kod advokata. Ameri kao prvo "koleno" priznaju majku-oca, zenu-muza i dete. Brat-sestra spada u posebnu grupu za koju se ceka od 12-15 godina.
Nema vece ili manje verovatnoce, samo je pitanje vremena. Sa zelenom kartom moze da se aplicira samo za zenu-muza i za decu koja nisu udata.
Sa drzavljanstvom moze da se aplicira za sve ostale kategorije.

Dalji rodjaci ne mogu na ovaj nacin da se dovedu. Aplikacija je i130 i za nosioce zelene karte kao i za drzavljane.

cobecar 09.11.2017 09:19

4. put testiram srecu pa cemo videti. Srecno svima,meni najvise! :grin:

Mariquita 09.11.2017 11:02

Konačno sam nas prijavila. Doduše, obično jurim poslednjih dana, sada i nisam toliko loša :) Srećno svima!

damagon 09.11.2017 19:19

Ja sam izvucen u okviru programa dv 2018. Ja sam neozenjen i kada sam se prijavljivao sve sam zacas zavrsio koliko se secam.

Sada sam hteo da prijavim oca, i kada stavim tamo da je ozenjen, potrebne su informacije i slike o supruzniku i deci. Ne znam da li ima nekog ko je prijavljivao celu porodicu ove i prosle godine pa da mi kaze da li je to tako bilo i onda i sad . Takodje da li bi to moglo da utice na ishod mog case-a na intervjuu ?

BetterFuture 09.11.2017 20:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damagon (Poruka 69519)
Ja sam izvucen u okviru programa dv 2018. Ja sam neozenjen i kada sam se prijavljivao sve sam zacas zavrsio koliko se secam.

Sada sam hteo da prijavim oca, i kada stavim tamo da je ozenjen, potrebne su informacije i slike o supruzniku i deci. Ne znam da li ima nekog ko je prijavljivao celu porodicu ove i prosle godine pa da mi kaze da li je to tako bilo i onda i sad . Takodje da li bi to moglo da utice na ishod mog case-a na intervjuu ?

Da, svake godine je tako. Svako ko je vecan, u obavezi je da prijavie svog supruznika i svu decu, nevencanu, ispod 21. godine starosti, bez obzira da li su iz prethodnih brakova i bez obzira da li ce nastaviti proces za vizu.

Slobodno ih prijavite, to nikako ne moze da utice na Vas case.

doE0 10.11.2017 11:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 69521)
Da, svake godine je tako. Svako ko je vecan, u obavezi je da prijavie svog supruznika i svu decu, nevencanu, ispod 21. godine starosti, bez obzira da li su iz prethodnih brakova i bez obzira da li ce nastaviti proces za vizu.

Slobodno ih prijavite, to nikako ne moze da utice na Vas case.

isto pitanje me muci. da li onda prilikom apliciranja u polje gde se upisuje broj dece uspisuje samo broj dece koji su mladji od 21 god? npr...moj otac ima nas troje, ali smo svi stariji od 21, u tom slucaju upisujem 0 ?

tataprase 10.11.2017 12:01

Evo da se i ja javim, da sam se opet prijavio po ko zna koji put, ne brojim zadnjih godina pa šta nam Bog da, videćemo, nada umire poslednja. Pozdrav svima i mnogo sreće nagodinu.

BetterFuture 10.11.2017 22:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik doE0 (Poruka 69528)
isto pitanje me muci. da li onda prilikom apliciranja u polje gde se upisuje broj dece uspisuje samo broj dece koji su mladji od 21 god? npr...moj otac ima nas troje, ali smo svi stariji od 21, u tom slucaju upisujem 0 ?

Da, mozete upisati 0, a mozete i sve vas (decu) navesti, jer se svakako ne kvalifikujete za ucesce u lutriji preko roditelja, zbog godina.

el_diablo 13.11.2017 21:10

Ja se danas prijavih za 2019 ali kako da se prijavim za ovu 2019eu.....

Postio meni izbacuje sasvim drugi broj

el_diablo 13.11.2017 21:39

Due to a technical issue, the DV-2019 entry period that began on October 3 has been closed. Entries submitted during October 3-10 are not valid and have been excluded from the system; they will not count as a duplicate entry. The technical issue has been resolved and a new full entry period will begin at noon, U.S. Eastern Daylight Time on Wednesday October 18, 2017 and will run until noon Eastern Standard Time on Wednesday November 22, 2017. Only entries submitted during this period will be accepted and considered for selection in the lottery. Please throw away any confirmation number or other documentation that you have if you submitted an entry during Oct. 3-10. Entries will NOT be accepted through the U.S. Postal Service.

https://www.dvlottery.state.gov/(S(k...)/default.aspx

rades7 13.11.2017 21:39

Iskreno se nadam da ce biti po onoj staroj narodnoj : treca sreca.

Mnogo srece svima nama...

Mariquita 14.11.2017 16:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik el_diablo (Poruka 69565)
Ja se danas prijavih za 2019 ali kako da se prijavim za ovu 2019eu.....

Postio meni izbacuje sasvim drugi broj

El diablo, ja zaista ne razumem tvoje pitanje... Ako si se prijavio za DV2019 onda si prijavljen, u čemu je problem? Na linku koji si ostavio je početna stranica Dv lottery, pretpostavljam da si tu odradio prijavu (klikom na Begin Entry).

BetterFuture 14.11.2017 17:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mariquita (Poruka 69588)
El diablo, ja zaista ne razumem tvoje pitanje... Ako si se prijavio za DV2019 onda si prijavljen, u čemu je problem? Na linku koji si ostavio je početna stranica Dv lottery, pretpostavljam da si tu odradio prijavu (klikom na Begin Entry).

Odgovoreno mu je na drugoj temi gde je postavio isto pitanje. Pomesao je Confirmation sa Case number.

Mariquita 14.11.2017 21:03

E ok, BF. Nisam ispratila da je još negde pitao. Tnx.

Lilali 15.11.2017 16:57

I mi smo se prijavili. Hvala svima na pomoći oko prijave i neka nam je sa srećom! 😀

TheTruth 16.11.2017 17:50

I ja sam resio da probam srecu prvi put, nadam se da ce biti "prvo pa musko" :ziveli2:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:05.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.