View Single Post
Staro 12.07.2012, 12:34
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman Prikaz poruke
чуо сам и ја за овакве приче, али кажите ви мени има ли ту логике? ако плаћаш $10 месечно рачун од $5.000 нећеш исплатити у наредних 40 година... па и за $100 месечно опет неко треба да те чека преко 4 године. мени је ово нелогично, не знам како другима звучи...
Njima su cesto cene jako rastegljive zavisi kojoj populaciji pripadas. Nikad neces nigde sresti cenovnik usluga jer to ne postoji (na njemu ce posle da ti izdaju krevet u bolnici (meni je bio 1000 po noci, pa onda sve jednu po jednu uslugu koju su ti pruzili).

Evo primera iz prve ruke. Dok sam bila student doktorskih studija sa svojom platom od oko 1800 mesecno sam spadala u najsiromasniju americku populaciju (bar u toj drzavi gde sam zivela). Osiguranje me je za mene i muza kostalo 250 dolara mesecno (25 za mene, 225 za njega). Odem kod lekara, daju mi racun od 230 dolara a kad skontaju da sama placam sve racune smanjivali su na 33 dolara (prenatal care - moje studentsko osiguranje United Healtcare Student Resources nije pokrivalo odlaske zdrave trudnice na preglede nista). E sad, da li je to bilo samo za nosioce buducih Amerikanaca/ki (trudnjace) ne znam ili da li vazi i za druge varijante (Latinosi i Rusi znaju sve te finte moje iskustvo, ako imas nekog Latinosa sa low wage raspitaj se).
Reply With Quote