Niste član? Učlanite se...

Zašto se učlaniti?

Članovi sajta ZelenaLutrija.com imaju pristup (pored onoga što mogu videti i posetioci):

  • opširnim člancima i uputstvima
  • praćenju svoje prijave na Lutriju
  • praćenju "liste zadataka" za uspešnu imigraciju
  • besplatnu pomoć oko prijave na Lutriju

Šta ako se ne učlanim?

Svi posetioci sajta mogu se informisati o:

  • načinima prijave na Lutriju za Zelenu Kartu
  • kompletnoj proceduri imigracije putem Lutrije američke vlade
  • tome šta čini imigraciju u USA/SAD
  • lokacijama u USA/SAD

Imate nalog? Ulogujte se...

Ako želite da koristite napredne opcije sajta ili da pišete na forumu, morate se učlaniti, odnosno otvoriti svoj nalog. Učlanjenje je besplatno!
 

Lutrija za Zelenu Kartu

Teme na forumu

Statistike foruma

Teme: 1 642
Poruke: 80 111

Forum za imigraciju (ENGL)

DV lutrija - Diversity Immigrant Visa Program se sprovodi na godišnjem nivou i reguliše ga američko Ministarstvo spoljnih poslova (Department of State). Svake godine se slučajnim izborom dodeli 55 hiljada imigrantskih viza državljanima zemalja koje imaju nizak broj izdatih iseljeničkih viza u USA. Pravila za učešće u ovom program su vrlo jednostavna, ali u isto vreme veoma striktna. Zemlje koje učestvuju u ovom program su podeljene u šest regiona i pravilo je da zemlje koje su u poslednjih pet godina poslale više od 50 hiljada imigranata nemaju pravilo učešća. Takodje, nijednoj zemlji u regionu ne može biti dodeljeno više od sedam procenata ukupnog broja viza.

Nakon završetka programa, koji je obično u periodu od početka Oktobra do kraja Novembra svake godine, kompjuterski program izabere dobitnike slučajnim izborom. Dobitnici se obaveštavaju o daljoj procedure pismenim putem u period od Maja do Jula naredne godine. Bitno je upamtiti da ambasade nemaju spisak dobitnika i nije potrebno da ih zovete i postavljate pitanja o status aplikacije. Svake godine se izabere 100 hiljada aplikanata - imajući u vidu da od vremena aplikacije pa do obaveštenja o izvlačenju dosta aplikanata odustane ili imigrira na drugi način, svake godine se obavesti skoro duplo više aplikanata nego sto je imigrantskih viza na raspolaganju. Na žalost, zbog ovog postoji i mogućnost da vaša aplikacija ukoliko imate veoma visok broj na izvlačenju - ne bude nikada uzeta u razmatranje. Sve vize moraju biti izdate do ponoći 30-og septembra tekuće godine. Ovo je vrlo bitan podatak za one koji se u vreme aplikacije i intervjua vec nalaze u Americi. Jedna od mogućnosti za ove aplikante je da se odluče da umesto putovanja u zemlju, na osnovu koje su aplicirali kako bi se obavio intervju u nadležnoj Ambasadi, podnesu zahtev za promenu statusa u USCIS. USCIS nije dužan da vodi računa o krajnjem roku za izdavanje DV viza, te je vaša odgovornost da intervju obavite na vreme - ukoliko vam USCIS zakaze datum za intervju nakon 30-og septembra viza će vam biti odbijena. Zavisno od mesta u USA u kojem se nalazite, USCIS kancelarije imaju različito vreme čekanja na intervjue te pre nego sto donesete odluku kako ćete i gde obaviti intervju, proverite vremena čekanja na internet sajtu USCIS. Znači – vodite računa da je krajnji rok za izdavanje imigracione vize preko ovog programa 30-ti septembar.

Svake godine, milioni ljudi aplicira za vizu u okviru ovog programa i sistem je veoma cesto preopterecen. Organizatori ovog programa ohrabruju aplikante da ne odlažu process aplikacije za poslednji minut jer može da se desi da ne budu u mogućnosti da popune aplikaciju na vreme zbog preopterećenja sajta. 

Više informacija o samom procesu aplikacije i objašnjenje kako da popunite aplikaciju možete pronaći na strani Prijava na Lutriju.

 

 

 

 

Poslednja poseta:
Danas u 13:09
Donacije
Ponude
Pratite nas
Partneri