![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
I ja imam dvoje djece i smatram da je ta varijanta ici na slijepo sa dvoje djece veliki rizik. Kad bih bio u toj poziciji da nemam pocetnu pomoc ni od koga tamo i uz to malo informacija, sigurno ne bih isao odmah sa svim clanovima porodice. Opet sa druge strane ako na raspolaganju imate puno novca za poneti to je vec nesto drugacije. U svakom slucaju, srecno!
|
|
||||
|
||||
![]()
ljudi, šta fali Houstonu?
mslm, ljudima koji se tek sele u USA nije svejedno kakva je ekonomija, jer moraju da odma nađu posao i moraju da plaćaju stan i prvih meseci dok mi ne krenu pare. koliko sam čitao Texas se dosta dobro drži, ima nisku nezaposlenost i cene iznajmljivanja stanova su skroz ok. California ima veliku nezaposlenost i prilično je skupa. Florida isto. NYC je jako skup. Arizona ima visoku nezaposlenost. Las Vegas isto. Hawaii su strašno skupi. kad sam čitao listu gradova kojima najbrže raste ekonomija pola su bili gradovi iz TX. |
|
||||
|
||||
![]()
Tacno. "Novac vrti gde burgija nece" a uz to jos solidno znanje engleskog...i sta je problem? Jedino ako je oskudacija sa ovim prvim, moze biti problema ali jos nisam citao da je neko bez dovoljno para otisao za U.S.A
|
|
||||
|
||||
![]()
Zašto misliš da je Las Vegas pod znakom pitanja za start? Pitam zato što je suprugu i meni to jedno od odredišta pri vrhu liste želja.
|
||||
|
||||
![]()
To sam rekao iz prostog razloga sto nisam u potpunosti upucen u berzu poslova u Las Vegasu u tom nekom smislu koliko je lako/tesko naci neki posao za pocetak. Nista drugo.
Ja sam u CHGO vec treca godina i nadam se da je ovo poslednja godina u ovom gradu jer mi se od starta nije svideo, a da ne pricamo o tome koliko su zime duge i hladne. Vec jedno par meseci pravim istrazivanje koja bi destinacija bila najbolja negde tamo u januaru kad mi bude isticao ugovor za stan i Las Vegas je zasad prvi na listi. - Jako pristupacne stanarine (dvostruko nize u proseku nego u CHGO) - Suncano i toplo tokom cele godine - Nema poreza na nivou drzave (Nevada nema taj State Income Tax) - Posla u zdravstevnoj struci ima dosta, a satnice su iste kao u CHGO - Dobra povezanost sa ostatkom sveta - Dosta turistickih atrakcija u gradu a i van njega na nekoj pristojnoj udaljenosti (ovo kazem jer u krugu oko CHGO skoro da nema turistickih atrakcija, a od Las Vegasa LA i San Diego su na 4-5 sati voznje, Grand Canyon i Sedona su isto blizu, do skijalista u Koloradu ima recimo 7-8 sati voznje). Koliko je lako naci bilo kakav posao u Las Vegasu bez nekih americkih skilova i certifikata, to zaista ne znam, zato sam i napisao da je po nekom mom misljenju (opet, to je moje misljenje, mozda je tamo cak i lakse za posao nego u CHGO - ne znam jer nisam nikad proveo vreme u Vegasu da bih se pozabavio tom celom problematikom kao sto npr znam gomilu detalja o poslovima ovde u CHGO). @hope Moje pitanje nije bilo ciljano u "smislu sta fali Houstonu"? ![]() Last edited by Magelan; 21.04.2012 at 17:32. |
|
||||
|
||||
![]()
I nama se sviđa to što je tokom čitave godine toplo (dosta smo se ovdje nasmrzavali), a i ne škodi što su stanarine pristupačnije
![]() A mislim (nadam se) da ne bi trebalo biti problema za pronalaženje posla za arhitektu, bar oni stalno nešto izmišljaju, ruše, prave, renoviraju.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Znam i ja da je veliki rizik ali što se tiče novca, nadam se da ćemo imati dovoljno za ponijeti iako znam da koliko god poneseš to se brzo potroši ako se ne nađe posao. nemam neki strah od engleskog jezika, muž ga govori 100%tečno ja možda nekih 90% znam ponegdje zapeti oko neke riječi ali sve u svemu nemamo problema da se sporazumimo na engleskom sa ljudima, a malo znam i španskog
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Moj prijatelj je odbio ponudu za posao u Las Vegasu u kojem je proveo par dana kad je isao na intervju za posao. Kad sam ga pitao zasto, rekao je kao ne mozes da vjerujes koliko je zatvorenih prodavnica i sl. Kao recesija se bas osjeca. Tako da nije zelio da rizikuje.
Grad koliko sam cuo je zaista prelijep sa mnogim atrakcijama. Moji rodjaci su bili par puta. @Magelan, jel ti moras polagati ponovo drzavni ispit ako preselis u drugi state?
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hjuston je sjajan grad za živeti i veliko sranje za posetiti ![]() Ceo Teksas ima jaku ekonomiju koja se zasniva na nafti, finansijama, zdravstvu i instraživačkim centrima, IT, vojsci i svemirskim programom koji je doduše sada delom ukinut. Niski porezi (ne postoji state tax), niska nezaposlenost, niski troškovi života a solidne zarade. Klima tropska, leti veoma ali veoma vruće sa visokom stopom vlažnosti vazduha, zime mlake (susznežica im je snežna oluja i zatvaraju se ulice i puštaju ljudi ranije kući : ) ) Čime se bavite? Koje su vam struke? Koliko su vam stara deca? U mnogim apartmanima sa jednom spavaćom sobom ne mogu biti više od 3 odrasle osobe, onda morate gledati sa dve spavaće sobe. Stanove gledaj na liniji metroa jer ćeš tako najlakše doći do negde. U svakom slučaju pod Hjustonom se gleda prvi loop ili prsten, tj. obilaznica. "Dobri" krajevi su Montrose (gde mi živimo)/Neartown, Medical Center, Heights ... Mada u svim tim krajevima ima i loših delova. Komentari su najčešće negativni ali uzmite ih sa rezervom, ameri su razmaženi i često samo oni koji su nezadovoljni pišu. Mi plaćamo jedosoban stan $700 mada sada je cena već $780. Nemam sada puno vremena za pisanje ali ako se odlučite da dođete i nemate nikoga, ja ću vas sačekati na aerodromu, sredićemo da prespavate kod nas ili negde (veruj mi ne želiš da spavaš u parku noću sa beskućnicima ![]() Pogledaću i raspitaću se i za neke stanove ... Mi kada smo došli isto smo bili u jednom bez kreditne istorije (taj stan je na 20min peške od nas), pa možda su i dalje raspoloženi za takve kombinacije. |
![]() |
|
|
![]() |