Citat:
Prvobitno poslao korisnik Promenada
Mislim da ljudi imaju pogresan utisak o Srbiji jer zive tu i proveli su godine kada je stvarno bilo zajebano. Mada kad pogledas zivot u US ako nisi u top 1% je isto zajebano. Ako si "prosek" onda je to i losije od Srbije. Tako da ja ne bi preporucivao dolazak osim u nekim okolnostima tipa specijalizovano znanje koje ne moze da se primeni u Srbiji i slicno.
Ima pozitivnih strana ali ima i mnogo negativnih. Evo nekih negativnih.
Odmora nema. Cesto moras dva posla da radis. Porodiljsko ne postoji osim ako ne radis za top 3-4 IT firme. Zubari kostaju toliko da je to uzas tj da mozes u bankrot od toga. Rizik gubitka posla je da ides direktno u bankrot ako ne nadjes drugi odmah. Obdaniste za decu kosta uzasno mnogo. Skole su uzas osim ako nemas $$$ za privatne (a gotovo je izvesno da necete imati za privatne).
Naravno ljudi koji bi tek da dodju nista od ovoga nece zeleti da cuju pa tako da ce morati sami da se uvere 
|
Ne znam odakle ti ove info, tj gde zivis, ali:
Odmora ima, samo zavisi u kojoj kolicini, zenina sestra na svake dve nedelje dobija dan godisnjeg (26 radnih dana godisnje) + placeno bolovanje, neko ima 14 dana, neko 21. Ne znam ni jednu osobu koja radi dva posla, osim ako nisu part time. Porodiljsko svakako ne postoji u meri kao u Srbiji, ali svuda ga ima, zavisi samo u kolikom trajanju (neke firme daju dobre beneficije). Dvoje ljudi sa satnicama od 25-30$ mogu da zive u normalnim drzavama 20 puta bolje nego u Srbiji.