![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam iz Srbije a ovde vas ima dosta koji su otisli u USA,zanima me jer neko zainteresovan da mi kupi patike konkretno nike(1ili2 para) i posalje? Naravno i on bi zaradio,a za placanje bih se dogovorili?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
meni je pre nekoliko dana stigao paket iz US, poslato redovnom poshtom (hvala dreamer-u i ostalim forumashima na informacijama
![]() Poshtarina je bila $30 od Portlanda do NS. I otprilike je to ta tezhina dva para patika. Prvo ti proveri da li ti se isplati da poshaljesh novce nekome preko Western-a (usluga slanja je od 800RSD do 8.000RSD, preko toga do valjda 12.000 je 1.500RSD usluga). Drugo, broj patika, njihova cena + shipping do te osobe koja cje ti poslati. znachi uzmesh u obzir koliko te patike koshtaju u Srbiji, i onda proverish koliko te izadje "patika iz US sa shippingom"+"WesternUnion"+"~$30 za USPS". Ako ti se isplati - onda vredi chekati ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Kad je Western Union poceo da radi transfer iz Srbije (znam da je ka tamo bilo moguce odavno, ali ne od tamo zbog bankarske regulative)?
Sto se patika tice, zar nije bolje sacekati PayPal, pa onda milina - narucujes odakle hoces i to po mnogo boljim cenama? Ne secam se tacno detaljnih vesti o tome, ali cini mi se da je April 2010 bio u opticaju (ako se usvojila promena bankarskog zakona). Iju, sto nisam u toku ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam kada je pocheo, mozhda u 2009. Ni ja nisam znao da je mogucje iz Srbije, ali sada iz bilo koje poshte mozhesh poslati u inostranstvo.
http://www.transfernovca.rs/
|
||||
|
||||
![]()
Navodno PAy Pal jos ne razmislja da omoguci srpskim prevarantima da salju pare na taj nacin... Mnogo smo nesigurni, ma sta to znacilo...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Jos prosle godine pocelo je usladjivanje bankarskog sistema zahtevima PayPal-a, a odrzana je i konferecija u BG na kojoj su ucestvovali celni ljudi eBay-a, PayPala i naseg ministarstva za informatiku i telekomunikacije. Navodno bicemo dodati na PayPal listu u 2010.
http://www.24sata.rs/specijal.php?id=67822
|
|||
|
|||
![]()
Evo da ne otvaram novu temu ovdje ću vam postaviti pitanje.
Zanima me koliko je najjeftinija poštarina iz USA za Hrvatsku? Znam da dosta ovisi iz kojeg dijela USA pa bi voljela čuti od vas koji tamo živite koliko bi iz vašeg mjesta došla poštarina. Naime mi dosta naručujemo preko eBaya i to pretežno iz Kine jer je besplatna poštarina. Međutim nalazimo dosta povoljnih stvari is US ali poštarina je veća nego što košta željeni artikel i uz to još lupaju i import charges. U biti mene zanima evo konkretno za recimo djelove za mobitele, ili pokvaren mobitel, slupan itd, ili recimo jedan komad odjeće i tako tome slično. Znači ništa ogromno ni teško ni u većoj količini. Evo recimo za neki mali dio za mob koji košta recimo 2-3 dollara i teži možda svega 2-3 grama oni stave poštarinu od 25-30 dollara + još toliko za import charges. To mi nekako nema smisla.
|
|||
|
|||
![]()
Nina-Nina
postarinu mozes vidjeti ovdje: usps.com (calculate price) : za slanje u Hrvatsku: http://pe.usps.com/text/Imm/ce_016.htm#ep3134270 http://postcalc.usps.com/ a kad odes na ovo calculate price i izaberes Croatia, najmanja cijena koju sam ja nasla je $25.00, znaci nije do prodavca nego do poste(postarine) Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Razlika u cijeni je da li se posiljka salje obicnom postom, ili preporuceno, ili kurirskom sluzbom
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ako neko zna | veselina77 | Stare teme | 21 | 11.11.2009 17:30 |
![]() |