Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag
Lucky,
...po tvom odgovoru zakljucilo bi se da se za lutriju prijavljuju samo ljudi koji u svojoj zemlji nisu imali dovoljno sredstava za osnovni zivot.
Jel to znaci da ako neko ima 50k njemu je super u Srbiji?
|
Dobro, ja nisam u Srbiji odavno, ali mislim da si potpuno si u pravu. Novac nije sve svakome.
Meni su u ambasadi cak trazili da im pokazem 40K na intervjuu. Mislim ako imas para ne znaci da ces sedeti tu gde jesi celog zivota. Ja idem u USA zato sto sam to sebi nabio u glavu kad sam bio klinac i zato sto slepo pratim svoj nekadasnji san, iako se od tada mnogo promenilo u zemlji amerikanskoj. I tamo cu verovatno da pocnem svoj business, koji mi je sad uglavnom hobi, i za koji ne treba skoro nikakva investicija (osim da iznajmis office i za drzavne dazbine), i dobijacu za pocetak, realno, oko 100 USD na sat. Diploma o tome mi je ionako americka, medjutim, moram da ispipam lokalne zakonske obaveze, razlikuju se od drzave do drzave, pravila, trazim dozvolu, itd. Ko me zna od ljudi sa foruma zna o cemu pricam....
Ovde u EU, u HU, kao sto sam mnogo puta rekao, mi pod milim bogom nista ne fali, radim sa nekretninama kao glavnim zanimanjem i zivim ko bubreg u loju, nemam radno vreme, nemam sefa, vozim lepa kola, itd...al hocu da odem tamo i da vidim sta mogu, to je kao neki izazov, posebno sto nista ne rizikujem, pa ako i ne uspe, sto baaaaas nije verovatno, eto mene nazad i nikom nista...
Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag
Koliko vidim, ovde ima kandidata svih obrazovanih profila, u ciji motiv i zelju za emigracijom ne ulazim.
elem... da ne tupim, mene interesuje zasto ljudi svoje mesto pod suncem u USA ne traze u nekom privatnom biznisu?
|
Pa kao sto sam rekao u mom predhodnom postu, jer nemaju poverenja u same sebe, zato nisu uspeli tu gde jesu i zato najverovatnije nece uspeti ni tamo, ni bilo gde dok ne promene misljenje o samim sebi sta mogu a sta ne mogu, a to nije lako tek tako. E, ako im to uspe, onda imaju sanse ako imaju neko marketabilno umece...ma i ako nemaju, uvek se da nesto improvizovati. Znam iz iskustva. Baci me kako hoces, uvek padam na noge, jer verujem u sebe.