![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Sad mi tek ništa nije jasno...Ajde pomozite i meni...
Aplicirao sam u oktobru 2011 godine i imam završenu trogodišnju srednju školu i vanredno četverogodišnju + imam 10 godina radnog iskustva. Ako me izvuku kakve su mi šanse? Supruga mi ima redovno završenu četverogodišnju srednju školu + 7 godina radnog iskustva i u njenoj prijavi ja sam prateći...Ako nju ozvuku kakve su šanse da odemo za USA. Hvala unaprijed na odgovoru. |
|
|||
|
|||
![]()
Ako nju izvuku idete sigurno jer ti u tom slucaju mozes da budes i nepismen bez razreda skole. Ako tebe izvuku onda ne znam sta ce biti. I nije bitno samo kad neko kaze imam 5 ili 10 godina radnog iskustva. Kada se ide na radno iskustvo a ne na 12 godina redovnog skolovanja, fino je napisano da se mora imati iskustvo u struci u odredjenim zonama zanimanja koje se mogu proveriti na internetu.
WHAT OCCUPATIONS QUALIFY FOR THE DV PROGRAM?? To determine eligibility based on work experience, definitions from the U.S. Department of Labor’s (DOL) http://www.onetonline.org/ database will be used. The http://www.onetonline.org/ groups job experience into five ―job zones.‖ While many occupations are listed on the DOL Website, only certain specified occupations qualify for the DV Program. To qualify for a DV on the basis of your work experience, you must have, within the past five years, two years of experience in an occupation that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja sam zavrsio 3-godisnju Trgovacku skolu i imao sam praksu sve 3 godine,sto znaci da bih se ja mogao prijavit ako je tako kako sam naveo gore.I sad sam upisao vanredno 4 godinu,i procitao sam da to nema veze,nego moram imat 12godina redovne skole?Ispravite me ako grijesim.Hvala. |
|
|||
|
|||
![]()
Ocel mi neko odgovorit na moje pitanje iznad?
Bio bih vam zahvalan veoma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sve sto spominjes se radi u skoli. Mislim da za DV moras imati 2/5 godina RADNOG ISKUSTVA (znaci da radis svaki dan, puno radno vrijeme) u zoni 4 ili 5, SPV 7 ili 8. Vecina koji su dobili vizu isli su na osnovu obrazovanja, a ne radnog iskustva. (Mozda zato sto je tesko dokazati da imas radnog iskustvo u trazenoj zoni i SPV range)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jel ovo znaci ako imas praksu od dve godine da mozes da se prijavis i sa bilo kojim drugim zanimanjem koje je zanatskog tipa sve dok se treniras za taj posao 2 godine? To je mene zanimalo,znam da je potrebno.Ali kad sam ovo procitao to jest "At least two years training or experience",pa zato mislim da se moze otici na osnovu III-godisnje skole i 3 godine prakse,po ovom sto sam procitao. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ja mislim da svako moze da proba. Sistem za prijavu je preko sajta, on ce sve da pretrpi, a ambasada i intervju je jedino merodavno. Prijavite se nista vam ne kosta, a posle vidite hoce li vas pustiti ili ne.
Ipak verovatnoca da ce vas izvuci nije 100 % daleko je od toga tako da vam dzaba sad kakva god informacija. Nedime, ja nemam pojma, nit imam zelenu kartu nit radim u ambasadi pa da znam koga primaju. Samo ti oni mogu tacno reci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
@mikiSa skontao sam sta mi pricas,nema veze ako imam 3godine prakse kad nema moje skole to jest zanimanja.I ne mogu da se snadjem tamo da nadjem te zone. Koliko vidim prijave su otvorene ili sta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
USAFIS - Agencija za prijavu za zelenu kartu! | V777 | Agencije za prijavu | 48 | 13.11.2018 18:33 |
prijava za zelenu kartu u USA | mirjana72 | Stare teme | 7 | 26.01.2012 21:45 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Lutrija za zelenu kartu je besplatna! | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 13.11.2007 18:08 |
![]() |