ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kako do drzavljanstva ? Bracni Par (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1057)

Dome 03.04.2012 23:29

Kako do drzavljanstva ? Bracni Par

Zanima me koji su prvi koraci do dobijanja USA drzavljanstva jednog mladog bracnog para,koje su mogucnosti,i da kazem cake,kako je najlakse odnosno naj prostije,novi sam na forumu,pa ako moze neko da mi pomogne,znacilo bi mi,hvala unapred. :)

vuxanne 03.04.2012 23:50

Nema caka bili stari ili mladi isto vam je za sve. Najlakse je da se prijavite na lutriju, ako vas izvuku da dobijete zelenu kartu i nakon pet godina mozete da se prijavite za drzavljanstvo.

Caka broj jedan: udjite legalno u zemlju.

Dome 04.04.2012 13:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 27885)
Nema caka bili stari ili mladi isto vam je za sve. Najlakse je da se prijavite na lutriju, ako vas izvuku da dobijete zelenu kartu i nakon pet godina mozete da se prijavite za drzavljanstvo.

Caka broj jedan: udjite legalno u zemlju.

Pa nisam ni mislio nelegalno,al hvala u svakom slucaju,gde se prijavljuje to za lutriju ?

vuxanne 04.04.2012 13:30

http://www.zelenalutrija.com/vest.php?id=6

Imas na prvoj stranici ovog foruma

Dome 04.04.2012 13:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 27889)
http://www.zelenalutrija.com/vest.php?id=6

Imas na prvoj stranici ovog foruma

Ok,hvala,a kad je ovo izvljacenje,kako to ide sad ?

mikiSA 04.04.2012 14:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27891)

Jeste li se prijavili za DV2013? Ako niste, prijave za DV2014 pocet ce nekad u oktobru, traju mjesec dana. Do tada imate vremena da iscitate forum, temu po temu, stranicu po stranicu. Kad procitate i ako vam nesto ne bude jasno, postavite pitanje u odgovarajucu temu. Sretno u citanju.

vuxanne 04.04.2012 14:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27891)

Procitaj tu celu stranicu, pise ti na njoj. Svake godine je u istom periodu.

Ako ti slabije ide pretraga, pogledaj ovaj deo foruma, svaka tema ti je o toj prijavi: klikni na ovaj link

Dome 04.04.2012 15:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 27894)
Procitaj tu celu stranicu, pise ti na njoj. Svake godine je u istom periodu.

Ako ti slabije ide pretraga, pogledaj ovaj deo foruma, svaka tema ti je o toj prijavi: klikni na ovaj link

Hvala vam,a samo da vas pitam,sta vam znaci ovo EU200900018 itd ? :)

hope 04.04.2012 16:09

to je broj koji dobiju oni oni koji su izvučeni. ne znači ti to sad ništa.

čitaj sad narednih meseci ovaj forum. čitaj kakav je život u USA. itd. i u oktobru se prijavite i ti i suprug(a) na zvaničnom sajtu koji glasi www.dvlottery.state.gov/
onda čekajte maj 2013 jer tada možete proveriti dal ste izvučeni ili ne.
pošto ćete i to pitati sigurno, verovatnoća da te izvuku je negde oko 1-2%. al ako oboje igrate, dupliraju se šanse.

što se tiče državljanstva, to nije banana država. morate tamo da živite, radite, plaćate poreze, bla bla i onda možete za 5 godina eventualno dobiti državljanstvo. a ne kao za hrvatsku, mađarsku i sl gde odma dobiju državljanstvo skoro svi koji ga zatraže, a posle ga držiš u fioci "ako ti zatreba". :)

mijan 04.04.2012 21:58

Blago tebi! Dok vecina ljudi sa foruma zeli bilo kakav tip vize za Ameriku, ti bi odmah drzavljanstvo za mladi bracni par! :;D:

Dome 05.04.2012 23:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mijan (Poruka 27901)
Blago tebi! Dok vecina ljudi sa foruma zeli bilo kakav tip vize za Ameriku, ti bi odmah drzavljanstvo za mladi bracni par! :;D:

:D ,ne bih ja odmah to,moje pitanje se odnosilo kako stici do drzavljanstva :)

i da, kada bi suprug dobio zeleni karton,da li bi muz i zena mogli zajedno da idu u USA,ili mora i zena takodje da dobije zeleni karton ?

Dome 06.04.2012 00:25

I da,ako moze neko da mi kaze,npr. ja zelim sad da se prijavim za GC ,jel treba da cekam Oktobar/Novembar ili ?

wolf 06.04.2012 00:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27920)
I da,ako moze neko da mi kaze,npr. ja zelim sad da se prijavim za GC ,jel treba da cekam Oktobar/Novembar ili ?

Da, cekas Oktobar za prijavu a sledece godine u Maju rezultati.
http://www.zelenalutrija.com/prijava-na-lutriju/

Dome 06.04.2012 11:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik wolf (Poruka 27921)
Da, cekas Oktobar za prijavu a sledece godine u Maju rezultati.
http://www.zelenalutrija.com/prijava-na-lutriju/

Ok,a reci mi treba i muz i zena da se prijave na lutriju,ili moze samo muz,pa ako on dobije CG,moze zena da ide s njim,ili oboje treba da se prijave za lutriju da bi dobolo CG-ove ?

NightSky 06.04.2012 11:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27931)
Ok,a reci mi treba i muz i zena da se prijave na lutriju,ili moze samo muz,pa ako on dobije CG,moze zena da ide s njim,ili oboje treba da se prijave za lutriju da bi dobolo CG-ove ?

Može se prijaviti samo jedan supružnik, a drugog navede u svojoj prijavi kao bračnog druga. Ako bude izvučen, bračni partneri idu skupa.
Međutim, dvostruko veće su šanse ako se prijave oba bračna partnera (i navedu onog drugog u svojoj prijavi) da jedno od njih bude izvučeno.

Dome 06.04.2012 15:00

Aham,ok hvala vam :)
Da pitam jos nesto (Kad ste vec tako ljubazni ) :)
Da li postoje mogucnosti i kolike su sanse ako bih otisao u Ambasadu,i zatrazio Useljenicku vizu,da li je to izvodljivo,koje peripetije moram da predjem,i da li bi novac ubrzao proceduru ne misleci da podmitim nekog,nego neka legalna varijanta,i da li ima iskusnih koji su probali da preko ambasade dobiju CG ?

NightSky 06.04.2012 15:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27938)
Aham,ok hvala vam :)
Da pitam jos nesto (Kad ste vec tako ljubazni ) :)
Da li postoje mogucnosti i kolike su sanse ako bih otisao u Ambasadu,i zatrazio Useljenicku vizu,da li je to izvodljivo,koje peripetije moram da predjem,i da li bi novac ubrzao proceduru ne misleci da podmitim nekog,nego neka legalna varijanta,i da li ima iskusnih koji su probali da preko ambasade dobiju CG ?

Evo ti link na Američku ambasadu u Beogradu http://serbia.usembassy.gov/immigrant-visas.html
Sve ti piše, po kojem osnovu možeš tražiti useljeničku vizu.

Što se tiče dobivanja GC pomoću novca, to možeš preko Employment Visa Categories (E), Investors (E5).
Cijena-prava sitnica:

"To qualify as an Immigrant Investor, a foreign citizen must invest between U.S. $500,000 and $1,000,000, depending on the unemployment rate in the geographical area, in a commercial enterprise in the United States which creates at least 10 new full-time jobs for U.S. citizens, permanent residents, or other lawful immigrants, not including the investor and his or her family."

Diversity Visa Lottery je najjednostavniji način, ali to je ipak lutrija.

Dome 06.04.2012 16:05

Uffff..divota :D
A Zelena karta ne moze da se dobije preko ambasade jel ? i da li je moguce dobiti useljenicku vizu u ambasadi i kolike su sanse,i jos nesto,da li je useljenicka viza i GC isto ili nije,ako nije po cemu se to razlikuje koje su prednosti obe od njih ?
i da.. Diversity Visa Lottery je ovo ovde jel,sto je na ovom forumu,tj. ova lutrija ?

NightSky 06.04.2012 17:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27943)
Uffff..divota :D
A Zelena karta ne moze da se dobije preko ambasade jel ? i da li je moguce dobiti useljenicku vizu u ambasadi i kolike su sanse,i jos nesto,da li je useljenicka viza i GC isto ili nije,ako nije po cemu se to razlikuje koje su prednosti obe od njih ?
i da.. Diversity Visa Lottery je ovo ovde jel,sto je na ovom forumu,tj. ova lutrija ?

Uf, koliko pitanja...
Ovo je forum na kojem se okupljaju ljudi koji učestvuju/su usčestvovali u Diversity Visa Lottery, popularno zvana Zelena lutrija ili Green Card Lottery.

Da uđeš u neku zemlju, konkretno USA, treba ti viza. Viza može biti useljenička po nekoliko osnova (vidi stranicu ambasade).
Ovdje smo većina nas konkurisali (ili ćemo to napraviti) za Diversity imigrantsku vizu. Ako uspješno prođeš proceduru koja traje oko 2 godine od prijave do intervjua u ambasadi, onda u pasošu dobivaš useljeničku vizu.

Kad sa tom vizom uđeš u USA u roku od 6 mjeseci od izdavanja iste, onda nakon 2-3 sedmice dobivaš Permanent Resident Card popularno zvanu Green Card koja vrijedi 10 godina. Uz Green card dobivaš i SSN (JMBG). To znači da si legalan stanovnik USA sa pravom na trajni boravak i rad. Nakon 5 godina života, rada i plaćanja poreza u USA možeš tražiti državljanstvo.

Useljeničku vizu ni Green Card ne možeš dobiti tako da odeš u ambasadu k'o u prodavnicu i kažeš: "Molim dvije useljeničke vize i dvije Green Card".

Znam da imaš 1000 pitanja, ali imaš sve detaljno objašnjeno na forumu. Ne možemo na ovoj temi prepričavati sadržaj čitavog foruma. Nemoj da ti bude mrsko, nego sjedi i čitaj.

Dome 06.04.2012 22:36

Znam da useljenicku vizu ni CG ne mogu dobiti u Ambasadu ko u prodavnici :)
Al dal uopste moze useljenicka viza da se dobije preko ambasade i kolike su mogucnosti da se dobije ?

dreamerns 06.04.2012 23:08

Izvini, ali koliko puta tebi treba da se kaze da procitas lepo forum? Ljudi su lepo ostavili i linkove na teme u kojima je detaljno sve opisano. Takodje, imas sve ovo na sajtu.

mijan 07.04.2012 08:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 27956)
Znam da useljenicku vizu ni CG ne mogu dobiti u Ambasadu ko u prodavnici :)
Al dal uopste moze useljenicka viza da se dobije preko ambasade i kolike su mogucnosti da se dobije ?

Ti celo vreme i pises kao da zelis da kupis drzavljanstvo kao u prodavnici! Trazis na silu odgovor od ljudi MOZE! Receno ti je na koji nacin se moze steci useljenicka viza (novac, lutrija). Odgovara ti - ne odgovara, ispunjavas li uslove - ne ispunjavas, molim lepo ne ides i sta da se radi. Boli amere uvo sto ti sedis tamo negde u Srbiji i jako zelis da ides iz ove zemlje a ne ispunjavas recimo uslove ni po jednom kriterijumu. Dokle vise vise jel moze, jel moze?! Da moze ne bi mi ovde cucali i igrali lutriju nego bi vec otisli tamo. Spamer kakav skoro nije vidjen na forumu.

Dome 07.04.2012 09:41

Ok,ja se izvinjavam svima ako sam vas isfrsustrirao i iznerviramo maximalno, sorry.

NightSky 07.04.2012 09:52

Na forumu imaš sve moguće informacije koje ti u ovom momentu mogu trebati, samo trebaš čitati.
U Ambasadi su također ljubazni i dat će ti telefonom informacije koje te zanimaju, a ovdje imaš sve to detaljno i opširno objašnjeno.

Zato :book:

Dome 07.04.2012 10:41

Hvala ti,jos jednom se izvinjavam,stvarno zelim da znam,al izgleda da mi je jedina opcija da citam forum,i uradicu to :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:57.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.