![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!
Zanima me, da li je itko imao iskustva sa nošenjem glazbenog instrumenta sa sobom prilikom selidbe u USA? Naime, ja sam singer/songwriter i zanima me postoji li neka posebna procedura koju treba proći da bi se sa sobom ponijela, u mom slučaju gitara? Ili bi se na nju gledalo kao dio prtljage? Akustična gitara je u pitanju, vrijedna tek oko $400, ali mi jako puno znači, i ne bih je želio ni u kojem slučaju ostaviti. Unaprijed hvala na odgovorima! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja bih krenula od nase carine, preko avio kompanije do Usa carine. Ovako napamet mislim da je dovoljno da je poneses u avion gde ce ti verovatno naplatiti neki dodatni fee zavisi kakvu kartu imas i koliko jos prtljaga jer sam sigurna da sam vidjala mnoge ljude po aerodromima kako nose gitare i sumnjam da je to neki big deal. |
|
|||
|
|||
![]()
Puno hvala na odgovoru! Evo, upravo sam kontaktirao carinu i aviokompaniju. Na carini kažu da nema nikakvih problema sa iznošenjem instrumenta, pogotovo zato jer je u mom vlasništvu (posjedujem račun), te zato jer je polovan. Što se aviokompanije tiče, kažu da gitara bez problema može u avion. Ako je do 115 centimetara duljine, ide pod ručnu prtljagu. Ako je preko 115 centimetara, potrebno je platiti sjedalo za gitaru u iznosu dijela avionske karte. U mom slučaju se radi o nekih 110 centimetara, ali ću svakako morati platiti taj fee s obzirom da bih ponio i klasičnu ručnu prtljagu. Još jednom hvala za savjet!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Procitajte ovu temu koja vec postoji,a tice se vaseg pitanja. A Imate takodje i Temu Carina ( koristite opciju 'Search') pa pogledajte i tamo. Pozdrav Vama ![]() http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1173
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Makica, puno hvala!
Već sam prekopao tu temu odavno, ali nije bilo konkretnih odgovora koji su se ticali moje situacije. U meduvremenu sam uspio pronaći odgovore, tako da hvala još jednom! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |