ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2011 Countdown » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 01.03.2010, 23:22
ISTRIJANKA ISTRIJANKA je offline
Član

Datum prijave: 01.03.2010
Nepromenjeno

Jao i ja cekam tako mi se to cini dugooooo.........
Staro 06.03.2010, 21:21
dobrad66's Avatar
dobrad66 dobrad66 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.03.2010
US lokacija: nadam se glendale arizona
YU lokacija: velika gorica hrvatska
Arrow rok trajanja green card vize

pozdrav iz velike gorice i ja sam učesnik u utrci za green card vizu DV-2011 pa me zanima ako je ta viza vredeća za 60 mjeseci a što kad isteknepošto ja imam nameru da prodam kuću i odlazim za stalno pa makar i govna jeoa imam i ženu i dvoje klinaca dali nakon toga te vraćaju natrag kući ili imaš pravo aplicirati za USA državljanstvo.pod uvjetom da si uzoran građanin.jer moram znati na što idem.bio sam na azilu u irskoj i taj sistem je živo sranje ne preporučam nikome stalno strepiš od deporta nemožeš da ideš raditi smjeste te u usrane kampove i slična sranja jer ako je to nešto slično onda je to promašaj bar za mene radije idem kao skiled worker za australiju.UNAPRED ZAHVALAN obradović dalibor
Staro 06.03.2010, 21:45
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dobrad66 Prikaz poruke
pozdrav iz velike gorice i ja sam učesnik u utrci za green card vizu DV-2011 pa me zanima ako je ta viza vredeća za 60 mjeseci a što kad isteknepošto ja imam nameru da prodam kuću i odlazim za stalno pa makar i govna jeoa imam i ženu i dvoje klinaca dali nakon toga te vraćaju natrag kući ili imaš pravo aplicirati za USA državljanstvo.pod uvjetom da si uzoran građanin.jer moram znati na što idem.bio sam na azilu u irskoj i taj sistem je živo sranje ne preporučam nikome stalno strepiš od deporta nemožeš da ideš raditi smjeste te u usrane kampove i slična sranja jer ako je to nešto slično onda je to promašaj bar za mene radije idem kao skiled worker za australiju.UNAPRED ZAHVALAN obradović dalibor
Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Green card predstavlja stalnu boravišnu dozvolu, imaš dozvolu da neograničeno ostaneš u USA + pravo da radiš.
Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.
Staro 06.03.2010, 22:29
dobrad66's Avatar
dobrad66 dobrad66 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.03.2010
US lokacija: nadam se glendale arizona
YU lokacija: velika gorica hrvatska
Thumbs up

[quote=dragance;14444]Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Green card predstavlja stalnu boravišnu dozvolu, imaš dozvolu da neograničeno ostaneš u USA + pravo da radiš.
Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.[/Q

HVALA PRIJATELJU! ja sam toga toliko pročitao da sam se skroz izgubio čim više blejim u ovaj ekran tim sam luđi.friško sam otkrio ovaj forum pa mi je sve neobično kako vi to objašnjavate u detalje korak po korak.na hrvatskom forumu niko ti ništa neće reć sve same gluposti 60 posto.JOŠ JEDNOM HVALA I NEMOJ ŠTA ZAMJERITI.pozdrav OBRADOVIĆ DALIBOR
Staro 06.03.2010, 23:13
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Dobrodosao na forum, Dalibore. Samo polako ne zuris se nigde, procitaj starije postove o proceduri i tekstove koji se nalaze na Naslovnoj strani i pojasnice ti se sve. Srecno.
Staro 07.03.2010, 01:18
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

[quote=dobrad66;14446]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dragance Prikaz poruke
Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.[/Q

HVALA PRIJATELJU! ja sam toga toliko pročitao da sam se skroz izgubio čim više blejim u ovaj ekran tim sam luđi.friško sam otkrio ovaj forum pa mi je sve neobično kako vi to objašnjavate u detalje korak po korak.na hrvatskom forumu niko ti ništa neće reć sve same gluposti 60 posto.JOŠ JEDNOM HVALA I NEMOJ ŠTA ZAMJERITI.pozdrav OBRADOVIĆ DALIBOR
Ma nema zameranja, u tvom je interesu da se naoružaš sa informacijama, a toga na ovom forumu zaista ima, ako treba pomoć uvek tu smo da pomognemo.
Staro 08.03.2010, 09:08
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Green Card se obnavlja na 10 godina, ako se ne varam, a vec posle 5 imas pravo da apliciras za drzavljanstvo, ukoliko si tokom svih prethodnih 5 godina boravio u USA barem 6 meseci i 1 dan svake godine. Obnavljanje se odnosi na one koji samo zele legalno da rade, a nece drzavljanstvo. Ako ozbiljno nameravas da se iselis, onda nemas problema, odradis svojih 5 godina, postanes drzavljanin i sve ti ravno... GC moze i da bude oduzeta ako pravis sranja i ne postujes zakone, sto mislim da ti ne pada na pamet...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 08.03.2010, 23:37
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Jeste da je tema "DV2011 Countdown " , tako da mislim da i ovo ulazi u nju.

Dokle ste stigli sa vizom dreadnot, kad je podizete i jeste se smislili gde ce te ?
Sto se "Countdown" tice ja pokusavam da ne razmisljam pa kad dodje da se "iznenadim" .
Staro 09.03.2010, 10:12
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

sledece nedelje cemo da zovemo da zakazemo datum viziranja. Jos uvek nemamo ni blagu predstavu gde cemo, trenutno saljem mailove svima koje znam u USA da vidim da li ima nesto u njihovom okruzenju sto bi mi odgovaralo i da li mogu negde malkice da "poguraju"

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 09.03.2010, 15:43
ferrigno's Avatar
ferrigno ferrigno je offline
Drug član

Datum prijave: 23.06.2009
US lokacija: bilo gdje samo da nije toplo
YU lokacija: Pula, HR
Nepromenjeno

Cekam tu kovertu ko sapeta puška.
Imam neki filing da će stići.
Zanima me ljudi, kako ide situacija ako si u vezi? Kada se moram oženit da bi i moja cura ušla u proceduru? Ili može nakon šta ja sve sredim ona dobit na moje ime, onako po zakonu, automatski?

Tags
dv-2011, dv2011

Pravila pisanja