[QUOTE=mikiSA;35392]Moze tako drug za PORODJAJ koji je kraj TRUDNOCE, a sta ces sa placanjem raznih pregleda TOKOM trudnoce koji po definiciji nisu hitni ali su potrebni da se vidi da li je trudnoca OK, beba zdrava... Ili ces na blef: zena zatrudni, ne ode nijedan put doktoru za tih svih 9 mjeseci, onda se porodi u hitnoj i ne daj boze nadju da nesto s bebom ne valja sto se moglo otkriti u tim pregledima tokom rane trudnoce...?[/QUOTE]
Ja se slazem sa ovim. U svakoj bolnici pa i u republikanskoj Indijani pise da primaju hitne slucajeve sve i da se nema osiguranje. Porodjaj je naravno hitna situacija. Ali pregledi u toku trudnoce nisu hitna situacija. Osim ako se ne razumete bas previse u to sta je drugo stanje i kakve sve rizike nosi i ako pretpostavite da je sve to cool, da zena ne mora nijednom da ode kod lekara niti na ultrazvuk onda da, poroditi moze se za dzabe ako se ne mora uopste kod lekara. A u slucaju da se nesto mora hitno da odradi, hoce li oni imati vremena da utvrde koja je zena krvna grupa, ima li sidu i slicno ako im ta informacija treba na prijemu? Ima li one neke stvarcice dole ako je rizik da beba izadje na tu stranu (ne znam kako se zvase da li bese strep test sto se radi pred porodjaj).
I ja se slazem da ako pretpostavimo da je trudnica idealnog zdravlja i da joj ne treba ni lekar u trudnoci, primice je bolnica da udje da se porodi. A ako treba operacija i beba ne daj boze da mora u NICU ili slicno, ne znam sta bude posle sa troskovima. A ako je idealnog zdravlja moze i kuci da se porodi to je sad veoma in ovde, pogotovu kod republikanaca koji ne veruju ni u kakav sistem i kod novih hipika koji se vracaju prirodi.
Mene su licno prenatalni pregledi sa zdravstvenim osiguranjem na najjeftinijem mogucem mestu kostali 2500 dolara (samo jedan ultrazvuk koji je bio 250 dolara). Ali istina da gde god ima latinosa ima nekih zaobilazenja. Ja sam za Medicaid cula od Kolumbijke.
|