Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13
Ok, možda sam malo nervozno reagovao, i izvinjavam se zbog toga. Sećam se da je ove godine bilo pitanja i dilema u više postova vezano za zadovoljenje kriterijuma ako postoji pauza između trogodišnje srednje škole i više škole, a onda je nekoliko ljudi potvrdilo da su dobili zelene karte sa sličnim situacijama pauziranja između srednje i više (postovi o tome su pisani ove 2015. godine). Moguće je da ti postovi nisu postavljeni ovde i pod ovom temom, već u nekim drugim temama (ne sećam se). Sećam se da postoje potvrde ljudi sa ovakvim situacijama u školovanju da su dobili zelene karte i da je bilo sve ok. Postojala je dilema u vezi ovoga, a nakon tih potvrda, više nema dileme. Ako ste završili višu školu, zadovoljavate kriterijum (i nema veze da li ste pauzirali ili ne).
Sa druge strane, ako posle III stepena, vanredno završite 4. godinu i steknete IV stepen (vanredno), nećete zadovoljiti kriterijum za vizu (pre par dana u jednoj grupi na fb-u, pročitao sam komentar osobe koji je nedavno napisan, i čovek je u komentaru potvrdio da je imao baš takav slučaj i da je bio izvučen u DV 2014 i da je odbijen za vizu - imao je III stepen, pa vanredno završio 4. godinu za IV stepen).
Tvoj slučaj je ok i nemaš razloga za brigu. Želim ti sreću, pozdrav...
|
E na ovo pitanje o vanrednom 4, stepenu cu odgovoriti na ovom forumu LICNO za 20 dana , posto imam takav slucaj. Nisam uvjeren da je to tako posto na njihovom sajtu pise ekvivalent 12 godisnjeg skolovanja a ne kontinuitet skolovanja.
Ako moze link grupe na faceboku na facebooku da vidim gdje to pise?
Pisao sam email i ambasadi u Sarajevu i Beogradu pitao za moj slucaj i dobio odgovor iz Bg da ne ispunjavam uslov a ambasada u SA me uputila na neke linkove.
Fakultet upisao sa tom diplomom i nikada nisam imao problema ali sada ce to biti problem ali necu jos dugo cekati na odgovor.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY