ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.05.2013, 23:03
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
Bas tako.
Najbolje sto se u ovoj situaciji moze izvuci za igrace lutrije koji ne budu izvuceni ovog prvog maja je da proces dogovaranja i glasanja pred kongresom i uopste kompletna ta birokratija koju prati izglasavanje zakona uspori toliko da se doceka prijavljivanje za dv-2015 jer koliko sam ja shvatio procese koji su zapoceti nece obarati.

E sad, postavlja se pitanje, ako budu zatrpani mailovima, da li ce ih to usporavati jer ce hteti da sve iscitaju i cuju misljenja ili ce ih to pozurivati da sto pre prekinu spam koji im zatrpava mail box.
Mislim da se o prijedlogu glasa u junu. Bilo bi dobro da se rasprava malo razvuce i da se novi imigracioni zakon ne donese do usvajanja budzeta za novu fiskalnu godinu(2015) sto bi valjda trebalo da bude do pocetka oktobra.

Na drugu stranu, to opet ne znaci da cemo mi, koji bi zeljeli jos jednu sansu slijedece godine, biti izvuceni. Mozda to samo produzava agoniju.

Neki od nas su vec poslali pisma na par adresa ali je gospodarima sudbine lutrije bitno misljenje njihove domace javnosti i naravno, njihovih predstavnika. Nesto ce se sigurno promjeniti, a sta, mislim da cemo imati jasniju sliku za mjesec-dva.

Citao sam da senat drze republikanci a kongres demokrate, i da bi 'gang of eight' zeljeli da zakon prodje u senatu sa bar 70 glasova a ne 61 koliko je minimum za prolazak, kako bi prije konacnog glasanja u kongresu poslali sliku i javnosti i kongresu da je velika vecina za takvo rjesenje.

Ostaje nam samo da cekamo i nadamo se.
Staro 02.05.2013, 23:13
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
mogu uvest neku novcanu cifru u svrhu pokrivanja troskova lutrije
E bas tako, mogli bi, i tako bi se rijesili onih sto ispune aplikaciju iz zezanja.
Ja bih licno zelio da je tako, ali ima i ona druga strana, tih 50 dolara je u pojedinim dijelovima Afrike i Azije necija mjesecna plata. Time ne bi davali jednake sanse svima i to bi rusilo koncepciju lutrije.

BTW, citam maloprije na jednom od sajtova agencija koje naplacuju uslugu za Green Card Lottery da se kandidati sto prije prijave i da ce izvucenima dati besplatnu kartu za USA . Namirisali ukidanje pa da izvaraju narod sto vise.
Staro 03.05.2013, 00:40
Charlie's Avatar
Charlie Charlie je offline
Drug član

Datum prijave: 31.10.2011
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
mogu uvest neku novcanu cifru u svrhu pokrivanja troskova lutrije
To ce nam nas pravni savetnik rasvetliti

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cosmo Prikaz poruke
E bas tako, mogli bi, i tako bi se rijesili onih sto ispune aplikaciju iz zezanja.
Ja bih licno zelio da je tako, ali ima i ona druga strana, tih 50 dolara je u pojedinim dijelovima Afrike i Azije necija mjesecna plata. Time ne bi davali jednake sanse svima i to bi rusilo koncepciju lutrije.
Slazem se s tobom za Afriku i Aziju, al zar to ne bi znacilo da oni ne bi imali novca ni da zapocnu zivot u Americi, sto automatski znaci da ce odmah pasti na teret drzave. Mozda pogresno razmisljam, al ipak, to mi ne ide u glavu nikako. Ako nemas $50 godisnje da das za lutriju kako ces imati xyz dolara da zapocnes zivot ( svestan sam da sam istu ovu recenicu vec rekao).
Reply With Quote
Staro 03.05.2013, 01:34
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Charlie Prikaz poruke
To ce nam nas pravni savetnik rasvetliti

Slazem se s tobom za Afriku i Aziju, al zar to ne bi znacilo da oni ne bi imali novca ni da zapocnu zivot u Americi, sto automatski znaci da ce odmah pasti na teret drzave. Mozda pogresno razmisljam, al ipak, to mi ne ide u glavu nikako. Ako nemas $50 godisnje da das za lutriju kako ces imati xyz dolara da zapocnes zivot ( svestan sam da sam istu ovu recenicu vec rekao).
U pravu si, nije ni meni jasno kako neki odu, ali valjda imaju familiju, spremni su na neki low-life a ne kao nas prosjecan covjek koji ipak ide sa nekom sumom novca.

Ipak, jedno je uplatiti za nesto sto je jako, jako neizvjesno, a drugo ako si to vec dobio, onda ces kopati rukama i nogama da namaknes te pare za pocetak - da prodas sve, posudis, ukrades ili sta vec
Staro 03.05.2013, 02:56
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Koliko sam ja citao, izvesno je da se lutrija ukida.
Skoro svi su za reformu - i republikanci, i demokrate, i sve kompanije (posebno tech), i univerziteti/koledzi (http://www.americanimmigrationcounci...ricas-scholars), ...
Protiv su jedino neka udruzenja crnaca koji lobiraju za afrikance (koji cine skoro 50% dobitnika) i neke demokrate (ne zbog lutrije nego zato sto sama reforma nije dovoljno sveobuhvatna, kompletna) i hard-core republikanci (valjda se gade legalizacije ilegalaca, posebno latino porekla).
Imate neku peticiju ovde ali mislim da je uzaludno...
Staro 03.05.2013, 03:15
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

e pa dobro to je to sto nam treba takva peticija. Hvala sto si podelio. Mislim da bi mogli da potpisemo samo sto treba takva peticija i za dovodjenje roditelja...mislim wtf.
Reply With Quote
Staro 03.05.2013, 09:57
VectorZz VectorZz je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Homer Simpson Prikaz poruke
Koliko sam ja citao, izvesno je da se lutrija ukida.
Skoro svi su za reformu - i republikanci, i demokrate, i sve kompanije (posebno tech), i univerziteti/koledzi (http://www.americanimmigrationcounci...ricas-scholars), ...
Protiv su jedino neka udruzenja crnaca koji lobiraju za afrikance (koji cine skoro 50% dobitnika) i neke demokrate (ne zbog lutrije nego zato sto sama reforma nije dovoljno sveobuhvatna, kompletna) i hard-core republikanci (valjda se gade legalizacije ilegalaca, posebno latino porekla).
Imate neku peticiju ovde ali mislim da je uzaludno...
Cek , ja sad procitah ovaj tekst ciji su potpisnici predstavnici univerziteta , predpostavljam, ne vidim da se zale na DV, vec vise na sam imigracioni sistem koji onemogucava studentima da koji dodju da studiraju u usa, tu i ostanu i doprinesu ekonomskom napretku u vreme krize; ispravite me ako gresim
ali oni se ovde traze poboljsanje imigracionog sistema, a ne ukidanja raznih nacina imigracije

A amerika je to sto jeste, imigrantska drzava i to ne moze da se promeni
Reply With Quote
Staro 03.05.2013, 10:08
Homer Simpson's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Profesuri su za novi zakon - reformu (zabole ih za lutriju) a sastavni deo reforme je ukidanje lutrije...
Staro 03.05.2013, 10:11
VectorZz VectorZz je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2013
Nepromenjeno

A da li mozda postoji negde detaljno sta zadrzi reforma sto se tice studenata , posto pripadam toj kategoriji
Reply With Quote
Staro 03.05.2013, 10:36
Homer Simpson's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Imas ovde predlog zakona. Od onog sto sam citao prethodnih par dana, postoji mogucnost da STEM diplomci automatski dobiju GC ali o tome se jos raspravlja. Ne znam da li ce biti povecana kvota za F1, dok za H-1B hoce...
Google-aj, jbg, stvarno ne znam detaljnije

Pravila pisanja