![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
MM je dobio kredit od forda nakon tri meseca boravka u zemlji bez co- signer(a). doduse to je bilo 2008, ne znam da li je to i dalje moguce |
|
||||
|
||||
![]()
Da, vjerujem da je u dilersipu moguce dobiti kredit, znam ljude koji su i bez istorije uspjeli kupiti auto, odnosno uzeti na lizing. Ja sam isla u kreditnu uniju jer nisam bas odusevljena uslovima koje dileri daju, a i ne zelim kupiti novo auto.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Imam jedno pitanje za zelene koji su vec u Americi ili za sve koji znaju iskustva drugih
![]() ![]() ![]() Evo ovako: mi smo kad smo dosli imali ovde drugara koji nam je pomogao oko banke, kupovine kola i iznajmljivanja stana. E sad, odveo nas je u banku koja ima jako male filijale, to je inace neka stara banka, svi se medjusobno znaju sa strankama, potpuno su u domacinskoj atmosferi i naravno poznavali su naseg drugara posto firma u kojoj on radi ima racun kod njih - i otvorili su nam racune (checking & savings) odmah drugi dan po dolasku bez SSN-a i samo sa pasosima (kad smo kasnije dobili SSN mnogo su se obradovali ![]() Bilo bi super da neko napise svoje iskustvo sa pocetka (ako se secate) - da li i druge banke daju samo ove kes-cekove na pocetku (pretpostavljam da je kod svih isto) i da li ste i vi imali ovu situaciju da landlord to ne prima - tj. kako ste resavali rezervisanje i placanje stana na pocetku? Sta se desava ako nemate nikoga da vam "pozajmi" svoj cek - da li je neko od vas imao ovakvu situaciju? Postavljam ovo pitanje zbog svih novih a posebno zbog onih koji planiraju da dodju a nemaju nikoga ko ce im zaista pomoci, nego mozda imaju samo neciju adresu na koju ce im stizati dokumenta - i samo to, a sve ostalo moraju sami da zavrse. Kakvo je vase iskustvo? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Bank of America daje odmah po otvaranju racuna privremenu "plastiku" kojom se klijent koristi dok ne dobije stalnu karticu za sta treba oko nedelju dana.
Chase i FifthThird ne daju te privremene kartice i tu moras da cekas nekih 5-7 dana. Sto se tice placanja stana, kod mog stanodavca za MoveIn fee i prvu stanarinu je posao odradila obicna Visa Electron kartica Raiffeisen Banke. U krajnjoj liniji, postoji i mogucnost da se u svakom Currency Exchange kupi prepaid Visa ili Master card na koju se moze deponovati novac za te neke hitne situacije i kupovine dok ne stignu kartice od banke. |
|
||||
|
||||
![]()
Mi kada smo došli, dali smo money order za depozit za stan, prvi mesec smo platili sa tim privremenim čekovima, landlord nam nije pravio problem oko toga. A sada plaćamo sa normalnim čekovima.
Banka nam je Chase |
|
|||
|
|||
![]()
Ovo sto smo mi koristili su bili sigurno cashiers check, da li mi to zovemo i privremeni cek ili su to dve razlicite stvari ne znam. Na ovom ceku je secam se duznik bila banka a ne mi, s tim sto banka vec ima nas novac kod sebe ali nam racuni nisu jos aktivni za e-banking - tako sam ja to razumela (sa tim cekom smo uspeli da kupimo polovna kola drugi dan). Mozda ja brkam loncice...
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da ponovo napisemo, mozete koristiti Money order (uglavnom se to radi za do 1000 dolara) - izdaju ih podjednako i money exchange office i banke Cashier check (uglavnom preko 1000 dolara) - Uglavnom ih banke izdaju Ako nekome treba malko vise jos objasnjenja ima toga jos ovde Last edited by kaneolopa; 19.04.2011 at 23:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Je li se ikome desavalo da mu banka u kojoj nema racun salje aplikaciju za kreditnu karticu? Mislim na ljude koji su ne toliko dugo u Americi, nemaju kreditnu karticu i nemaju kreditnu historiju.
I koliko je to uopce istinito u smislu jel zbilja dobijam kreditnu kad apliciram ili samo apliciraj pa AKO dobijes. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Meni je tada receno da to nije zvanicna ponuda za karticu vec sam "preapproved" i da to nikako ne garantuje da cu karticu i dobiti. Tada sam se bio odlucio za bezbedniju varijantu sa "secured card" i sada cekam ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |