![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Na drugu stranu, to opet ne znaci da cemo mi, koji bi zeljeli jos jednu sansu slijedece godine, biti izvuceni. Mozda to samo produzava agoniju. Neki od nas su vec poslali pisma na par adresa ali je gospodarima sudbine lutrije bitno misljenje njihove domace javnosti i naravno, njihovih predstavnika. Nesto ce se sigurno promjeniti, a sta, mislim da cemo imati jasniju sliku za mjesec-dva. Citao sam da senat drze republikanci a kongres demokrate, i da bi 'gang of eight' zeljeli da zakon prodje u senatu sa bar 70 glasova a ne 61 koliko je minimum za prolazak, kako bi prije konacnog glasanja u kongresu poslali sliku i javnosti i kongresu da je velika vecina za takvo rjesenje. Ostaje nam samo da cekamo i nadamo se.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ja bih licno zelio da je tako, ali ima i ona druga strana, tih 50 dolara je u pojedinim dijelovima Afrike i Azije necija mjesecna plata. Time ne bi davali jednake sanse svima i to bi rusilo koncepciju lutrije. BTW, citam maloprije na jednom od sajtova agencija koje naplacuju uslugu za Green Card Lottery da se kandidati sto prije prijave i da ce izvucenima dati besplatnu kartu za USA . Namirisali ukidanje pa da izvaraju narod sto vise.
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ipak, jedno je uplatiti za nesto sto je jako, jako neizvjesno, a drugo ako si to vec dobio, onda ces kopati rukama i nogama da namaknes te pare za pocetak - da prodas sve, posudis, ukrades ili sta vec
|
||||
|
||||
|
Koliko sam ja citao, izvesno je da se lutrija ukida.
Skoro svi su za reformu - i republikanci, i demokrate, i sve kompanije (posebno tech), i univerziteti/koledzi (http://www.americanimmigrationcounci...ricas-scholars), ... Protiv su jedino neka udruzenja crnaca koji lobiraju za afrikance (koji cine skoro 50% dobitnika) i neke demokrate (ne zbog lutrije nego zato sto sama reforma nije dovoljno sveobuhvatna, kompletna) i hard-core republikanci (valjda se gade legalizacije ilegalaca, posebno latino porekla). Imate neku peticiju ovde ali mislim da je uzaludno...
|
|||
|
|||
|
e pa dobro to je to sto nam treba takva peticija. Hvala sto si podelio. Mislim da bi mogli da potpisemo samo sto treba takva peticija i za dovodjenje roditelja...mislim wtf.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
ali oni se ovde traze poboljsanje imigracionog sistema, a ne ukidanja raznih nacina imigracije A amerika je to sto jeste, imigrantska drzava i to ne moze da se promeni |
|
|
||||
|
||||
|
Profesuri su za novi zakon - reformu (zabole ih za lutriju) a sastavni deo reforme je ukidanje lutrije...
|
|||
|
|||
|
A da li mozda postoji negde detaljno sta zadrzi reforma sto se tice studenata , posto pripadam toj kategoriji
|
|
|
||||
|
||||
|
Imas ovde predlog zakona. Od onog sto sam citao prethodnih par dana, postoji mogucnost da STEM diplomci automatski dobiju GC ali o tome se jos raspravlja. Ne znam da li ce biti povecana kvota za F1, dok za H-1B hoce...
Google-aj, jbg, stvarno ne znam detaljnije
| Display Modes | |
|
|
|