![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=Score;21548]Jel ovo ozbiljno pitanje, mislim stvarno...Pa ljudi su u istom braku, isli na isti interview, zasto bi pobogu nosili dve vencanice?! Pa i da jesu one bi izgledale apsolutno identicno??[/QUOTE]
Poznavajući Bosansku administraciju, te strahove od "ljudi sa šaltera" i iskustva sa njima, ovo pitanje je apsulutno na mjestu ;-) |
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=Score;21548]Jel ovo ozbiljno pitanje, mislim stvarno...Pa ljudi su u istom braku, isli na isti interview, zasto bi pobogu nosili dve vencanice?! Pa i da jesu one bi izgledale apsolutno identicno??[/QUOTE]
OK, ti si intervju završio, ja nisam izvučen, i nema potrebe da ovde kvarim temu bilo čim negativnim, s obzirom na važnost teme od koje ljudi očekuju da čuju iskustva drugih. Niti sam te prozvao niti mislim nešto loše o tvom prisutvu ovde. OK si lik spreman za podršku drugima i to je OK. Siguran sam da je pitanje ozbiljnije od pominjanja Patrijarha kroz zajebanciju prodaje lažnih GC kroz lažne e-mailove. Sobzirom da je na zvaničnoj listi na sajtu napisano šta svaki punoljetan član porodice odnosno supružnik treba doneti na intervju, htio sam čuti šta je sa jedinim zajedničkim dokumentom (vjenčani list) na tom razgovoru. Mislio sam da i to ide uz dokumentaciju svakog supružnika po jedan primjer. |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=lenhi;21552]OK, ti si intervju završio, ja nisam izvučen, i nema potrebe da ovde kvarim temu bilo čim negativnim, s obzirom na važnost teme od koje ljudi očekuju da čuju iskustva drugih. Niti sam te prozvao niti mislim nešto loše o tvom prisutvu ovde. OK si lik spreman za podršku drugima i to je OK.
Siguran sam da je pitanje ozbiljnije od pominjanja Patrijarha kroz zajebanciju prodaje lažnih GC kroz lažne e-mailove. Sobzirom da je na zvaničnoj listi na sajtu napisano šta svaki punoljetan član porodice odnosno supružnik treba doneti na intervju, htio sam čuti šta je sa jedinim zajedničkim dokumentom (vjenčani list) na tom razgovoru. Mislio sam da i to ide uz dokumentaciju svakog supružnika po jedan primjer.[/QUOTE] Lenhi, znaci samo ti smijes odlucivati o tome sta je ozbiljno pitanje za forum, a sta nije? Zanimljivo :blink: |
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=libertas222;21567]Lenhi, znaci samo ti smijes odlucivati o tome sta je ozbiljno pitanje za forum, a sta nije? Zanimljivo :blink:[/QUOTE]
Ja to nisam rekao. Ja sam rekao da je moje pitanje ozbiljinije od tog sa lažnim e-mailovima i pominjanjem Patrijarha. Šta je ozbiljno a šta ne, neka sudi ko hoće, nije forum samo moj. |
|
|
|||
|
|||
|
Molim neko ko je vec bio na intervju da mi kaze sta tacnije treba da nosim kao potvrdu da sam radila? Dali treba da preslikam radne knizice ili da trazim neki dokument iz Zavoda za zaposlenje ili pa treba iz penziski fond? sta tacnije treba? Molim Vas sve na odgovor inace sam iz Makedonije i intervju mi je u Skoplju..Hvala
aplikacija na Lutriju 5.11.2009 izvucena 24.05.2010 case number 2011EU00022XXX prvi koverat dobien 14.06.2010 prvi koverat poslat u Kentacky 19.06.2010 drugi koverat dobili : 11.03.2011 intervju zakazan: 19.04.2011 vize u pasosima : 21.04.2011 ![]() ![]() ![]() letimo 21.08.2011 za new york
|
|
|
|||
|
|||
|
Ne barajte nisto za rabota, Ne vi treba nikakvi potvrdi za rabota, ne e del od lotarijata toa si e plus za vas. Moze da vi treba neso za tuka koa ke barate rabota ama za vo ambasada ne vi treba nisto
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=oligoce;21571]Molim neko ko je vec bio na intervju da mi kaze sta tacnije treba da nosim kao potvrdu da sam radila? Dali treba da preslikam radne knizice ili da trazeim neki dokument iz Zavoda za zaposlenje ili pa treba iz penziski fond? sta tacnije treba? Molim Vas sve na odgovor inace sam iz Makedonije i intervju mi je u Skoplju..Hvala[/QUOTE]
Verovatno te hvata panika pred intervju pa si zaboravila i ono sto znas :inluv: Ne treba vam nikakav papir o zaposlenju, samo opusteno... :;D: |
|
|
||||
|
||||
|
Moj intervju u ambasadi prosao prilicno kul. Ujutru bio tamo u 8:30, a u 11:15 sve bilo gotovo. Inace, bio sam jedini toga dana koji je dosao za iseljenicku vizu.
Procedura na ulazu: skeneranje torbe, skidane kajsa i odlaganje metalnih predmeta..U hodniku ka cekaonici (podrumu) te sa zida gledaju Obama i Hilari ;) Tu negde u staklenoj kabini je bio i neki vojnik u amerskoj braon uniformi sa belom shapkom, koji je izgledao ko da ima 17 godina..:) Prozivali me 4 puta. Prvi put u kabinu da predam dokumenta. Onda sam bio na pauzi napolju jedno sat i nesto..Posle me pozvali da platim na jedan salter..Potom da mi uzmu otiske na drugi, i na kraju kratak intervju u kabini br. 8, istoj gde sam ranije predao dokumenta. Od dokumenata sam imao samo ono sto pise na sajtu (nisam nosio drzavljanstvo). I dodao sam jedino ono uverenje iz suda da se ne vodi sudski proces protiv mene, i neformalni odstampani e-mail od drugarice iz SAD, sa adresom na kojoj cu biti. Potrebne su jos i 2 fotografije, 819 dolara i pasos. Nisam nosio nikakve overene kopije! Imao sam samo kopije diploma i svedocanstava iz skole (neoverene). Zadrzali su na kraju kopiju diplome iz gimnazije, i zadrzali su kod sebe jos i izvod iz m.k.r. i ona uverenja iz policije, suda, i vojnog odseka (originale, koje sam jedino i poneo). Intervju bio kratak, i standardan..Sve kao sto su ljudi i ranije pominjali. S tim sto je pored Amerikanca, s druge strane stakla bio prisutan i nas covek, sluzbenik, vrlo fin i ljubazan gospodin (kome sam na pocetku predao dokumenta). Inace obojcu sam video u American corner-u u oktobru na prezentaciji lutrije. Cool su skroz! Dan posle intervjua dosao po vizu i onaj koverat, u 15h. Tu sam cekao jedno 45 min da zavrse sve, nije bilo nikog od ljudi u cekaonici, pa bilo malo dosadno..Blenuo sam u TV. Vizirani pasos mi je predao ponovo onaj isti nas gospodin iz imigracionog odeljenja, i na moje pitanje odgovorio da ne moram kad ulazim u SAD nositi sa sobom onaj snimak pluca i kopiju lista vakcinacije koje su mi dali na lekarskom pregledu. (Cini mi se da je neko ovde napisao da je to obavezno) Izgleda da je sve sto treba vec u onom zutom kovertu koji svakako moras da nosis uz pasos! Sve u svemu, celo muvanje po ambasadi mi je bilo prilicno zanimljivo iskustvo..Tim pre sto nisam nikada ranije ulazio u ovu mini tvrdjavu, a vise puta sam u zivotu prolazeci pored pomislio: da li cu ja ikada ulaziti ovde?..:) Kad ono, medjutim.. Imam 6 meseci fore da zapalim u USA! :) |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Gugly;21609]Moj intervju u ambasadi prosao prilicno kul. Ujutru bio tamo u 8:30, a u 11:15 sve bilo gotovo. Inace, bio sam jedini toga dana koji je dosao za iseljenicku vizu.
Procedura na ulazu: skeneranje torbe, skidane kajsa i odlaganje metalnih predmeta..U hodniku ka cekaonici (podrumu) te sa zida gledaju Obama i Hilari ;) Tu negde u staklenoj kabini je bio i neki vojnik u amerskoj braon uniformi sa belom shapkom, koji je izgledao ko da ima 17 godina..:) Prozivali me 4 puta. Prvi put u kabinu da predam dokumenta. Onda sam bio na pauzi napolju jedno sat i nesto..Posle me pozvali da platim na jedan salter..Potom da mi uzmu otiske na drugi, i na kraju kratak intervju u kabini br. 8, istoj gde sam ranije predao dokumenta. Od dokumenata sam imao samo ono sto pise na sajtu (nisam nosio drzavljanstvo). I dodao sam jedino ono uverenje iz suda da se ne vodi sudski proces protiv mene, i neformalni odstampani e-mail od drugarice iz SAD, sa adresom na kojoj cu biti. Potrebne su jos i 2 fotografije, 819 dolara i pasos. Nisam nosio nikakve overene kopije! Imao sam samo kopije diploma i svedocanstava iz skole (neoverene). Zadrzali su na kraju kopiju diplome iz gimnazije, i zadrzali su kod sebe jos i izvod iz m.k.r. i ona uverenja iz policije, suda, i vojnog odseka (originale, koje sam jedino i poneo). Intervju bio kratak, i standardan..Sve kao sto su ljudi i ranije pominjali. S tim sto je pored Amerikanca, s druge strane stakla bio prisutan i nas covek, sluzbenik, vrlo fin i ljubazan gospodin (kome sam na pocetku predao dokumenta). Inace obojcu sam video u American corner-u u oktobru na prezentaciji lutrije. Cool su skroz! Dan posle intervjua dosao po vizu i onaj koverat, u 15h. Tu sam cekao jedno 45 min da zavrse sve, nije bilo nikog od ljudi u cekaonici, pa bilo malo dosadno..Blenuo sam u TV. Vizirani pasos mi je predao ponovo onaj isti nas gospodin iz imigracionog odeljenja, i na moje pitanje odgovorio da ne moram kad ulazim u SAD nositi sa sobom onaj snimak pluca i kopiju lista vakcinacije koje su mi dali na lekarskom pregledu. (Cini mi se da je neko ovde napisao da je to obavezno) Izgleda da je sve sto treba vec u onom zutom kovertu koji svakako moras da nosis uz pasos! Sve u svemu, celo muvanje po ambasadi mi je bilo prilicno zanimljivo iskustvo..Tim pre sto nisam nikada ranije ulazio u ovu mini tvrdjavu, a vise puta sam u zivotu prolazeci pored pomislio: da li cu ja ikada ulaziti ovde?..:) Kad ono, medjutim.. Imam 6 meseci fore da zapalim u USA! :)[/QUOTE] BRAVO Gugly!!!!!! sve najbolje u budućem pohodu na USA :beer:
27.11.2009-Prijava za DV2011 24.05.2010-Stigla prva koverta 05.06.2010-Formulari poslati u Kentaki 10.06.2010-Formulari stigli u Kentaki 05.10.2010-Stigla druga koverta 02.11.2010-Zakazan interviju ( odložen za februar pa šta bude)....23.02.2011 dan "D" 23.02.2011-Bogatiji za 4 Vize ![]() 23.05.2011-Vežite se polećemo |
|
|
||||
|
||||
|
BRAVO!!!! :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Čestitam i sve najbolje ti želim u USA... :==D: :==D: :==D: