![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
hm... čitala, čitala i čitala... i opet mi nije jasno.... :smrc:
ja, dakle mogu da se prijavim s obzirom na to da imam četvorogodišnju školu, a i studira trenutno... ali moj muž ima trogodišnju, da li da ga navodim onda u toj prijavi ili ne :wacko: on ima petogodišnje iskustvo u američkoj firmi koja je smeštena u beogradu... da li to nešto znači... njegovo zanimanje nije svakidašnje, pa ne mogu ni da nađem kako se to boduje ili šta već...:smrc: ima li neko ljubazan da pomogne.... |
|
||||
|
||||
![]()
12 godina [B][U]redovnog skolovanja[/U][/B] bilo kog usmerenja je priznato.
Vanredno zavrsavanje cetvrte godine ocigledno ne priznaju - bar sudeci prema poslednjim izvestajima nasih forumasa. Nisu ni nama priznali te su suprugu dali Green Card na osnovu radnog iskustva. Ja licno ne verujem da mogu u svemu ovome da mnogo pomognem :smrc: osim da ponovo uputim na [URL="http://online.onetcenter.org/"]O*net[/URL] job zone. Od kad smo mi prolazili proceduru, dosta toga se izmenilo a mi u to vreme nismo imali ni forum niti neke informacije online. Takodje, uputstvo za prijavu je [URL="http://www.zelenalutrija.com/prijava-na-lutriju/uputstvo.php"]ovde[/URL]. Svako ko se prijavljuje mora da unese podatke o supruzniku i deci. Caka, ako nije problem da li mozes da navedes zanimanje supruga? Vise glava donese pametniji zakljucak... |
|
|||
|
|||
![]()
hvala ti mnogo na brzom odgovoru :) samo sada si i mene bacila u rebus XD zato što sam ja završila i treću i četvrtu godinu vanredno, zbog udaje :/ nisu mi pravili problem kada sam fakultet upisivala, pa me sada ovo sve jako zbunjuje...
moj suprug radi u fabrici limenki u proizvodnji. on je operater na dekorateru, to je kao neka mašina šta ti ja znam. na tom mestu radi već dve godine, a prve tri je bio FPI (final product inspection) opet na nekim silnim mašinama i trakama... ne znam sada bez njega da objasnim :blink: e, da meni samo na diplomi treće godine piše da je vanredno završeno, a na četvrtoj je zaboravila žena da markira... a bedak :smrc: nikako nemamo sreće... a raspitivala sam se i za kanadu i njihovu vizu, ali dok ne završim fax nema šanse da skupim dovoljan broj poena... :smrc: |
|
||||
|
||||
![]()
Ne verujem da je ta vrsta zanimanja dovoljna za lutriju - kako god, mozda postoji nacin da to proverite sa Ambasadom...
Mozete da probate, mada mislim da je najbolje da sacekate da ti zavrsis fakultet... |
|
|||
|
|||
![]()
Tko aplicira temeljem radnog iskustva mora u posljednjih pet godina imati najmanje dvije godine iskustva na poslu određene težine (ranga). Dakle ne zadovoljava dvije godine bilo kakvog iskustva. Uostalom sve je objašnjeno ovdje:
[QUOTE]What Occupations qualify for the DV Program? To determine eligibility based on work experience, definitions from the Department of Labor’s (DOL) O*Net OnLine database will be used. The O*Net Online Database groups job experience into five ―job zones.‖ While many occupations are listed on the DOL Website, only certain specified occupations qualify for the DV Program. To qualify for a DV on the basis of your work experience, you must have, within the past five years, two years of experience in an occupation that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher. How Do I Find the Qualifying Occupations on the Department of Labor Website? Qualifying DV Occupations are shown on the DOL O*Net Online Database. Follow these steps to find out if your occupation qualifies: Select ―Find Occupations‖ and then select a specific ―Job Family.‖ For example, select Architecture and Engineering and click ―GO.‖ Then click on the link for the specific Occupation. Following the same example, click Aerospace Engineers. After selecting a specific Occupation link, select the tab ―Job Zone‖ to find out the designated Job Zone number and Specific Vocational Preparation (SVP) rating range.[/QUOTE] |
|
|||
|
|||
![]()
Cao ja sam nova na ovom mestu. Suprug i ja planiramo da ove godine prvi put podnesemo zahtev pa bi mi trebalo par informacija, ako mozete da mi pomognete.
Suprug ima treci stepen ss i planirao je da upise vanredno cetvrti, zbog vize, to ocito nema potrebe, posto ne priznaju? On radi vrlo specifican posao godinama, da li to moze biti dovoljno za aplikaciju. Ja studiram, zavrsicu, trebalo ni do novembra, pa cu aplicirati sa fakultetom. Moje pitanje je, sta mislite, da li da podnesme prijavu samo ja, ili i suprug, bez obzira na 3. stepen ss. |
|
|||
|
|||
![]()
I jos jedno pitanjce, kad se misli na radno iskustvo, misli se na ono zanimanje koje pise u diplomi, ili poslodavac daje neku potvrdu o radnom mestu i poslovima koji se obavljaju, ili...
Konkretno, moj muz je zavrsio 3. stepen, automehanicar, a radi godinama kao monter antenskih sistema, rad na visini je u pitanju. Ima i potvrdu o zavrsenom "kursu" za rad na industrijskom uzetu. Kako ovo da formulisemo? I drugo pitanje, na onom o jobs sajtu, moze li mi neko pomoci da nadjem to sto radi moj suprug, engleski mi je definitivno zardjao. Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
IvanaK, bojim se da to što radi suprug neće biti zadovoljavajuće zanimanje jer ** 49-2097.00 Electronic Home Entertainment Equipment Installers and Repairers ** spada u zonu 3, SVP range 6.0 , a minimum je zona 4 ili 5 SVP range 7.0 ili više. Automehaničar je još niže rangiran.
[QUOTE]I jos jedno pitanjce, kad se misli na radno iskustvo, misli se na ono zanimanje koje pise u diplomi, ili poslodavac daje neku potvrdu o radnom mestu i poslovima koji se obavljaju, ili...[/QUOTE] Hm, dobro pitanje, to i mene interesuje! Zna li netko odgovor na ovo pitanje?? |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neophodni uslovi za dobijanje H1B vize | jasmanac | Ne-imigrantske vize | 5 | 27.12.2011 17:43 |
![]() |