![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Od ovoga svega sto sam procitao proradi mi i levi kamen (koji inace nemam). Hvala svima na savetima a sutra cu da izvadim sav novac sa racuna. Ako neko ima nesto da doda bio bih mu zahvalan.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evo primera iz prve ruke. Dok sam bila student doktorskih studija sa svojom platom od oko 1800 mesecno sam spadala u najsiromasniju americku populaciju (bar u toj drzavi gde sam zivela). Osiguranje me je za mene i muza kostalo 250 dolara mesecno (25 za mene, 225 za njega). Odem kod lekara, daju mi racun od 230 dolara a kad skontaju da sama placam sve racune smanjivali su na 33 dolara (prenatal care - moje studentsko osiguranje United Healtcare Student Resources nije pokrivalo odlaske zdrave trudnice na preglede nista). E sad, da li je to bilo samo za nosioce buducih Amerikanaca/ki (trudnjace) ne znam ili da li vazi i za druge varijante (Latinosi i Rusi znaju sve te finte moje iskustvo, ako imas nekog Latinosa sa low wage raspitaj se). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evo doselili smo se u novi grad, veliki za razliku od prethodnog. Nasla sam pedijatra jutros, vec imamo zakazano, ima temperaturu (moze ovaj BlueShield sta vec Anthem, a moze i moje buduce, a moze i kesh ako nece nijedno bas me briga). U tom proslom selu mi je trebalo mesec dana da nadjem ko hoce da nas preuzme (a dete bilo staro 3 nedelje i samo jednom bilo kod pedijatra u zivotu, ali mora medical history sa tog jednog pregleda, imala sam sve sa porodjaja). |
|
|||
|
|||
![]()
Moze li neko da mi posalje neki link za zdravstveno, tacnije hteo bi da uplatim zdravstveno na nekih sest meseci cisto da bi mogao da idem na preglede i kontrole. Pa ne znam da li je tako nesto moguce.
|
|
|||
|
|||
![]()
U kojoj si drzavi?.................................
|
|
|||
|
|||
![]()
Alexandria, Virginia
................................. |
![]() |
|
|
![]() |