![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozz svima
Imam 2 pitanja; 1. Da li u američkom školskom obrazovnom sistemu postoji predmet Geografija (po uzoru na naš) i da li ja, kao diplomirani geograf i profesor geografije, mogu naći (ukoliko bih otišao u USA) posao svoje struke? 2. Drugo pitanje takodjer je vezano za job opportunities. Naime, ovdje radim sa mobitelima (servis, prevodi, dekodiranja)... Koliko je to tamo "vrednovan" posao i kolike su sanse za pronalazak posla iz ove branse, s obzirom da sam stvarno dobar u ovome? Hvala svima! |
|
||||
|
||||
![]()
1. Predavaci Geografije su potrebni, a kolike su tebi licno sanse da nadjes posao u struci ne moze niko pouzdano da ti kaze. Ako ti je engleski savrsen, polazes za licencu u drzavi u kojoj zivis i trazis posao u K-12 sistemu. Ako ti engleski nije savrsen, onda zavrsis Master, pa licencu pa trazis posao u akademskim institucijama. College studenti nemaju toliki problem sa akcentom i losim engleskim (osim sto zbog nerazumljivosti mogu da ti daju los rate, a na tome ti se izmedju ostalog i bazira evaluacija rada); studenti u nizim razredima i profesor sa losim engleskim - nikako ne ide zajedno.
2. Ako ces da radis na crno - mozda i imas sanse. Regularno ne bas - niko ne dekodira nista a kad telefonu nije dobro, zameni se za novi. Mozda mozes da radis za proizvodjaca (refurbishing), ali ne verujem da bi geografa primili na te pozicije, kao i da bi priznali iskustvo u "dekodiranju" u Srbiji... |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na odgovoru!
Posebno me zanimao odgovor na ovo prvo pitanje! Pozzz! |
|
|
![]() |