ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > ZelenaLutrija.com - O sajtu

ZelenaLutrija.com - O sajtu Predlozi, sugestije, pitanja o sajtu

ZelenaLutrija.com - O sajtu » Izmena naslovne stranice » Bitni linkovi
Donacije Partneri Novosti Bilten (newsletter) Zelena Lutrija

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.09.2009, 21:08
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Lightbulb Izmena naslovne stranice

Imam za vas dva pitanja:
1. šta biste želeli da vidite na naslovnoj stranici ovog sajta, kao ulogovani/registrovani član
2. šta mislite da bi neulogovani posetioc trebao da vidi kada dođe na naslovnu stranicu sajta

U procesu smo nekih većih zahvata na sajtu, te će doći nova naslovna stranica... Zanimaju me vaši komentari/sugestije, da znam šta/kako biste želeli da koristite.

Svako dobro,
srdjevic
Staro 24.09.2009, 22:38
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
1. šta biste želeli da vidite na naslovnoj stranici ovog sajta, kao ulogovani/registrovani član
Malo lepši header sa malo većom zastavom

Razmisli o prelasku na IPB3 ili phpBB3 umesto vbulletina, ta dva foruma u svojim najnovijim verzijama su mnogo i lepši i pregledniji.

Bilo bi lepo da se postojeći FAQ podforum "Vodič za nove emigrante u USA" proširi. Može i neki upload centar (ili jednostavno jedan poseban podforum) za razmenu korisnih fajlova (PDF, DOC, i sl.) koji su naravno odobreni od strane administratora.

Možda ovo jeste forum za zelenu lutriju, ali lično mislim da bi trebalo otvoriti poseban podforum za turističke vize, privremene radne vize (H1B i sl.) kao i za studentske vize...

Citat:
2. šta mislite da bi neulogovani posetioc trebao da vidi kada dođe na naslovnu stranicu sajta
"REGISTRUJ SE, BRE... NEM'O TE BIJE MALER!"
Reply With Quote
Staro 24.09.2009, 23:10
srdjevic's Avatar
Administrator

Nepromenjeno

OK, uteftereno.

1. zaglavlje je kopija američkog sajta... možda ga promenimo kad još malo izgradimo brand.

2. prelazak na IPB3 ili phpBB3: ajooooj, pa nemoj tooo... a taman sam počeo da dižem sajt koji se komplet oslanja na vb. Pa da se utepam odma'! Ne'am pojma...

3. razmena dokumenata: na kakva tačno dokumenta misliš? Zanima me koje su vam potrebe... Planirao sam download sekciju, to je već u to-do listi, ali fale fajlovi (a i kategorizacija..uh).

4. mislim da nemamo još dovoljan broj tema pa da otvorimo novi forum... ja to kontam da čekićamo dok nema X poruka, pa ih onda lepo pomerimo sve u novi forum... Bezveze da zvrji prazno.

5. to bi stvarno trebali da stavimo na home page.... bila bi fora.
Staro 25.09.2009, 01:53
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srdjevic Prikaz poruke
OK, uteftereno.
2. prelazak na IPB3 ili phpBB3: ajooooj, pa nemoj tooo... a taman sam počeo da dižem sajt koji se komplet oslanja na vb. Pa da se utepam odma'! Ne'am pojma...
Vidi šta je lakše i pametnije... ne znam koliko si truda uložio da postojeći VB izmeniš, tako da me nemoj slušati ukoliko je odgovor "mnogo bato"... php je nekad majka a nekad maćeha sa gadno velikom štapinom
Ovo sam ti predložio čisto zbog toga što je vBulletin malo ružnjikav za današnje standarde i manje čitljiviji u odnosu na novije forume. Ako možeš ovaj postojeći malko "skinovati", to ne bi bila loša ideja.

Citat:
3. razmena dokumenata: na kakva tačno dokumenta misliš? Zanima me koje su vam potrebe...
"newcomer's guide to the united states", PDFovi ministarstva za dijasporu, po koja knjiga sa savetima ako se nađe, formulari (sa opisima kako ih popuniti), tutorijali kako se pravilno uslikati i iseckati sliku za prijavu na sajtu USCIS-a, album Miroslava Ilića za potrebe lečenja nostalgije ( ) i sl. Ništa preterano, već samo ono osnovno - ipak je ovo forum, za ostala pitanja će se naći specifični odgovori. Nešto kao FAQ, samo sa par fajlova pride.

Citat:
4. mislim da nemamo još dovoljan broj tema pa da otvorimo novi forum... ja to kontam da čekićamo dok nema X poruka, pa ih onda lepo pomerimo sve u novi forum... Bezveze da zvrji prazno.
Nije loša ideja, ali mi je uvek čudno da toliko ljudi ide naokolo da rade kao spasioci ili kao moveri, a da se nigde skoro ne pojavljuju online... Nadam se da će se broj poruka sa takvim temama postepeno povećati na neki prihvatljiv nivo.

Što se broja 5 tiče, ovo što sada piše je sasvim OK po mom skromnom mišljenju, mada bi možda neka "i" (as in "info") ikonica koja stoji pored bila interesantna da privuče pažnju. Ništa preterano, što više teksta, to više "tl;dr" situacija (too long, didn't read).

Voleo bih i druge da čujem, naravno...
Reply With Quote
Staro 25.09.2009, 13:41
amilio amilio je offline
Drug član

Datum prijave: 12.06.2009
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Imam za vas dva pitanja:
Trebao bi da moze, ako ni zbog cega drugog zbog SEO optimizacije sajta, odnosno da bi razni roboti kupili sadrzaj. Iz istog razloga bi ceo forum trebao da bude vidljiv za posetioca. Mozda da se robotima da full pristup, a da posetilac moze da pregleda samo jednu stranicu a kada klikne na sledecu da trazi za registraciju. Time se dobija da je sajt robotima ceo pristupacan i teraju se korisnici da se registruju. To se moze odraditi ako se na svakoj strani pita da li je httpRefferer zelenalutrija.com i ako jeste znaci da korisnik vec dolazi na drugu stranicu i prebaciti ga na registracionu formu. Google nikad nece imati kao referera zelenalutrija.com i moci ce da pristupi u sitna crevca .
18.06.2009. prva koverta poslata u KCC
22.06.2009. koverta stigla u KCC
Reply With Quote
Staro 25.09.2009, 13:44
amilio amilio je offline
Drug član

Datum prijave: 12.06.2009
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Iz iskustva znam da korisnici vrlo cesto hoce da imaju upadljivo i vidljivo na naslovnoj, a mozda i ostalim stranicama stvari kao Nove Privatne poruke, Vase aktivne teme, Vase neodgovorene poruke .... pa mozda ne bi bilo lose razmisliti o tome.

Mozda da postavis neki pul (ankete), to je jedan od nacina da se stidljivi korisnici odmrznu i privole na interakcija a moze da bude i zanimljivih rezultata.

Da li postoji mogucnost da se doda neka vrsta tabela, uglavnom statistickih, tematika ovog foruma ima potrebu za tim, npr spisak ovogodisnjih dobitnika sa datumima, istorija toga, cut off brojevi iz godine u godinu i istorija itd .....

Da, i dokumenta treba nekako organizovati, tu se slazem, sve na jednom mestu.

Ako imas mogucnosti, mozda treba nekako izdvojiti aktuelnu temu, npr sada su aktualni intervjui, bice jos malo prijava na lutriju, nakon toga aktuelna tema ce biti cekanje prvih koverata.

just my two cents
18.06.2009. prva koverta poslata u KCC
22.06.2009. koverta stigla u KCC

Last edited by amilio; 25.09.2009 at 13:56.
Reply With Quote
Staro 26.09.2009, 09:38
srdjevic's Avatar
Administrator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNenad Prikaz poruke
Vidi šta je lakše i pametnije... ne znam koliko si truda uložio da postojeći VB izmeniš, tako da me nemoj slušati ukoliko je odgovor "mnogo bato"... php je nekad majka a nekad maćeha sa gadno velikom štapinom
Ovo sam ti predložio čisto zbog toga što je vBulletin malo ružnjikav za današnje standarde i manje čitljiviji u odnosu na novije forume. Ako možeš ovaj postojeći malko "skinovati", to ne bi bila loša ideja.
Jasno, i meni se ne sviđa ovaj default skin, užasan je... Dizajner mi stalno prebacuje da mi je logo iz devedesetih, a ja se ubih da objasnim da je fora da furamo "kopiju" američkog oficijalnog sajta... bar je to bila namera.

To sto mi developeri vidimo to onako kako vidimo (90te), to nije bitno; ovo i nije forum za devel-e, a meni iskreno baš prija... retro.
pravili smo svi mi ovakve brljotine s početka karijere (svi mi iz ove teme), ubeđen sam.

Citat:
"newcomer's guide to the united states", PDFovi ministarstva za dijasporu, po koja knjiga sa savetima ako se nađe, formulari (sa opisima kako ih popuniti), tutorijali kako se pravilno uslikati i iseckati sliku za prijavu na sajtu USCIS-a, album Miroslava Ilića za potrebe lečenja nostalgije i sl. Ništa preterano, već samo ono osnovno - ipak je ovo forum, za ostala pitanja će se naći specifični odgovori. Nešto kao FAQ, samo sa par fajlova pride.
Znam da mnogo tražim, ali to valja popisati sad... tako da ako neko ima neki link, ili link na attachment koji je već postovan na forumu, neka mi ga baci na private, please... ja ću, naravno, takođe da prečešljam forum...

Citat:
Nije loša ideja, ali mi je uvek čudno da toliko ljudi ide naokolo da rade kao spasioci ili kao moveri, a da se nigde skoro ne pojavljuju online... Nadam se da će se broj poruka sa takvim temama postepeno povećati na neki prihvatljiv nivo.
Jasno, ima toga puno. Ali, nema ih ovde, a možda je to malo i zato što smo previše tematski nastrojeni... Možda kada bismo se bar malo orijentisali na SEO za takve ključne... recimo, ja te uopšte (mislim da) nisam vijao kad sam pisao mete i ostale tagove...

Citat:
Što se broja 5 tiče, ovo što sada piše je sasvim OK po mom skromnom mišljenju, mada bi možda neka "i" (as in "info") ikonica koja stoji pored bila interesantna da privuče pažnju. Ništa preterano, što više teksta, to više "tl;dr" situacija (too long, didn't read).
Da, sa zvezdicom, da vide fut-notu. Aj videću sa dizajnerom da mi odradi slidžu neku...

Citat:
Voleo bih i druge da čujem, naravno...
Takođe!
Staro 26.09.2009, 09:40
srdjevic's Avatar
Administrator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik amilio Prikaz poruke
Trebao bi da moze, ako ni zbog cega drugog zbog SEO optimizacije sajta, odnosno da bi razni roboti kupili sadrzaj. Iz istog razloga bi ceo forum trebao da bude vidljiv za posetioca. Mozda da se robotima da full pristup, a da posetilac moze da pregleda samo jednu stranicu a kada klikne na sledecu da trazi za registraciju. Time se dobija da je sajt robotima ceo pristupacan i teraju se korisnici da se registruju. To se moze odraditi ako se na svakoj strani pita da li je httpRefferer zelenalutrija.com i ako jeste znaci da korisnik vec dolazi na drugu stranicu i prebaciti ga na registracionu formu. Google nikad nece imati kao referera zelenalutrija.com i moci ce da pristupi u sitna crevca .
E da, viđao sam tu foru već nije loša uopšte... samo, koristiti referer po meni....hmmm... opekoh se već time. ljudi svašta stavljaju tamo, i custom... kao uostalom i user-agent... mora postojati neka fora, valja mi pročešljati net malo... mora da postoji već neki addon/plugin.

Citat:
Iz iskustva znam da korisnici vrlo cesto hoce da imaju upadljivo i vidljivo na naslovnoj, a mozda i ostalim stranicama stvari kao Nove Privatne poruke, Vase aktivne teme, Vase neodgovorene poruke .... pa mozda ne bi bilo lose razmisliti o tome.
OK, nove privatne poruke sam stavio međ' prvima. Pojasni mi šta tačno misliš pod "aktivne teme". Teme koje pratite, ili šta?

Citat:
Mozda da postavis neki pul (ankete), to je jedan od nacina da se stidljivi korisnici odmrznu i privole na interakcija a moze da bude i zanimljivih rezultata.
Dobra ideja. Utefterio.

Citat:
Da li postoji mogucnost da se doda neka vrsta tabela, uglavnom statistickih, tematika ovog foruma ima potrebu za tim, npr spisak ovogodisnjih dobitnika sa datumima, istorija toga, cut off brojevi iz godine u godinu i istorija itd .....
Pa pitanje je ko je sve spreman da podeli, i koje podatke - za javnu listu. Može da se sredi kasnije da se generiše lista članova koji su izvučeni, to ćemo moći jer ću pitati ljude da unesu (postepeno) gomilu podataka, kao ovde za lokaciju što imamo, i te kerefeke...

Tabele ćemo spremiti sa istorijom, to će verovatno biti u okviru nekih tekstova "o lutriji"... Samo, to bre sve treba neko da napiše! lol

Citat:
Da, i dokumenta treba nekako organizovati, tu se slazem, sve na jednom mestu.
Jasno. I tu teško da će članovi imati mogućnost upload-a... Možda kasnije neki "submit4approval" ili sl., ali nikako otvoreno.

Citat:
Ako imas mogucnosti, mozda treba nekako izdvojiti aktuelnu temu, npr sada su aktualni intervjui, bice jos malo prijava na lutriju, nakon toga aktuelna tema ce biti cekanje prvih koverata.
To već razvijam, nešto tipa interaktivni checklist... kako ću terati ljude da (wizard like) unose podatke o sebi, moći ću da serviram vremenski ograničen sadržaj, pa će tako ljudi moći da dobiju email notification da imaju još 7 dana do intervjua, itd, itd...

ma cimam se ja oko ovoga dugo već, generalno imam postavku, sad me samo još zanima šta bih još mogao, uz sve to... A što više stvari, to ima duže da čekićate...
Staro 03.10.2009, 05:10
Siberian's Avatar
Siberian Siberian je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida - Orlando
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Mislim da bi trebao prosiriti forum ne samo na "vodic za emigrante" vec za ljude koji su vec ovde i dugo zive...da imas pod forume o filmovi, gde rade sta se desava, kao yumetal ili burek, e samo za nas srbo-amere
Reply With Quote
Staro 14.10.2009, 18:48
srdjevic's Avatar
Administrator

Nepromenjeno

Da, postepeno ćemo ubacivati i delove za imigraciju, odnosno za "nakon dolaska".... naravno, neće biti filmova/muzike, ali će biti drugih sadržaja...

Skelet(or) sajta je već gotov, tako da dok ubacujemo tekstove, neka se javi na private ako neko hoće malo da testira beta verziju pre nego što je postavimo live za sve.

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja