Citat:
Prvobitno poslao korisnik aleksandarzz
Glavni razlog zasto sam ovde.
Meni je izgledalo da ce biti bolje tamo neke 95. - 96. Onda je doslo bombardovanje. Negde do 2008.-09. opet je izgledalo da napredujemo, ali nije dugo trajalo...
Sad imam dvoje dece i zelim im da odrastu i zive u nekoj boljoj sredini.
|
ulazimo u zonu filozofije ali evo moja 2c....
vecina nase generacije koja je prezivela Milosevica tako razmislja idem da mi bude bolje, ako mi i ne bude bar ce mi deca ziveti u normalnom svetu...
ja sam Milosevicevo vreme preziveo relativno lepo jer sam bio mlad i gledao sam da se zezam sa super drustvom sto sam imao i da ga zavalim negde ako se posreci ...
Sada sa nekim 16g iskustvom imigrantskog zivota smatram da svet ide bespovratno u tri lepe u smislu da postaje veoma nestabilan i nepredvidljiv. Ogroman broj pametnih ljudi se muci, a gomila budala zivi lepo iz nevezuse...
Zato sam SADA misljenja da nije vise bitno gde zivis vec kako zivis tamo gde zivis. U tom smislu Srbija ima neke sanse da se poredi sa Amerikom ! Da to je to ludilo o kome pricam jer pre 20g to niko ne bi ni pomislio.
Gledam ove americke prosjake i bednike, nije da ih bas nesto zagledam, ali nemoguce ih je ne sresti ima ih svugde, jesus, mnogi od njih imaju najfinije kvalitete bele, cak angloirske rase, verovatno su dosli u Ameriku jos pre stvaranja Amerike, ali im to nista ne vredi...
Ili reci da ce deca rasti u boljoj sredini, a onda pogledas gomilu prezaduzene americke omladine sa degree/jima bez ikakve nade da ostvare karijeru...
naravoucenije da imam 18 godina u Srbiji sada bih upisao IT i uclanio se u SNS, ako vec nisam guzonjin sin i sve bi bilo OK