![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Pitanja i odgovori - Q&A » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
pa odgovaras na ono pitanje koje je i postavljeno. gdje TRENUTNO zivis, znaci u trenutku prijave.
|
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo ljudi imam par pitanja ako neko moze da mi odgovori naime,
Moj drug treba uskoro na intervju i ima par problema sa dokumentima radi se o tome. On je zivio u dva razicita grada u Bosni od svoje 16god a rodjen je u Sarajevu posto mu treba potvrda iz policije on se obratio policijskoj upravi grada gdje trenutno zivi i oni su mu rekli da tu potvrdu izdaje policijska uprava grada gdje je rodjen tj Sarajevo ali on dana svog zivota nije zivjeo u Sarajevu ne znam kako sad to da objasni konzulu ima tu potvrdu iz Sarajeva ali ne iz gradova gdje je zivjeo i gdje i danas zivi nelogicno. Drugo na diplomi od srednje skole mu ne pise da je redovno zavrsio skolu iako jeste sta sad tu da se radi. Njegova zena je beneficiary ali ona nece sad da ide s njim zbog zdravstvenih razloga pa da li i ona treba da ide s njim na intervju i da to kaze konzulu ili on moze sam na intervju i da on kaze konzulu zbog cega ona sad ne moze da ide. Molim vas da mi neko prosvijetili.Thanx |
|
|||
|
|||
![]()
1. nema veze što nije nikada živio u Sarajevu - po zakonu u BiH uvjerenje o nekažnjavanju se vadi po mjestu rođenja, nema veze da li tamo ikada živio ili ne. Isto tako u slučaju da dođe nekada do kažnjavanja ti podaci se šalju u mjesto rođenja i oni zavedu u knjige. Nema potrebe konzulu bilo šta objašnjavati, znaju oni to sve.
Osim toga - zlatno pravilo za intervju i bilo kakve druge razgovore sa njima i u inostranstvu a i u Americi: kada te službenici nešto pitaju onda isključivo odgovarati samo na postavljena pitanja i što kraće. Ako te pita kako se zoveš kažeš zovem se XY bez onog ali znaš neki me zovu i AB jer je se u mede djed zvao tako bla bla... kratki i jasni odgovori. 2. Nema veze što ne piše kako je završio srednju školu. Bitna je diploma da je završio srednju. 3. Žena ne mora da ide sada ukoliko ne želi ALI MORA otići na intervju inače neće dobiti vizu i poslije onda puno veći problemi ako nekada htjedne otići. Isto tako kada se viza dobije ima 6 mjeseci da ode i da je aktivira, nakon toga se opet može vratiti nazad. Ima kako to sve funkcionira detaljno opisano u forumu. Uglavnom ono najvažnije je da ona mora otići sa njim na intervju. |
|
|||
|
|||
![]()
Johnywalker hvala ti puno na odgovorima sada mi je jasno to sve...
Ali sto se tice njegove zene znamo to sve da ona ima pravo da idem s njim i ako ne ode na intervju da nece dobiti vizu problem je u tome sto je ona njemu rekla da nece nikako da ide u Ameriku niti bi kada poslje isla. Nju viza ne zanima. Pa me zato interesuje da li je njezino prisutsvo obavezno tokom intervjua jer je beneficiary.Da mu nece praviti problem sto ona nije tu zbog toga pitam nisam nigdje na forumu nasao ovakav slucaj zato mi nije jasno. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
E super onda ma zena je loseg zdravstvenog stanja ovdje je na ljecenju i ne ide joj se a sta ce poslje biti tko zna.Bas to i jeftinije ce proci.
Hvala ti puno.Bas si nam pomogao oko nedoumica ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo jludi hteo bih da pitam, kad se promeni adresu na boraviste, dal se treba smeniti i ID i Vozacka dozvola.
Stvar je u tomo da ja i supruga smo predhodno ziveli na jedno adresi, a sada smo se preselili na drugoj adresi i naravno to smo prijavili USCIS, e sada mene zanima dal treba da promenimo i nasoj ID i vozacke dozvole i na njima da imamo nasoj novoj adresi ili to je nezadozitelno pozz i ako neko zna moleo bih za pomos |
![]() |
Tags |
pomoc, srbija, trenutno u americi, usa, zelena karta |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
par pitanja za novajliju.. | sasha8338 | Stare teme | 3 | 20.03.2013 14:00 |
Par pitanja i tako :) | Leona | Vaša strana | 34 | 27.11.2008 23:57 |
Odgovori iz ambasade (o adresama i formularima) | Misa | Prva koverta | 1 | 02.06.2008 22:32 |
Neki odgovori iz ambasade | neky | Prva koverta | 4 | 25.05.2008 09:08 |
![]() |