![]() |
ukidanje DV lottery
Dragi forumasi,
na Immigrationportal forumu sam procitala da je pokrenuta kampanja za ukidanje DV lotery programa, pa sam se zabrinula... izmedju ostalog, pomenut je i ovaj clanak: http://www.numbersusa.com/content/nu...s-foreign-work volela bih da procitam i vase komentare na ovaj tekst... sta mislite, da li ce oni koji nemaju GC moci da apliciraju i ove godine? |
Ja sam i prosle godine citala da ce biti ukinuta, u biti svake godine se plasira informacija da je bas ta godina zadnja ... Izgleda da se te patke/sumnje plasiraju svake godine, ali u oktobru se ispostavi da nije tacno. Pa vjerujem da ce i ove godine biti issto tako
|
bibi,
vec dvije godine se pise o tome.. Niko ne moze sa sigurnoscu reci sta ce biti sa tim.. samo predpostavke.. |
Fakat je da ovde vlada kriza i da amerima prvo kada stoji lose industrija prvo smetaju ilegalci, a potom imigranti jer im "uzimaju" poslove. Licno mislim da je opao broj ljudi koji se prijavljuje na lutriju, dobije istu i ostane u americi, jer ipak postoje zemlje gde je mnogo bolja zarada i standard, a da zbog tog pada br. prijava tj. ljudi koji ce ostati ovde, to je po meni jedan od razloga zasto se pustaju takve price na sve strane, da bi se prijavio veci broj ljudi. Amerima koji su vec tri generacije ovde smetaju ti emigranti, a jako brzo zaborave da su i oni sami od nekuda dosli.
|
I ja sam danas procitao na nekim sajtovima, da je neki kongresmen predlozio zakon koji se odnosi samo na DV lutriju i trebalo bi da je obustavi, zbog lose ekonomske situacije i gubitka poslova . . .
http://www.numbersusa.com/content/nu...s-foreign-work ali takodje sam naisao na jos jedan od zakona koji se ,,kuva,, medjutim on se odnosi na reformu vise zakona ali predlaze povecanje sa 55 000 na 110 000 imigranata preko DV lutrije, zakon se zove ,,Save America Comprehensive I Immigration Act of 2009,, (H.R.264) http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/...v33fr:e118205: |
Ma to je neki Kongresmen brdjanin, kako videh. Ide mu reizbor 2010, pa mora da smisli nesto.:;D:
|
|
Nataly,
mada u principu ne "klikcem" na linkove koji ne daju bar nekakvo obavestenje o cemu se radi (te mu ovo dodje kao molba za buduce postovanje), ne razumem ni direktnu ni indirektnu vezu ovog CNN priloga sa ukidanjem DV. USCIS odgovara na optuzbe da se radi o imigrantima koji su vec godinama u USA, sto svakako nema nikakve veze sa DV aplikantima... |
Citat:
|
čisto radi reda, da neko ne razbija glavu:
Citat:
|
Ako može neko da mi objasni kako ovo funkcioniše, jel tek treba da se razmatra senatu? Tj. ima li razloga za brigu?
http://www.washingtontimes.com/news/...-visa-lottery/ |
O tome se već pisalo ove godine, a kolko vidim svake godine se priča, piše da će se ukinuti, no dosada se nikad ništa nije dogodilo.
Stalno neki prijedlozi, priče, pa da će se vize umjesto sa DV Lottery usmjeriti na visokoobrazovane stručnjake svog posla koji su završili fakultete u americi (masters degree, PhD kad je u pitanju znanost, tehnologija, inženjering...). Republikanci su za to, kolko vidim Demokrati ne... Teško reći, osobno mislim da se neće ukinuti (bar ne za Obaminog mandata koji otvoreno podržava imigraciju putem DV Lottery). |
Nazalost jednog dana ce se i to desiti, kao sto se pojavio i dan kada je odobrena lutrija. Sve ima svoj pocetak i kraj. Pored toga sto nam suzavaju prolaz smanjenjem dobitnika svake godine, ponovo prijete i ukidanjem lutrije, za mnoge jedini izlaz sa Balkana.
|
Da to urade uvezli bi gomilu Kineza i Indijaca. To je mislim jedini razlog sto im to ne prolazi. Ja se nadam evo vec sest godina ali svakako cu dobitu tu zelenu kad tad. Mozda kasnije nego ljudi preko diversity lutrije ali cu je valjda dobiti.
|
Zima, poskupljenja, nemastina, nezaposlenost, sve tezi zivot iz godine u godinu, i ostala srpska svakodnevica, sada jos i strah od ukidanja lutrije... :nene:
|
Neverujem da ce ista ukidati u skorije vreme. SAD ce se uskoro suociti sa odlaskom sa "scene" jednog baby boom-a koji se dogodio posle drugog svetskog rata.
http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_boomer Jednostavno da bi odrzali balans oni moraju uvoziti novu radnu snagu, na ovaj ili onaj nacin. Ako mene pitate, nema potrebe da se iko sekira oko toga sta god pricali tamo, a pogotovo republikanci. Mozda izmene neke uslove za ucesce za lutriju (dignu visinu skolovanja ili nesto drugo) ali je ukidati sigurno nece. |
Svaki put ista prica kao sto i neko kaze. Republiknci su oduvek bili protiv DV lutrije,tako ce i biti i od sada. Ako odete na sajt US library-ja i procackate malo videcete da je vec NEKOLIKO puta prosao BILL da se obustavi lutrija, medjutim do sada nije ni prosao House. A isto tako su hteli da preobrate te vize da se mogu prijaviti na lutriju samo osobe sa visokim obrazovanjima, medjutim ni to do sada nije proslo, te je bilo premalo sponzora za to, ili nije prosao House.
Medjutim da bi ovaj Bill postao zakon, mora proci Senat. A to se nece desiti jer demokrate drze vecinu u Senatu. Ovaj Bill je prosao house sa 245 glasova, tacno koliko ima republikanaca u House-u. Cak i da prodje senat ikako, Obama nece potpisati, onda mogu da se slikaju, i samo ce sami sebi banovati taj predlog. 2/3 glasova House nece nikada dobiti na ovome. Eto toliko :grin: |
Obicno posle 2 predsjednicka mandata iz jedne stranke na red dodje predsjednik iz druge stranke. Doci ce i republikanci na vlast kad-tad.
Da bilo sta promjene oko lutrije recimo starosnu granicu ili minimum master diplome kao uslov, mnogi clanovi sa foruma se mogu slikati. Nisu svi sa foruma masteri sa 26-27 godina starosti. Za mnoge od nas bi to bilo kao i ukidanje lutrije. |
Citat:
Recimo, mozete imati dosta diploma necega sto ste zavrsili, ali ako to zaista ne znate raditi, tu nastaje problem veliki, jer se onda zapitate sami, cemu sam toliko godina isao u skolu, tj fakultet i edukovao se da danas ne mogu pronaci sebi adekvatan posao u struci radi manjka radnog iskustva... Ne kazem ja da master ne treba, ali biti prekvalifikovana mlada licnost a ujedno ne imati adekvatnog radnog istkuva u toj oblasti za koju ste se edukovali, bukvalno receno ste odradili 50% stvari tek i vrlo tesko ce te pronaci, pa cak skoro nikako poslodavca koji Vas ujedno mora placati skupu a vi tek morate na obuku. Tako da, ako bi se kojim slucajem desilo da postave minimalan standar master ili (300 ECTS) vjerujem da ce svega 10% ljudi uspijeti dobiti vizu, ali opet onih 10% koji znaju svoju struku, tj koji su eksperti u tome, ali onda se postavlja pitanje, zasto ekspert da igra tu lutriju uopste kada on samo sto treba da nade adekvatnog poslodavca ili posao, a za ostalo ce poslodavac da se pozabavi? Ja sam se prijavio za master koji treba da pocne u Februaru sljedece godine, ali iskreno ne vidim da cu imati tu hljeba ikada jer nemam ljude koji bi me probili u toj struci. Jednostavno, moram dobro razmisli... |
Ljudi: ako se bude ukidala lutrija ukinuce se skroz, nece se mijenjati nikakvi uslovi lutrije. Ne znam otkud vam ti sada uslovi, starosna granica, master...
|
Citat:
Ovo gore navedeno vise lici na kriterijume za iseljenicku vizu za Kanadu... |
Nece se ukidati lutrija...ja se bar nadam... To se svake godine prica,ali naravno traje i traje.... ;)
|
Da se nadovezem,znam da je tema stara ali sam pronasla neke clanke i nadam se da se ovo nece desiti,i da ce sve biti u najboljem redu ...
Veliki Pozdrav svima :1072: Izvinjavam se ako ne bih trebala da stavljam linkove,mozete ih slobodno obrisati :) samo sam htela da podelim sa vama informacije koje sam pronasla. http://abcnews.go.com/Politics/wireS...pport-49004885 https://www.yahoo.com/news/donald-tr...194323327.html |
Pozdrav ljudi. Koliko sam uspeo da cujem, price oko ukidanja zelene lutrije nisu tacne, bar ne za ovu godinu. Iako do toga dodje, mislim da nece ukinuti skroz vec ce eliminisati pojedine zemlje , a ne vidim razlog zasto bi se tu nasla Srbija ( ili bilo koja druga ExYu zemlja ).
U svakom slucaju vi se prijavite i prestanite da razmisljate sve do maja kad je izvlacenje. Pozdrav. :papa: |
Sledece godine predlog ide na glasanje. Nadamo se da nece proci.
|
http://www.usadiversitylottery.com/requiremnts.html
Ovo su drzave koje su iskljucene iz DV programa za 2018 |
Citat:
Uneli ste pogresan link,jedini sajtovi koji su u skladu sa lutrijom su https://travel.state.gov/content/vis...isa/entry.html https://www.dvlottery.state.gov Drugi linkovi nemaju veze sa ovom nasom :nene::nene::nene: Pozdrav vama :1072: |
Ukidanje zelene lutrije
Tramp hoće da ukine lutriju za dobijanje zelene karte:
Danas počinjem proces ukidanja programa lutrije. Tražiću od Kongresa da odmah krene da radi na tome da se to ukine. Taj program je delovao dobro, ali nije dobar i nije bio dobar, mi smo protiv toga. Želimo program koji se bazira na brakovima, da ljudi koji su u braku mogu da dođu ovde", rekao je Tramp. Najava ovakve odluke je usledila pošto je utvrđeno da je muškarac koji je izvršio napad na Menhetnu u SAD stigao preko lutrije na kojoj je dobio zelenu kartu. |
Pisi propalo... Od toga verovatno nece biti nista, najavljuje se godinama i nista nije bilo, recimo da je moguce da ce skratiti kvote a krenuti sa vizama ppput Kanade... Moze takodje da se desi da veci broj zemlji postane nepodoban za dv lottery... Da je prica o ukidanju dv krenula iz kongresa verovatno bi bio vise zabrinut...
|
Svake godine se poteze ta prica. Jednom ce sigurno do toga i doci.
Ako je sad ubaci u proceduru moze se za godinu izgurati sto bi znacilo da je ova prijava poslednja stranica. http://www.kurir.rs/planeta/2933697/...emo-ovu-ludost |
Mislim da ce se ukinuti jos brze,u svakom slucaju ovo je poslednja godina prijave,jedino ako Trampa smene Impicmentom kako se to kaze.Ko je dobio,dobio je i nek mu je sa srecom,a nama sa manjkom srece ostaje da se okrenemo drugim destinacijama.
|
Baš katastrofa ako ukinu zelenu lutriju, mada treba dosta toga da prođe, a pre svega mislim na senat, da bio ukinuo nešto što je već postalo tradicija...jer glupo i nema logike da zbog jednog čoveka ispašta toliko ljudi...
|
znaci nema sanse da ospori ulazak nama koji smo izvuceni za dv 2018 ?!
|
Prica o ukidanju se ponavlja vec nekoliko puta. Mislim da cak ni posle ovoga nece ukinuti dv lottery. Smanjice kvote na zemlje gde je pretezno muslimansko stanovnisto. Ovo je naravno moje licno misljenje koje ne mora da bude istinito.
|
Ijuu boze ja sam bio uveren tj neki sa ovog foruma su me uveravali da je amerika zemlja slobode i da raste cvece i da su sve boje i rase potpuno jednake, makar to bio terorista koji ce da pobije 50 ljudi....ijuuu kako je to moguce...ajmo svi u LA da zivimo tamo je sve sjajno i bajno
|
Citat:
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=465 Savet,Citajte forum :-_-;: |
Zaista hvala, promakla nam je ta tema vise puta...
Iako nije vezana direktno za ovaj dogadjaj moze da bude od koristi, s tim da nije Tramp koji je napravio jos neke zanimljive rezove i nije bilo trroristickog napada, a kad je bio prethodni tako veci teroristicki napad, ode Afghanistan... A sad mozda i lottery Hvala sto si nam skrenula paznju... |
Citat:
|
Daleko bilo... forum nesme da propadne a ni dv lottery... Puno je ovde clanova i informacija sakupljano, a i sta bi moderatori bez nas da nas spreme za Ameriku i taj stil zivota...
Nadam se da ce ovo biti samo neka prolazna faza, jeste ozbiljna stvar ali ako se amerika zatvori za sve postace kao severna korea... Protiv svetskih sila, 2 komada njih, protiv partnera komada 3,lozenje nekih malih da se okrenu velikim na par mesta u svetu, izlazak iz klimatskog dogovora, zatvaranje dv lottery, zid sa juzne strane, nek stave i jedan severno i nezn dal ce postojati izolovanija zemlja na planeti a da joj u isto vreme treba radna snaga... Evo hipoteticki, da zatvore granicu na jugu, zatvore dv, najure sve nelegalne u USA, koliko vremena mialite da je potrebno da se zaustavi ceo sistem USA? Vrlo moguce da ce doci do nekih promena, da ce biti rigorozniji na interview za green card, ali gotovo sigurno nece dv nestati odmah, menjace se ali ne i nestati, isto vazi i za nelegalne ne mogu ih sve ukloniti jer su potrebni, mozda ce selektivno najuriti gomilu, svakog ko je napravio neki mali problem ali veci deo je neophodan... E sad koliko ce nas to pogoditi tek cemo videti, cak je i dv2019 bezbedan, nema sanse da izbace neko vanredno stanje i po hitnom postupku ugase dv 2019, a sledeci dv cw verovatno biti u dugom obliku ili sa mnogo manje zemlji ucesnika |
Sta mi imamo sa tim sto muslimani dizu u vazduh,ukini njima green card lutriju i tim zemljama,nema sta nama da ukine to kao prvo,a kao drugo posto si rekao da ce deliti papire po zaslugama,izvoli posto ja branim usa svuda i za to mogu da dobijem batine i plus 6 godinu za redom igram green card koji nikako da me izvucete,izvolite po zaslugama delite ima ovde i par ljudi koji su igrali 5 puta i vise po zaslugama dajte nam papire jer smo zasluzili kad vec pominje da treba po zaslugama da se dobije i to bi bilo korektno
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:07. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.