![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja koliko vidim...to nema veze sa brojem stanovnika. Ovde grad moze imati milion stanovnika i da bude smatran selendrom. Gleda se vise koncept samog grada, urbanizam, kulturni zivot i sl. Imas otprilike u svakoj drzavi jedan veliki grad (ustvari, mislim da postoje drzave koje nemaju nijedan :-)).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Veliki grad i malo dete = jedan roditelj verovatno kuci cuva to malo dete a drugi radi. A kad imas malo dete mozes da zivis na najlepsem i najboljem, najekstra gradu na planeti to ti nece mnogo znacitin ako nije sigurno. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima. Kao što možete vidjeti iz priloženog novi/stari sam član ovog foruma. Naima stari sam jer vas odavno čitam ali sam mi se ukazala potreba da nekog od Vas iskusnih Amera pitam za savjet i pomoć. Naime razgovor nam je zakazan u ambasadi za 23.04. 2012. nadam se da će sve uredno proći...pa oko toga i i nemam neka pitanja jer mi je forum jako puno pomogao sa već odgovorenim pitanji. Mi smo razmišljali da idemo u Houston, Tx pa me zanima da li mi neko može dati neke preporuke i smjernice kako da iznajmimo stan s obzirom da nemamo kreditnu historiju, a nas je četvoro muž, dvoje djece ija, koliko to košta otprilike... svaka pomoć je dobrodošla kao i savjet jer kad sletimo na aerodrom prepušteni smo sami sebi...nemamo nikoga ko binam mogao pomoći bar prvih par dana...ne bojim se ja za sebe ....već najviše mi je zbog djece koja su mala... što se mene i muža tiče mi bi mogli ali bukvalno ono spavati i u parku dan dok se ne snađemo ali kad imaš djecu moramo se pobrinuti da imamo sve spremno. Gledala sam neke apartmane ali malo me je strah jer ne znam kakav je komšiluk kako naši kažu a gledala sam i preporuke za većinu apartmana nisu baš dobre kažu da su "gazde" bezobrazne, da su stanovi puni miševa i raznih buba i da imaju aparate koje baš i ne rade kako treba.
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.airbnb.com/
Pogledaj ovaj sajt.Mozda ne bi bilo lose da iznajmite nesto na mesec dana odavde,a da tamo za to vreme mozete pogledati stanove uzivo a i raspitati se o samom gradu na licu mesta. Zasto bas Houston ako tamo nemate nikoga? Ja nisam Amer,ali bih ovako nesto uradila da sam na tvom mestu. Pozdrav i sve najbolje. |
|
|||
|
|||
![]()
Dina, a gde planirate da idete? U koji grad, kraj?
|
|
||||
|
||||
![]()
I ja sma htio pitati sto bas Houston. Ja nisam nikad bio, ali sam cuo pozitivne stvari o njemu.
Za smjestaj probajte i craigslist. A pogledajte na city-data forumu koji dijelovi grada su ok.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Ako sve ispadne Ok, a nadam se da hoće nema razloga da ne bude...onda bi išli u Houston.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala nadjaM and Landlord...ma nama je svejedno gdje ćemo jer nigdje nemamo nikoga...izabrali smo Houston jer smo čuli da je lijep grad a i vjerujte mi zbog pronalaska posla. Ja sam socijalni radnik i kako sam gledala ima dosta ponuda za posao tamo...znam da neću odmah to početi radi po dolasku ali eto nešto bi tamo da idemo... gledalai smo apartmane na ponuđenim stranicama...ali nešto su mi poskupi ima na www.rent.com i www.move.com nekako jeftinijih po 750& za dvosoban ali eto mislila sam još mišljenja i iskustava da čujem...
|
|
||||
|
||||
![]()
Houston je sa stanarinama vrlo slican Cikagu, dakle $750+ ... Od velikih gradova jedino Las Vegas ima niske stanarine ($400-$600), mada koliko je Vegas dobar za sam start to je malo pod znakom pitanja... U Teksasu je recimo Austin mnogo pristupacniji sto se stanarina tice, a ima cak i pozitivnije "kritike" od Houston-a
Rent.com je poprilicno merodavan sajt (ja sam preko njih nasao stan u CHGO kada sam dosao 2010) ![]() Ajd' i ja da pitam ![]() |
![]() |
|
|
![]() |