Pozdrav svima još jednom. Kako sam ranije i naveo, i ja sam jedan od dobitnika, 25xxx, dakle prilično visoko, ali onaj Britsimon tvrdi da bi svi EU dobitnici ove godine trebali da budu current.
Još uvijek nismo poslali DS 260, i planiram da to uradim u narednih nekoliko dana. Naravno, svako je poseban, pa tako i ja , a ako je neko prošao kroz sličnu situaciju, svaki savjet je dobrodošao;
1. Uvjerenja o nekažnjavanju
Od svoje navršene 16 godine života do danas živio sam u 3 različite zemlje više od 6 mjeseci, na 3 različita kontinenta. Od 17-22 u Aziji, pa onda u Bosni od 22-39, i evo zadnje 2 (i još jednu) sam u zapadnoj Africi. Za Bosnu nije problem, možda uspijem to izganjati i ovdje u svom ovom ludilu, ali mi je Azija problem, jer ne znam ni odakle da krenem... Slao sam jutros mail njihovom ministartstvu unutrašnjih poslova, pa ćemo vidjeti šta će da bude od toga. Koliko je to uopšte bitno...
2. Vojni rok
Nisam služio vojni rok, niti sam bio u bilo kakvoj vojsci. Kada sam se vratio iz Azije, i kada sam dobio poziv, narodski rečeno, dobijao sam neke pozive na regrutaciju, ali sam to odgađao dok na kraju nisu ukinuli služenje. Koliko je i ovo bitno, ili da idem bez bilo kakvog dokumenta, pa ako zatraže, onda ću da ganjam.
3. Ljekarski
Poslaću mail klinici (Eurofarm Sarajevo, piše da rade i uvjerenja za vize), ali recimo da je to sredina aprila, i ja i porodica (djeca idu u školu ovdje) ćemo doći na što kraći period da to kompletiramo. Pretpostavljam da sam pregled traje pola dana (kao sistematski za posao), ali šta je sa vakcinama, pošto vidim da u nekim slučajevima mora da protekne određeni period između vakcina. Iskreno, niti znam gdje su mi kartoni, knjižice, niti šta sam primao.
Moj problem je da moram odmah nazad u Afriku, i tempirati sve tako da bude gotovo na vrijeme. Neću imati vremena da ponovo vadim neke dokumente, čekam da prođe x dana od jedne vakcine do druge itd.
Hvala unaprijed.
|