ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Trogodisnja srednja skola » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.09.2015, 08:16
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Ok, možda sam malo nervozno reagovao, i izvinjavam se zbog toga. Sećam se da je ove godine bilo pitanja i dilema u više postova vezano za zadovoljenje kriterijuma ako postoji pauza između trogodišnje srednje škole i više škole, a onda je nekoliko ljudi potvrdilo da su dobili zelene karte sa sličnim situacijama pauziranja između srednje i više (postovi o tome su pisani ove 2015. godine). Moguće je da ti postovi nisu postavljeni ovde i pod ovom temom, već u nekim drugim temama (ne sećam se). Sećam se da postoje potvrde ljudi sa ovakvim situacijama u školovanju da su dobili zelene karte i da je bilo sve ok. Postojala je dilema u vezi ovoga, a nakon tih potvrda, više nema dileme. Ako ste završili višu školu, zadovoljavate kriterijum (i nema veze da li ste pauzirali ili ne).

Sa druge strane, ako posle III stepena, vanredno završite 4. godinu i steknete IV stepen (vanredno), nećete zadovoljiti kriterijum za vizu (pre par dana u jednoj grupi na fb-u, pročitao sam komentar osobe koji je nedavno napisan, i čovek je u komentaru potvrdio da je imao baš takav slučaj i da je bio izvučen u DV 2014 i da je odbijen za vizu - imao je III stepen, pa vanredno završio 4. godinu za IV stepen).
Tvoj slučaj je ok i nemaš razloga za brigu. Želim ti sreću, pozdrav...
E na ovo pitanje o vanrednom 4, stepenu cu odgovoriti na ovom forumu LICNO za 20 dana , posto imam takav slucaj. Nisam uvjeren da je to tako posto na njihovom sajtu pise ekvivalent 12 godisnjeg skolovanja a ne kontinuitet skolovanja.
Ako moze link grupe na faceboku na facebooku da vidim gdje to pise?
Pisao sam email i ambasadi u Sarajevu i Beogradu pitao za moj slucaj i dobio odgovor iz Bg da ne ispunjavam uslov a ambasada u SA me uputila na neke linkove.
Fakultet upisao sa tom diplomom i nikada nisam imao problema ali sada ce to biti problem ali necu jos dugo cekati na odgovor.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 21.09.2015, 08:50
pelcer224 pelcer224 je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2013
Nepromenjeno

Sta znaci fakultet upisao sa tom diplomom? Jesi li zavrsio fakultet ili nisi (najvece obrazovanje ostalo vanredno 4. razred)?
Reply With Quote
Staro 21.09.2015, 08:54
kdragan77's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pelcer224 Prikaz poruke
Sta znaci fakultet upisao sa tom diplomom? Jesi li zavrsio fakultet ili nisi (najvece obrazovanje ostalo vanredno 4. razred)?
Nisam zavrsio fakultet Ali opet ne vidim razlog odbijanja.
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 21.09.2015, 10:41
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
E na ovo pitanje o vanrednom 4, stepenu cu odgovoriti na ovom forumu LICNO za 20 dana , posto imam takav slucaj. Nisam uvjeren da je to tako posto na njihovom sajtu pise ekvivalent 12 godisnjeg skolovanja a ne kontinuitet skolovanja.
Ako moze link grupe na faceboku na facebooku da vidim gdje to pise?
Pisao sam email i ambasadi u Sarajevu i Beogradu pitao za moj slucaj i dobio odgovor iz Bg da ne ispunjavam uslov a ambasada u SA me uputila na neke linkove.
Fakultet upisao sa tom diplomom i nikada nisam imao problema ali sada ce to biti problem ali necu jos dugo cekati na odgovor.
Naravno da može, poslaću ti link, ali da bi pročitao to moraš se prethodno učlaniti u tu grupu na fb-u (tj. moraš se prijaviti, pa sačekati da ti neko od admina odobri prijem u grupu) . Da ne bude da reklamiram neke grupe na fb-u ili slično, i da bih izbegao da se ovde javno i bez njegove dozvole ovde vide ime i prezime tog čoveka, poslaću ti link grupe u privatnoj poruci, kao i neke printscreen-ove šta je čovek napisao (da možeš da pročitaš to, i pre nego što ti admini odobre prijem u grupu).

I konačno, možeš i da kontaktiraš tog čoveka privatnom porukom na fb-u, pa ga pitaj o svim detaljima na intervju, itd...Čovek je u 2 komentara potvrdio ovo što sam naveo (i pošto nije zadovoljio kriterijum, njemu nije odobrena viza, pa vize nisu dobili ni njegova žena, ni deca - prethodno je platio sve takse i lekarske preglede, ali je napisao, parafraziram: da mu nije žao zbog tog bačenog novca, jer mu je vreme dok je čekao bilo najsrećnije vreme, i da se svsve što je napisao, itd...
Osim ovog slučaja, videćeš komentare i drugog čoveka koji je takođe odbijen na intervjuu, i to u septembru ove godine (bila je izvučena njegova supruga, a supruga je imala 3. stepen, pa je pokušavala da dokaže da poseduje dve godine iskustva u visokostručnim poslovima, ali nije uspela i cela porodica je odbijena).
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Staro 21.09.2015, 11:56
kdragan77's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Evo sada sam poslao zahtjev za grupu a vidio sam i tvoje poruke koje su me malo razocarale ali jos postoji nada . Jos 20 dana pa cu znati , znam da trebam dati lovu ali spreman sam posto ovakva sansa se tesko moze ponoviti. Da sam znao da postoji taj uslov "redovno u kontinuitetu skolovanje " ne bih se ni prijavljivao i dovodio u ovakvu situaciju. Sve je ovo diskreciono pravo konzula koliko se meni to cini ali dobro
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 11:25
vanjaiigor vanjaiigor je offline
Član

Datum prijave: 01.09.2015
Nepromenjeno

Da li mi neko može odgovoriti ima li svrhe aplicirati - mesar, zanat je u pitanju, 15 godina radnog iskustva u struci? Hvalaaa
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 18:05
Gromacha Gromacha je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2015
US lokacija: Chicago, IL.
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Mislim da ti nije bitno koje je zanimanje. Uvjet ti je srednja skola 4. stupanj (minimalno) i da nisi nikad kaznjavan( u smislu da nisi bio osudivan za neko kazneno djelo).
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 19:40
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vanjaiigor Prikaz poruke
Da li mi neko može odgovoriti ima li svrhe aplicirati - mesar, zanat je u pitanju, 15 godina radnog iskustva u struci? Hvalaaa
vanjaiigor,
nažalost, nema nikave svrhe da se prijavljuješ sa III stepenom i sa iskustvom na poslovima mesara. Možeš imati i 50 godina iskustva, ali poslovi mesara svrstani su u zoni 2 poslova, a zahteva se iskustvo u poslovima iz zone 4 ili 5.

Pogledaj link za posao mesara:
http://www.onetonline.org/link/summary/51-3021.00

Možeš pronaći i slične poslove, ali svi ti poslovi nalaze se u zonama 1 i 2 (a, to ne zadovoljava).
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Staro 01.10.2015, 12:27
Mrs.Ryan's Avatar
Mrs.Ryan Mrs.Ryan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2015
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
zahteva se iskustvo u poslovima iz zone 4 ili 5.
Na jednom forumu nadjoh da se uz treci stepen boduju samo poslovi SEDME grupe, pa mi sada ovo nije jasno?
Gde mogu da vidim koji poslovi ispunjavaju uslov za lutriju?
I sta je potrebno od dokumenata da se to dokaze?
CN 2016EU00001xxx
11.07.2015. Poslat DS-260
10.10.2015. Ponovo poslat DS-260
06.01.2016. Intervju
18.04.2016. Vize odobrene
Reply With Quote
Staro 01.10.2015, 13:42
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Requirement #2:
Each DV applicant must meet the education/work experience requirement of the DV programby having either:
at least a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12 year course of formal elementary and secondary education;
OR
two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years of training or experience to perform. The U.S. Department of Labor’s O*Net Online database will be used to determine qualifying work experience.

http://www.onetonline.org evo link, potrazi svoj posao, pri kraju stranice imas summary, gdje pise zona i SVP range. Moras imati zonu 4 ili 5, range 7 ili vise

Citat:
6.
What occupations qualify for the DV program?
The U.S. Department of Labor’s (DOL) O*Net OnLine database will be used to determine qualifying work experience. The O*Net OnLine database categorizes job experience into five “job zones.” While many
occupations are listed on the DOL website, not all occupations qualify for the DV program. To qualify for a DV on the basis of your work experience, you must have, within the past five years, two years of experience in an
occupation classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher.
If you do not meet the requirements for education or work experience, your entry will be disqualified at the time of your visa interview, and no visas will be issued to you or any of your family members.
7.
How can I find the qualifying DV occupations in the Department of Labor’s
O*Net OnLine database? When you are in O*Net OnLine , follow these steps to determine if your occupation qualifies:
1.
Under “Find Occupations” select “Job Family” from the pull down menu;
2.
Browse by “Job Family,”make your selection, and click “GO”;
3.
Click on the link for your specific occupation; and
4.
Select the tab “Job Zone” to find the designated Job Zone number and Specific Vocational Preparation (SVP) rating range.
As an example, select Aerospace Engineers. At the bottom of the Summary Report for Aerospace Engineers, under the Job Zone section, you will find the designated Job Zone 4, SVP Range, 7.0 to < 8.0.
Using this example, Aerospace Engineering is a
qualifying occupation.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja