![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Evo i moje sveze iskustvo,sa lekarskog pregleda.Imali smo zakazan lekarski pregled za danas 15.02 u 12:15 popodne,ja,muz i dvoje dece.Posto smo krenuli ranije iz Struge bili smo u klinici ranije,negde oko 11:30,ali to nije bilo problem,pa su nas odma primili na pregled.Prvo smo jedno po jedno,moj muz,pa ja bili u labaratoriji da nam izvade krv(iz vene),posle toga po istom postupku smo otisli na rendgen,i na kraju su nas primili sve cetvoro kod doktorice na razgovor.Izmerili nam visinu,tezinu,merili pritisak,pitali za raznokakve bolesti,i na kraju odlucili da ja(posto nisam imala potpunu istoriju vakcinacija) primim MMR i moj stariji sin (8 god) primi Hepatit B vakcinu.To smo ucinili u Drzavnoj Klinici "Prolet",platili ukupno 2600 denara za oboje,i vratili se u Remediku sa zutim kartonima,koje su tamo iskopirali i rekli nam da koverte sa rezultatima mozemo da uzmemo ujutru u utorak 22.02 kada nam je zakazan i razgovor u ambasadi.E pa toliko od mene sada,idem da se odmorim malo sa malisanima,pa cu pisati kad budem obavila i intervju u ambasadi sledeceg utorka
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Noki, zelim vam se najlepse, i drzim vam srecu za na dan intervjua, da vam ide sve lako, pa da nam ispricate kako je bilo...Srecno!!!
![]()
Prijava:05.10.2010 - prv pat 01.05.2011 - You are selected.... ![]() Case number: 2012xxxxx15xxx (ponisteno) Povtorno vlecenje: 25.07.2011 - Has not been selected 01.05.2012 x 2 - HAS NOT BEEN SELECTED 01.05.2014 x 2 - HAS NOT BEEN SELECTED 03.05.2016 x 2 - HAS NOT BEEN SELECTED 03.05.2017 x 2 - HAS NOT BEEN SELECTED ![]() 15.05.2018 × 2 - HAS NOT BEEN SELECTED |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala puno voyager i ja vama svima zelim da dodjete na moje mesto!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Lekarski pregled obavio sam u privatnoj klinici u ulici Smiljanicevoj 22 (500m od Slavije). Od slavije se krene mekenzijevom i druga ili treca ulica sa leve strane je ta. To je jedna dosta stara stambena zgrada i u stanu u prizemlju napravljena je ta ordinacija koja na sve lici ali na ordinaciju ne lici. Raznizane, nikad obrisane roletne tog stana gledaju odmah na ulicu i trotoar po kojim mora pazljivo da se hoda jer je prepun izmeta kucica i macica koje kao ljubimce setaju "beogradjani" (posebna vrsta koja stvarno veruje da je Beograd glavni grad Evrope, a Srbija centar sveta). "Ordinacija" je doktorkina tezga . Tj. doktorka, cije ime i ne znam jer se nije predstavila, radi u drzavnoj bolnici a ovo joj je tezga za dodatne pare. Ako ovo citaju zdravstveni radnici, nemoj da vam je krivo sto niste vi tu uleteli - Ko vam je kriv sto niste iz Beograda i sto nemate prijatelja u USA ambasadi da vam na vreme javi sta, gde i kako da odradite da biste dobili licencu da radite lekarske za USA i razbijate se od para. Stan ima 2 sobe i precoblje. U precoblju od prljavstine crn parket, velika kaljava zidna pec, 1 dotrajala garnitura za sedenje i par velikih postera okacenih na zid. Kako udjes u taj stan, odmah desno je prozor koji gleda na dvoriste zgrade i tu je "blagajna" koja se sastoji od malog sanka i radnog stola koji je zub vremena takodje pregazio i tu vam sekretarica naplati i opravi sta i kako dalje. To se desava sve ujutru oko 9h a to je zbog toga da bi se stiglo sa krvnim nalazima do popodne kad doktorka zavrsava drzavni posao. Znaci 110$ + 3600 din vakcine (cirka 120 evra) (vakcine placas popodne a 110$ ujutru). Ove pare trebalo bi da mogu da se plate i dolarima ali naravno, lakse se moze uzeti koji dinar preko, ako se musteriji naplati u dinarima a ne izda fiskalni ili bilo kakav racun. Racunajte na najveci moguci kurs i mozda 200-300 din preko za dorucak za sestru i sekretaricu (pa i one mora da nesto doruckuju). Nakon toga idete u sobu pored, koja sluzi za pregled. Tu ce vam "sestra" izvaditi krv iz vene (ne brinite sto ne nosi beo mantil i sto izgleda kao da je svratila sa pijace), ulice vam nadu da je strucna a 20 dana nakon toga(ako ste lose srece kao ja) imacete podliv i pola modre ruke jer moze da se desi da osteti zid vene pa dok se to ne smiri mora malo i da boli ali nista strasno. Soba za pregled ima medicinski sto na sredini sa 2 montazna stepenika da mozes lakse da se popnes, ima beli paravan koji zaklanja da se iz hodnika (u cijim uglovima stoje razbacane decje igracke) ne vidi bas sve, ima 1 radni sto i stari drveni orman crne boje na cijoj coski su amaterski, ekserom urezane brojke i crtice 160cm....170cm....180cm....190cm )preko 190 nema jer kao sto neko na forumu rece doktorka ne moze mnogo visoko da dohvati da stavi ruku iznad glave i time ustanovi visinu. Kad das krv i platis, dobijes "ulaznicu" za privatnu ordinaciju iz susedne ulice (nize ka slaviji). Tu sve ista prica samo sto 2 spojena - duplirana stana u ovoj zgradi stvarno lice na bolnicu i ok je sredjeno. Na salteru predate papir i po ranije sklopljenom dogovoru sa ordinacijom u smiljanicevoj, samo vam kazu da sacekate 10-tak minuta. slikaju vam pluca (dosta savremenim rengenom pa traje 1 min sa svlacenjem i oblacenjem) i za 30 min snimak je gotov. Snimak nosis nazad u "ordinaciju" i tada sekretarica kaze kada ce doktorka tog dana da zavrsi redovni posao od cega zavisi kad ces ti da dodjes na pregled.To je obicno oko 1 ili 2 a moze i oko pola 3 )sve zavisi dal' moze ranije da zbrise s'posla ili joj se bas tad ispreci neki pacijent sa upalom pluca koji je bas tad ko za inat morao da dodje. Bilo, kako bilo popodne odes u "ordinaciju" i sacekas doktorku. Zena od 45 godina. kratko osisane kose crne boje, utegnuta u tesno ali je stomak koji visi preko kajsa ipak izdaje
![]()
Case No: 2011EU00003xxx 14.06.2010. - Primio 1. kovertu 18.06.2010. - Poslao 1. kovertu u KCC 22.06.2010. - Primili 1. kovertu u KCC 14.10.2010. - Poslali 2. kovertu iz KCC 01.11.2010. - Primio 2.kovertu XX.XX.2010. - Intervju XX.XX.2011. - Viza |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Hvala za detaljnu i iscrpnu pricu. Sigurno ce nekome koristiti. Sta da radimo kada se kod nas dosta stvari radi po principu "tange-frange".
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mv2Player, si siguran da nisi zalutao negde u neko meksicko pogranicno selo?
Mislim, ovo sto si ispricao je bas zanimljiva prica, trebao bi se baviti pisanjem, stvarno, bas ti ide.. sokiran sam "kvalitetom" usluge koju si dobio od naseg privatnog sektora koji bi trebao biti bolji od drzavnog po nekoj logici. I kao sto rekoh, neverovatno je koliko se razlikuje usluga od ordinacije do ordinacije ili od zemlje do zemlje. U US managed ordinaciji u Bp, meni i zeni samo malo bocnuli prst (umesto da mi eksplodiraju venu ko tebi), dok su deca sedela u sobi prepunoj igracaka sa angazovanim bebi siterom, dok smo se mi redjali na pregledu i ispijali kapucino tokom razgovora u veoma lepo opremljenoj ordinaciji u poslovnoj zgradi u centru. I to nas je kostalo 63 EUR (6.500 RSD) bez vakcina (vakcine smo primili naknadno, duga prica..) Tako da ako mozete, bolje dodjite ovde na pregled... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
@Mv2Player - to tvoje iskustvo kao iz horor filma..
![]()
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
M2 Player -
![]() Score - Da, secam se da si svojevremeno pisao da vas je pregled za cetvoroclanu poroducu u Bud izasao oko 250 dolara, i evo sad citam opise ordinacije i odnosa prema vama na pregledu. A ovde ce nas dvoje izaci 220 samo pregled a na to treba dodati i za vakcine. Jos uz ovaj opis ordinacije i ponasanja osoblja..Sta reci....Zalosna slika i prilika ovog drustva... |
|
||||
|
||||
![]()
Hmm..Ja malo prelistao unazad..Svi nahvalise tacnost, brzinu i ljubaznost doktorke iz Smiljiceve...Ali ok..
Ali ocigledno je da definitivno nemaju rendgen aparat u klinici ![]() Da li je neko mozda bio na drugoj klinici, tj. u Međunarodnoj organizaciji za migraciju u Drzicevoj 11? Mozda je tamo bolje i krace se ceka..(?) ..Who knows.. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |