ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 19.12.2009, 08:29
kowac kowac je offline
Član

Datum prijave: 13.12.2009
Nepromenjeno

Pa sta bi,pitao sam,pa eto.Nemogu to promjeniti.Ako ti neodgovara City Lights,jedino rijesenje da neposjecujes ovu temu.
Reply With Quote
Staro 24.12.2009, 13:28
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

A kako je nelegalno ozeniti se i dobiti papire,tanka je granica za ove slucajeve
Reply With Quote
Staro 24.12.2009, 20:33
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kowac Prikaz poruke
A kako je nelegalno ozeniti se i dobiti papire,tanka je granica za ove slucajeve
Jedno je ozeniti se i dobiti papire, drugo je ozeniti se iskljucivo zato da bi se papiri dobili. Ako te provale u ovom drugom slucaju, zabranice ti da ikada vise udjes u drzavu (verovatno postoje i jos neke kazne...nisam upucen toliko).

Meni nije jasno sto si ti zapeo da bas na taj nacin odes u USA. Postoje gomila drugih jednostavnijih i legalnih nacina da se ovde dodje. Rekao si da imas tog nekog rodjaka, koji ce ti "srediti" stvar i koji je ovde uspesan. Pa zar nije lakse (i jeftinije) da ti nadje neko sponzorstvo za J-1 itd. Ajd jos da si samac (i bez deteta), pa kud i kamo....ovako treba oboje da se razvedete, oboje da se vencate ovamo za neke strance....pa onda ponovo celu proceduru da prodjete, da bi se opet kroz pitaj boga koliko godina ponovo vencali. I uz sve to, da nikome ne bude sumnjivo.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 25.12.2009, 08:16
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

U principu naisao sam na puno razlictih slucajeva vezano uz ovo,svakakvih slucajeva sam se naslusao i nije to toliko godina koliko ti spominjes,i sustina svega je da se sve dobro izdogovara i uveze prije pocetka procesa,svatko od Nas ima razlicita iskustva i slusao je razne price po pitanju ovog nacina odlaska,a za J-1 neznam nisam se informisao kako to fukcionise,kod mene su sve opcije otvorene,bila je jedina i ova sa zelenom lutrijom,ali vidim da se nemogu vise oslanjati samo na nju,jer je to ipak lutrija,a nesto nemam pozitivna iskustva sa lutrijama.
Reply With Quote
Staro 25.12.2009, 13:12
City Lights's Avatar
City Lights City Lights je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: come what may
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Ako te provale u ovom drugom slucaju, zabranice ti da ikada vise udjes u drzavu (verovatno postoje i jos neke kazne...nisam upucen toliko).
Uz to ide i do 5 godina zatvorske kazne te $250,000 novčane kazne.
Reply With Quote
Staro 25.12.2009, 21:22
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

Hvala na informaciji,ali koji su to dokazi koji mogu pobiti moju tvrdnju da ja to nisam uradio iz pravih razloga
Reply With Quote
Staro 25.12.2009, 23:04
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Probaj da ne gledash u svoj primer, nego da uzmeš (recimo) fiktivni primer osobe A i osobe B koje ću nazvati ''Marko'' i ''Marija'', koji pritom žele da urade isto što i ti, samo da bude lakše.

Početne predpostavke:
1. Marko i Marija su 10 godina u bračnoj zajednici proveli u SFRJ (biraj zemlju),
2. Marko i Marija imaju zajedničke dece u tom braku, neka ih bude dvoje.

Kako teče pokušaj (realno jeste) obmane sistema:
1. Marko i Marija se razvode u SFRJ i deca se dele, jedno jednom, drugo drugom, nije ni bitan taj deo, ona su i dalje zajednička,
2. Marko zatraži US turističku vizu, sa nadom da će prvo nju dobiti, a posle i da će promeniti status. S druge (iste) strane, Marija čini isti postupak, i takođe se nada da će mali plan u USA uspeti.
3. I Marko i Marija dobijaju vize, vode decu sa sobom, ali kao turisti.
4. Marko se na svojoj strani fotografiše i radi na stvaranju ''velike ljubavi'' sa novom američkom ženom, a Marija sve to isto na svojoj strani, sa novim američkim mužem.
5. Dolaze oboje, zapravo svo četvoro (i braća ameri), do momenta kada treba zatražiti promenu statusa kod USCISa (US Citizenship And Immigration Services), i zatražite Green Card na osnovu braka sa američkim državljaninom.

Sve dokaze, i sva vaša dokumenta koja tom prilikom predate, i pre samih ispitivanja, pregleda i proverava USCIS službenik, kom je već preko glave i meksoša i turaka i ostalih...

Da si ti službenik, i dobiješ slučaj Marka i Marije da rešavaš, kako bi ti izgledalo?
Ne bih da te obeshrabrujem, ali samo da znaš da ni to nije tako lako kao što se čini.

Pozdrav.
Već dugo samo turista.
Reply With Quote
Staro 26.12.2009, 09:40
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Exclamation onako usput...

Cituckam ovu temu dok sam na odmoru, pa reko' da se prikljucim, kad vec bdim nocima...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nevena Prikaz poruke
...kao što dejančić reče, ovaj se forum odnosi isključivo na zvaničnu lutriju koju organizuje vlada USA...
Uskoro cemo poceti polako da doticemo i ostale vidove imigracije, bar na glavnom delu sajta... onda ce i forum to verovatno pratiti...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Moje misljenje je da to sto ti hoces da uradis nije puno nelegalno.. mozda samo malo.. imas ovde dosta ljudi koji su se ozenili nakon sto su dobili prvu kovertu. Za njih niko ne misli da su to uradili radi papira Mozda je i to ilegalno? Ko ce ga znati...
A ne, to nikako. Ljudi se uzimaju dok jos nisu pod okriljem americkih zakona; zato konzul na intervjuu doooobro proverava da li ste se uzeli jer zelite zajedno da emigrirate ili se grbavite. Ako se otkrije da grbavite, gubite sva prava...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Imali smo vec postove slicne sadrzine i reakcija je bila slicna kao kod tvog posta jer je, koliko sam razumeo, server na kome je ovaj forum je u USA, deo mora da bude na engleskom , predpostavljam zbog njihove kontreole (CIJA, snajka, upropastili pola sveta), a da ne bi bilo ikakvih problema za gazdu foruma, posledicno i sve nas koji smo na njemu, ljudi su malo oprezni kada su neke ovakve, kao sto je vec napomenuto ilegalne stvari u pitanju. Nije problem da li je to malo ili puno ilegalno, u svakom slucaju je planirano krsenje (izvrdavanje?) zakona i kao takvo nije bas za javnu diskusiju. Imaj to u vidu kada postujes, jednom si vec napisao, ljudi su videli, nema potrebe da ponavljas, ko zna da li je negde neki pratilac setovan da trazi reci "brak", "papiri", "dozvola", "ulazak", "viza", "drzavljanstvo" i sl.
Sad sam ja paranoican...
Pa jesam li ti lepo rekao da ne otkrivas ljudima da ne piskaram vec neko vreme kad se ne mere to iz "Gitma", a?

Inace, dread je u pravu sto se tice jednog vrlo malog dela (jer Analytics kaze da nas sa .gov domena ne posecuju): necemo davati savete za krsenje zakona (cak sta vise, brisace se verovatno). Bas iz tog razloga sto ne zelimo da se vucemo po sudovima (nije to zdravo ovde, uopste!), kad se vec organizujemo kako bismo mogli da budemo od mnogo vece koristi posetiocima sajta...
2010-ta ce biti godina velikih promena. (al' zvucim ko politicar, iju!)

Kowac (svoje srece, lol, mlogo dobra fora), nazalost, ljudi su ovde u pravu.
To o cemu pricas je krivicno delo, te odmah u startu moram da ti kazem da to ne preporucujem. Dreamer ti je dao koristan savet, da pokusate da potrazite neku drugu, legalnu varijantu... Krsenje zakona u SAD vodi samo na dva mesta: u tjorku ili na ulicu.

Ako ti (ili kome drugom) treba imigracioni advokat, mogu da ti posaljem info i naseg lika ako ti vise odgovara na nasem da se dopisujes, i amera. Drmni(te) me na PM ako treba (dok ne plate da ih oglasavamo na sajtu).
Ne zaboravite samo da su advokati ovde vrlo shturi u davanju saveta - jer to se placa. Tako da tesko da cete moci da ih "gnjavite" pitanjima bez nadoknade...

Vidimo se opet kad se vrnem.

Saludos desde México!
Staro 26.12.2009, 21:01
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

dare ns hvala brate na savjetima postujem te sto hoces da me odgovoris od ovoga,i imam ja jos par opcija prije ovoga,ali mislim da ima jos verzija i redosleda tog postupka,ovo je jedna od najprovidnijih varijanti,ali hvala jos jednom na trudu.
Reply With Quote
Staro 26.12.2009, 21:04
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

srdjevic hvala znam brate koliko je nelegalno,a mozes mi poslati kontakte tih advokata,moze pomoci,ako ti nije problem.Hvala
Reply With Quote
Odgovori

Tags
kowac

Pravila pisanja