View Single Post
Staro 12.12.2014, 12:59
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Evo npr jedno pitanje.
Ja sam zaposlen oko mesec dana. Zdravstveno osiguranje cu dobiti preko firme tek posle 3 meseca rada. Sta da radim za zdravstveno u medjuvremenu?
Ja ne bi mogla bez osiguranja nema sanse ni dana, uvek mi frka recimo npr. desi se napad slepog creva ili sta li ti ja znam... Placala sam ga 250 mesecno i kad mi je plata u kesu bila samo 940 dolara... Ali opet pojma nemam koliko to kosta nekom drugom... I sto rece jedan moj drug koji je bio 4 godine u Americi bez zdravstvenog osiguranja: "Pa sami valjda znate koliko ste zdravi ili niste?!"

Elem. Ja sam mami uzimala visitor's inssurance, cena je bila slicna tako nekako 250 dolara mesecno. Bolje meni 250 dolara mesecno, nego da dodje do neke intervencije pa da bankrotiram... Ovo sam uzimala klikni

Ovo je zemlja sa masom ljudi bez zdravstvenog osiguranja. Mislim da je to licna odluka, nema veze sa zakonom. Mada ne znam sad sa predsednikovom reformom jel se ista promenilo u placanjima pregleda nakon sto postoji "affordable healthcare". Neki ga nemaju zato sto nece da plate npr 250 mesecno, neki ranije imaju neke "pre conditions-e" pa ih neko osiguranje i ranije znalo da odbije... A nekima skoci mesecna rata usled nekih dogadjaja. Cula sam od koleginice, cerka joj je imala saobracajnu nesrecu i da nakon toga nema insurance jer joj je premija astronomski skocila (nisam sigurna jesam je dobro ukapirala - jesu li bila kola u pitanju, znam da je rekla da zadrvstveno nema - a sta bi totalno tacno objasnjenje zaboravila sam).
Off topic but related to the direction it's going: A sto bi rekao Matija Beckovic: "Cherachemo se josh". Ima zanimljivih emisija na TV-u, ja nekad volim da gledam i plavu i crvenu stranu cisto da vidim u koji su sto Zana rece Q otisli sa svojim misljenjima oko teme X. I onda pustim malo neke tamo vesti tipa RTS ili sta vec, i bude mi bolje posto mi vise zivot ne zavisi toliko od necije politike toliko kao nekad. A i ja spadam u clanove koji teraju mak na konac, a sto upadnem u to, jace je od mene... Da mi bude poslednja... Sto bi ovi rekli - Type A personality mozda, sta li?
Reply With Quote