![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima!
Potreban mi je neko ko se razume u zakon i proceduru, ukoliko je to moguce uopste ali pokusacu u svakom slucaju da budem jasan. Da li postoje ikakve mogucnosti da osoba Srpskog porekla zatrazi preko Ambasade SAD promenu drzavljanstva i bude Amerikanac u sopstvenoj zemlji? Drugim recima hocu da promenim ime i prezime, drzavljanstvo i budem registrovan kao gradjanin SAD u Srbiji? Izvinite ako je mozda malo nejasno, ali cisto pitam posto me zanima da li je to uopste dozvoljeno i realno? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
A po kojem osnovu bi ti da sad budes amerikanac? Je li ti dedo, otac amerikanac?
Bez ikakvog osnova nemas nikakve sanse, to nadam se da znas.
|
|||
|
|||
![]()
Mora da se šališ,da je tako jednostavno pola Srbije bi zatrazilo drzavljanstvo...da budu Ameri u Srbiji fol...a onda ladno odu u Ameriku da tamo zive jer imaju drzavljanstvo!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ipak, možda i postoji način da bude Amerikanac u Srbiji. Na primer: može da upozna Amerkanku i da se zaljubi u nju i zabavlja sa njom, pa posle određenog perioda zabavljanja da zaprosi Amerikanku i da se venča sa njom, itd.... U svakom slučaju, ni na ovaj način državljanstvo ne bi mogao da dobije odmah, već bi morao da čeka neki period da dobije zelenu kartu (jer je u braku sa američkom državljankom), pa da se iseli u Amerku, pa tamo da živi bar 3 godine da bi mogao da zatraži i dobije državljanstvo (osobe koje dobiju zelenu kartu na druge načine, a ne preko braka, moraju živeti bar 5 godina u Americi da bi mogli da zatraže državljanstvo), itd.... U svakom slučaju, njegova zamisao da bude Amerikanac u Srbiji je teorijski ostvariva, i to nakon mnogo, mnogo godina, ali praktično to je nemoguća misija. Ha, ha.... nasmeja me ovaj odgovor, ali njegovo pitanje je još smešnije. Evo ja pitam slično pitanje: da li mogu ja da budem Švajcarac iz Srbije koji će da živi u Americi? Naravno, šalim se ![]()
01.11.2013. - Prijava na DV-2015 (1. put i jedna prijava) 01.05.2014. - Izvučen (1NL), 2015EU00029xxx 03.06.2014. - Poslat DS-260 24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL) 20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG) 27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED 02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom 06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Posedovanje nekretnine u Srbiji i GC | zvercica | Vaša strana | 27 | 31.07.2019 04:33 |
Posao u Srbiji i green card | cirapfc | Vaša strana | 4 | 16.09.2015 19:43 |
Koriscenje US kartica u Srbiji | snowflake | Vaša strana | 4 | 18.12.2013 04:11 |
Prvi koverat ali nisam u Srbiji | altrix | Prva koverta | 22 | 24.11.2009 11:50 |
Internacionalni izvodi u Srbiji | xeg | Stare teme | 8 | 16.12.2008 17:44 |
![]() |