ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.12.2009, 15:59
el magico el magico je offline
Član

Datum prijave: 25.10.2009
Nepromenjeno

valjda im nisi dao PIN ili broj koji se nalazi iza kartice (Security Code ili sl.). However, pravac u banku i menjaj karticu, ee to se zove pravi Social Engineering... oprezno sa karticama i poverljivim podacima u US, ne šaljite ih mailom, sms-om ili slično...
03. 11. 2009. - Popunjeni formulari poslati u Kentaki
Reply With Quote
Staro 21.12.2009, 16:10
teodoraj teodoraj je offline
Član

Datum prijave: 20.12.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Da se nadovezem sa pitanjem, ako je gospodin dao broj visa kartice, pitam se da li mu moze pomoci da iz ovih stopa ode u banku, ugasi postojecu karticu i izvadi novu. Onako laicki razmisljajuci, verovatno ga moze kostati gasenje postojece i vadjenje nove kartice, ali bar nece brinuti da ce ga agencija kostati jos vise. A posle toga oni imaju broj nevazece visa kartice i mogucnost da preko njegovih licnih podataka pristupe samo njegovom novom broju ziro racuna koji im sigurno nece trebati... Jel sam u zabludi ili ima leka i za ovakve slucajeve?
ma ok je ,zvao sam banku i sve je uredu,takodje sam najavio moguce prevare.Nemoze neko da odobri neka sredstva ako ih nemam.
bez brige i hvala na upozorenju!!!
A sta sa ovim papirima sto ce mi stici kuci?
Reply With Quote
Staro 22.12.2009, 08:01
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

Teško da će ti nešto i stići. To je vjerovatno samo "kićenje i veličanje" priče o dobitku vize da bi ti nasjeo. Imaš na forumu primjer kako izgledaju papiri iz prve koverte.
Reply With Quote
Staro 29.05.2010, 20:41
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Ajde da ne otvaram novu temu, a da se malo smanji tenzija oko čekanja koverte, da malo priupitam koju pametnu na forumu!
Sinoć sam gledao film "Bolesno" od Michael Moore. To je onaj lik što pravi dokumentarne crnjake o svojoj državi. Sad će te reći ludak, napumpava priče itd.
Taj dokumentarac je posvećen zdravstvenom osiguranju u USA.
Opisuje da nema univerzalnog zdravstvenog osiguranja u USA, i onda odlazi u Englesku, Francusku, gdje je po njemu sve besplatno, full usluga, doktori puno zarađuju, bolovanja radnicima su duga i mjesecima... i tome slično.
Navodi primjere amerikanaca koje bolnice bolesne ljude izbacuju na ulicu zbog novca!

Možete li recimo vi forumaši preko bare reći nešto više o zdravstvenom sistemu. Ono sinoć što sam vidio je strašno izgledalo. Recimo po njegovoj priči procenat smrtnosti beba u recimo Detroitu je kao i u nekoj nerazvijenoj zemlji.

Koliko i šta pokriva osiguranje koje recimo vi platite mjesečno 200-300 dolara? Šta vam pokriva tih 300 dolara mjesečno?
Šta ako čovjeka zadesi neka teža bolest? Jel to znači da ako čovjek nema 30 hiljada dolara sa strane ne vrijedi ulaziti u liječenje?
Šta sa porodicom koja ima 4 ili 5 članova (mislim i na djecu), ko će to moći sve platiti?!
Pozdrav svima!
Reply With Quote
Staro 30.05.2010, 18:44
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Pa,tako je kako je Majkl Mur opisao...
Nisam nikada bio u Americi,sada možda i odem (devojka dobila Prvu kovertu),ali ne verujem u med i mleko...
Pa,i u Srbiji da se nešto teže razboliš,možeš samo Boga da moliš,a kamo li u USA...
Naravno,ovo je samo moje mišljenje...
Reply With Quote
Staro 30.05.2010, 19:11
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Moje iskustvo u Srbiji: Imam zdravstveno i poslodavac ga plaća, ali gleda koliko mi daje bruto platu(to je ta njega trošak, ovog meseca smo dobili smanjenje plate 3%, a za sledeće najavljuju još veči procenat, jer gazde nisu zadovoljne profitom, a eur raste).
To što imam zdravstvenu knjižicu i validnu markicu(po novom zakonu, umesto pečata) ništa mi ne znači.
Imala sam nekih zdravsvenih problema i otišla u državni dom zdravlja i doktorka me pregledala, uradila snimak i rekla da mi nije ništa. S obzirom da tegobe nisu prestajale, morala sam da odem u privatni dom zdravlja(plaća se sve), a oni su me uputili na dalja snimanja (rekli su mi da mogu da uradim kog njih ili u državnoj ustanovi). Kada sam zvala državnu ustanovu da zakažem snimanje, rekli su mi da može da nekoliko meseci, a s obzirom da je bilo prilično hitno, nisam mogla da čekam i sve sam morala da uradim u privatnoj klinici i sve da platim.

MOJA ZDRAVSVENA KNJIŽICA I PLAĆENO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE NIŠTA NE ZNAČE U ZEMLJI SRBIJI. Da treba sam da ga plaćam, to sigurno ne bih uradila, već bih štedela novac na računu i kada mi zatreba otišla u privatnu kliniku. A o hororu u našim državnim bolicama i šta sve pacijenti preživlajvaju(posebno porodije, koje imaju zdravstveno, ali nemaju novca za mito) neću da pišem. Otišla sam predaleko.
Reply With Quote
Staro 30.05.2010, 19:12
oligoce oligoce je offline
Drug član

Datum prijave: 23.05.2010
US lokacija: Wallington/New Jersey
YU lokacija: makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik teodoraj Prikaz poruke
ako neko hoce moze i da posalje mejl na dragan771@hotmail.com ili na face book-u dragan jelic.
Nemoj neko da zameri sto sam dao adresu!!
Meni to nesmeta!!
pozdrav
zdravo i jas sam preko te USAFIS agencije aplicirala po nekom slucaju na zajebanciju, javili su mi pre 10 dana da sam dobila i a da ocekujem pismo.Od mene su trazili da platim nekih 500 dolara za CD-a paket ali ja im rekla da nemam toliko para i da ne mozgu da platim.Putem e-mail sam potrazila Case number i slali su ga 2011EU0002XXXX ali ja cekaku pismo da vidim dal ce stici...na forumu sam nasla ljude koji su aplicirali preko ve agencije i stigli su im papiri...Ja cu biti u kontaktu s tobom i reci cu ti sta se desava....za sad miruj...pozz
Reply With Quote
Staro 30.05.2010, 21:22
dragonn's Avatar
dragonn dragonn je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2009
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Pozarevac
Pošalji MSN poruku korisniku dragonn Pošalji Skype™ poruku korisniku dragonn
Nepromenjeno

Ja sam takodje preko USAFIS agencije isao i dobio zelenu kartu. I mene su pitali da mi posalju CD-ove i josh neke stvari ali sam ja sve odbio, rekao sam im da mi ne treba to, jedino sto sam bio platio je aplikacija za 2 godine i to je bila cifra od 50 eura. Meni su takodje javili da sam dobio i da ce mi stici prva koverta sto se i desilo krajem juna prosle godine. Doduse ja sam isao preko njih jer nisam imao pojma da postoji sajt americke vlade preko koga je besplatna prijava, to sam saznao tek kada sam dobio prvu kovertu :P. Sto se placanja kreditnom karticom tice - ja platio visom - imao sam Visa Virtuon KArticu Reiffeisen Banke tako da nikada nisam drzao novac na njoj jer je ona i namenjena samo za internet placanje.
Staro 30.05.2010, 22:49
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Slažem se da je zdravstveno osiguranje i kod nas puklo. Ali ruku na srce ipak kod nas kad daš doktoru 500 ili 1000 evra operisaće te bez problema i posledica, a uz to ostaćeš da ležiš u bolnici koliko treba uz ovjerenu knjižicu. Ipak je to mizerna suma u odnosu na ono što sam vidio u onom filmu i ono što je rečeno o US zdravstvenom sistemu!
Kuma moje supruge je doživjela manji moždani udar i već je 10 dana u bolnici. Ne kažem da igraju oko nje kao ludi, ali ipak neće platiti boravak kad izađe, a uz to nekako će dobiti i u banju da ide da oporavi oduzetost desne ruke i noge. Ipak po Muru u Americi nema šanse da bi ostao 10 dana bez mnogoooo love! Ovde ćeš se lakše snaći za novac nego tamo sam u startu, ako te zadesi problem. Kao drugo neko ko je roditelj, odmah pomisli šta ako djeca trebaju doktoru zbog ovog ili onog.
Ne mislim da je tamo med i mlijeko, samo sam nabacio temu da čujem od forumaša neku realnost.

Last edited by lenhi; 30.05.2010 at 22:56.
Reply With Quote
Staro 30.05.2010, 23:21
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

Pomenuti film je radjen pre nekoliko godina i predstavlja ekstremne slucajeve, sto ne znaci da nije istina. U USA je usvojena reforma zdravstvenog sistema po kojoj ce svi imati pravo na istu. Realizacija je u toku...

Pravila pisanja