![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » DV2011 Countdown » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Jao i ja cekam tako mi se to cini dugooooo.........
|
|
||||
|
||||
![]()
pozdrav iz velike gorice i ja sam učesnik u utrci za green card vizu DV-2011 pa me zanima ako je ta viza vredeća za 60 mjeseci a što kad istekne
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Green card predstavlja stalnu boravišnu dozvolu, imaš dozvolu da neograničeno ostaneš u USA + pravo da radiš. Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=dragance;14444]Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Green card predstavlja stalnu boravišnu dozvolu, imaš dozvolu da neograničeno ostaneš u USA + pravo da radiš. Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.[/Q HVALA PRIJATELJU! ja sam toga toliko pročitao da sam se skroz izgubio čim više blejim u ovaj ekran tim sam luđi.friško sam otkrio ovaj forum pa mi je sve neobično kako vi to objašnjavate u detalje korak po korak.na hrvatskom forumu niko ti ništa neće reć sve same gluposti 60 posto.JOŠ JEDNOM HVALA I NEMOJ ŠTA ZAMJERITI.pozdrav OBRADOVIĆ DALIBOR |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=dobrad66;14446]
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Green Card se obnavlja na 10 godina, ako se ne varam, a vec posle 5 imas pravo da apliciras za drzavljanstvo, ukoliko si tokom svih prethodnih 5 godina boravio u USA barem 6 meseci i 1 dan svake godine. Obnavljanje se odnosi na one koji samo zele legalno da rade, a nece drzavljanstvo. Ako ozbiljno nameravas da se iselis, onda nemas problema, odradis svojih 5 godina, postanes drzavljanin i sve ti ravno... GC moze i da bude oduzeta ako pravis sranja i ne postujes zakone, sto mislim da ti ne pada na pamet...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Jeste da je tema "DV2011 Countdown " , tako da mislim da i ovo ulazi u nju.
Dokle ste stigli sa vizom dreadnot, kad je podizete i jeste se smislili gde ce te ? Sto se "Countdown" tice ja pokusavam da ne razmisljam pa kad dodje da se "iznenadim" . ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
sledece nedelje cemo da zovemo da zakazemo datum viziranja. Jos uvek nemamo ni blagu predstavu gde cemo, trenutno saljem mailove svima koje znam u USA da vidim da li ima nesto u njihovom okruzenju sto bi mi odgovaralo i da li mogu negde malkice da "poguraju"
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Cekam tu kovertu ko sapeta puška.
![]() Imam neki filing da će stići. Zanima me ljudi, kako ide situacija ako si u vezi? Kada se moram oženit da bi i moja cura ušla u proceduru? Ili može nakon šta ja sve sredim ona dobit na moje ime, onako po zakonu, automatski?
|
|
![]() |